Aracınızda bahar temizliği zamanı!

Aracınızda bahar temizliği zamanı!

Aracınız için bakım ve temizlik önerileri

Paylaş
Aracınızda bahar temizliği zamanı!
Aracınızı bahara hazırlayın

Aracınızı bahara pırıl pırıl hazırlayacak temizlik ve bakım önerileri!

Havaların ısınmasıyla birlikte evlerimizde bahar temizliği dönemi de başlamış oldu. Baharı pırıl pırıl evlerimizle yenilenmiş olarak karşılarken aynısını arabalarımızda da yapmamızın zamanı geldi!

Eğer siz de arabanızı; oto yıkamalara, benzin istasyonlarındaki otomatik yıkama makinelerine emanet etmekten pek hoşlanmıyorsanız bu yazı tam da size göre!

İşte size büyük zahmetlere girmeden arabanızı pırıl pırıl yapmanızı sağlayacak öneriler:

1.Araba Süpürgesi

Arabanızı şöyle içten dışa köşe bucak temizlemek için ilk yapmanız gereken şüphesiz aracınızın içini bir güzel süpürmek. Siz ne kadar arabamda “simit yedirmem” deseniz, arabaya kırıntı dökmemeye dikkat etseniz de koltuk aralarına kaçan, yerlere dökülen minik minik kırıntıların önüne geçemiyorsunuz maalesef.Durum böyleyken yapılacak en güzel şey, elinize yüksek vakum gücüne sahip, koltuk aralarına rahatça girebilen pratik bir süpürge kullanmak.

Black&Decker Araç Süpürgesi

Eğer hali hazırda böyle bir süpürgeniz yoksa, sizlere şuan Kolayoto’da indirimde olan Black&Decker Araç Süpürgesini şiddetle tavsiye ederiz.

2.Detaylı Araç İçi Temizliği

Aracınızın içini köşe bucak süpürdükten sonra sıra geldi arabanızın içindeki tüm yüzeyleri derinlemesine temizlemeye! Deri, kumaş döşeme koltuklardaki, plastik aksamların yüzeyindeki,  cam, mermer ve seramik yüzeylerdeki inatçı kir ve lekeleri, malzemenin dokusuna ve rengine zarar vermeden çıkartmak için yapmanız gereken tek şey, bir adet Sonax Araç İçi Temizleyici edinmek.

Sonax Araç İçi Temizleyici

Çok amaçlı araç içi temizleyiciyi nasıl kullanacağınızı merak ediyorsanız ürüne tıklayarak, Kolayoto sayfasında ürünün altında yer alan tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

3.Araba Yüzey Yıkama

Aracınızın içini bahara hazırladıktan sonra, sıra geldi dışını pırıl pırıl yapmaya. Aracınızı aldığınız ilk gün ki gibi görünmesi için 2 yolunuz var. Bunlardan 1. en klasik yöntem olan kova ve sünger yöntemi.

Eğer zamanınız varsa ve kendinizi enerjik hissediyorsanız büyük bir kovaya su doldurup, otomobil şampuanı ekleyerek oluklu bir sünger yardımıyla arabanızı bir güzel temizleyebilirsiniz. Arabanızı bir kaç kova suyla durulayarak, aracınızı çizmeden parlatacak bir kurulama beziyle temizliği tamamlayabilirsiniz. Eğer aracınızı çizmeden derinlemesine temizlemek istiyorsanız uygun fiyatlı Automix 3’lü Profosyonel Oto Yıkama Seti tam size göre!

Automix 3’lü Profosyonel Temizlik Seti

Eğer benim o kadar zamanım yok daha hızlı ve pratik bir yöntem arıyorum diyorsanız, su buharının gücüyle arabanızı pırıl pırıl yapabilirsiniz. Basınçlı yıkama makinesi hem zaman hem de enerji tasarrufu sağlayarak aracınızın ilk gün ki gibi parlamasını sağlar. Eğer henüz basınçlı yıkama makineniz yoksa, Kolayoto’da indirimde olan KL KLY1500 Basınçlı Yıkama Makinesini incelemenizi öneririz.

KL KLY1500 Basınçlı Yıkama Makinesi

4.Lastik & Jant Temizliği

Aracınızın dışını tertemiz yaptıktan sonra sıra lastik ve jantları temizlemeye geldi. Araç lastiğinizde ki leke ve kirleri temizlemek,  lastiklerin orijinal görünümüne kavuşmasını sağlamak ve lastikleri kirlenmeye karşı uzun süre korumak için yapmanız gereken bir adet Sonax Lastik Temizleyici edinmek.

Sonax Lastik Temizleyici

Jantlarınızın yüzeyindeki demir tozları, pas, zift katran vb. gibi inatçı kir ve lekeleri temizlemeniz, kirlenmeye karşı koruma sağlamanız ve jantlara orijinal görünümünü tekrar kazandırmanız için  bizim önerimiz Sonax Jant Temizleyici.

Sonax Jant Temizleyici

Jant temizleyiciyi nasıl kullanacağınızı merak ediyorsanız, ürüne tıklayarak Kolayoto sayfasında ürünün altında yer alan tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

5. Son Rötuşlar

Arabanızın temizliğini tamamladıktan sonra geriye arabanızdaki ufak tefek çizikleri kapatarak ve yüzeyleri parlatarak son rötuşları atmak kaldı.

Aracınızdaki her tür boya üzerinde kir, fırça çizikleri, hareler ve polisaj makinesi dairesel pet izlerini gidermek için Turtle Wax Premium Hare ve İnce Çizik Giderici Pasta’yı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Turtle Wax Premium Hare ve İnce Çizik Giderici Pasta

Aracınızdaki matlaşmış ve yıpranmış tüm boya yüzeylerinde üstün temizlik ve parlaklık sağlamak, aracınızı dış etkenlere karşı korumak için ise Sonax Süper Parlatıcı Cila’yı denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Sonax Süper Parlatıcı Cila

Aracınızı bahara ışıl ışıl hazırlamanız için bizim önerilerimiz bu şekilde. Ürünler hakkında daha detaylı bilgi almak ve daha detaylı temizlik (far, torpido temizliği..) yapmak için Kolayoto Bakım/Temizlik Aksesuarları sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Işıl ışıl bir bahar geçirmeniz dileğiyle..

Yorum yok

Yorum bırak