Lastikler nasıl saklanmalı?

Lastikler nasıl saklanmalı?

Paylaş
Lastikler nasıl saklanmalı?

Hem hava sıcaklıklarının düşmesi hem de kış lastiği zorunluluğunun başlangıç tarihinin yaklaşmasıyla beraber kişi araçlarındaki yaz lastiklerini kış lastiği ile değiştirmeye başladı. Çıkan yaz lastiklerini imkanı olanlar kendine ait yerlerde saklarken bazı araç sürücüleri de lastikçilerin depolarına lastiklerini emanet ediyor.

Lastik muhafaza işlemi aslında düşünüldüğü gibi “kenara koymak” kadar kolay bir işlem değil. Çoğu lastikçi bile bunun farkında değilken lastiklerinizi yanlış şekilde bekletiyor olabilirler. Lastiğin yanlış şekilde saklanması da lastiğin zarar görmesine, ömrünün kısalmasına ve tekrar taktığınızda beklediğiniz performansı gösterememesine yol açıyor. İster kış lastiği olsun ister yaz lastiği, her tür lastiği saklamanın bazı püf noktaları var.

Dikkat etmeniz gereken 3 temel nokta mevcut

Lastikler açık havada kaldıklarında, uzun süreler boyunca kullanılmadıklarında (bir ay veya daha fazla) yüzeyleri kurulaşır ve  yüzey çatlakları meydana gelir. Bu nedenle, lastiklerin daima serin, kuru, temiz ve kapalı bir ortamda depolanmaları gerekmektedir.

lastik nasıl saklanır, lastik nerede saklanır, lastik saklama şekli, nasıl nasıl depolanır, lastik nasıl saklanır
Lastik nasıl saklanır?

Lastiği iyice temizleyin

Lastikler, otomobilin üzerindeyken, yani yol ile sürekli temas halindeyken toz, çamur ve çeşitli kimyasallara maruz kalır. Otomobilinizi yıkarken ya da yağmur yağınca lastikler de kendi kendine temizlenmiş olur. Ancak saklanan lastiğin böyle bir şansı yok. Lastiği depoya kaldırmadan önce iyice temizlenmesi ve bol suyla durulanması şart. Üzerinde sabun ya da temizleme kimyasalı kalmadığından ve lastiğin tertemiz olduğundan emin olmalısınız.

Jantlı mı saklayacaksınız jantsız mı?

Eğer lastiği jantla beraber uzun süre için muhafaza edecekseniz, kesinlikle yanyana dik bir şekilde koymayın. Bu, jantın yükünün lastiğin sadece belirli bir noktasına baskı yaparak zamanla deforme olmasına ve lastiğin balans tutmamasına neden olur. Üstüste koyduğunuz lastiklerin arasına ve zeminle arasına köpük ya da tahta koymanız da daha sağlıklı bir saklama biçimi yaratır.

Eğer imkanınız varsa, jantı göbeğinden asarak da saklayabilirsiniz.

Lastikler jantlı olarak saklanacaklarsa lastik basıncı 10psi’ya kadar indirilmeli.

Eğer lastiği jantsız saklayacaksanız, lastiği yatay veya dikey olarak saklayabilirsiniz. Lastik, dikey konumdayken jant olmadığı için yük taşımayacak, böylece zamanla deforme olmayacaktır. Eğer lastikçilerdeki gibi lastik platformunuz yoksa yine lastik aralarına ve zeminle ilk lastik arasına tahta veya köpük koymanız da lastiğin yararına olacaktır.

Lastiği depoladığınız yer de önemli

Lastik, kauçuk malzeme içerir. Güneşe uzun süre maruz kalırsa kolaylıkla deforme olur. Sıcaklığın yüksek olduğu ve doğrudan güneş alan yerlerde lastik muhafaza etmek yanlıştır. Serin ve güneş ışığı almayan yerler lastik depolamak için idealdir.

Ülkemizde kullanılmayan lastikler genellikle üzerlerine naylon sarılarak evin balkonunda tutulur. Aslında çok soğuk, ıslak ve nemli yerler de lastik depolamak için pek uygun değildir. Bu tanımlara da ev balkonları oldukça uyuyor. Eğer lastiği saklamak için başka yeriniz yoksa lastiğin üzerine kalın bir naylon örterek en az zararı görmesini sağlayabilirsiniz.

Lastik saklama hizmeti alın

Lastik depolama hizmeti, lastik saklama hizmeti, lastik saklama, lastik depolama

KolayOto olarak lastiklerinizi sizin için sigortalı olarak saklayabiliriz. Lastiklerinizi dilerseniz adresinizde, dilerseniz KolayOto’nun Türkiye çapındaki 400’den fazla Partner Montaj Noktaları’ndan birine teslim alabilirsiniz.

KolayOto lastik saklama hizmetiyle ilgili bilgi almak için: http://kolayoto.com/lastik-depolama-hizmeti.html

Yorum yok

Yorum bırak