RunFlat Lastik Nedir? Patlamayan Lastiğin Faydaları 2021

RunFlat Lastik Nedir? Patlamayan Lastiğin Faydaları 2021

Paylaş
RunFlat Lastik Nedir? Patlamayan Lastiğin Faydaları 2021

Araba sürerken lastiğe darbe almak hem rahatsız edici hem de güvenlik açısından tehlikelidir. Ardından lastiği değiştirme ya da tamir ettirme zahmeti gelir. Yol yardım araçlarından yardım istense bile gelmelerini beklemek zaman kaybettirecektir. İşte bu gibi geribildirimler doğrultusunda yapılan ar-ge çalışmaları Runflat lastik teknolojisini hayatımıza getirmiştir. Peki nedir bu runflat ya da diğer adıyla RFT lastikler?

RunFlat Lastik Teknolojisi

Günümüzde iki farklı Runflat Lastik teknolojisi vardır; kendinden destekli Runflat ve yardımcı destekli run-flat teknolojisi. Kendinden destekli tip daha sert bir iç yapıya sahiptir. Tipik olarak, lastiğin yapısını güçlendiren, ısıya dayanıklı bir kord ile kombinasyon halinde kauçuk ek katmanları vardır. Bu, lastiğin yeterli ağırlığı taşımasını mümkün kılar, böylece yaklaşık 150 km daha devam edebilirsiniz.

Bununla birlikte, en yüksek hızın 80 km/saat olduğunu hatırlamak önemlidir, bu nedenle devam edebilseniz bile dikkatli olmalısınız. Yardımcı destekli run-flat sistemi, lastik basınç kaybettiğinde destek sağlayacak olan tekerleğe takılı bir destek halkasına sahiptir. Bu nedenle, lastiğe patladığında ilave basınç uygulamak yerine, bu sistem tekerleğin patlak verme yeteneği sağlamasına izin verir.

Patlamayan lastikler olarak da adlandırılan runflat lastiklerin birçok avantajı vardır. Bunlardan en bariz olanı, lastiğiniz patladığında, belki de aracınızın kontrolünü kaybetmenize neden olan o korkunç andan geçmek zorunda olmamanızdır. Bunun yıkıcı etkileri olabilir. Dahası, patladığı an hemen durmaya gerek yoktur. Gece yarısı yoğun bir otoyolda veya terk edilmiş bir köy yolunda durmanız gerekmiyor. Bu da güvenlik endişesi duyanlar için bulunmaz bir nimet olarak görülüyor.

Bir tamirhane veya evinize ulaşıncaya kadar devam edebilirsiniz. Elbette 80 km/s hızı aşmadan ve gerek olmadıkça 80 km’den uzun yol katetmeden.

Günümüzde pek çok insan bir lastiği nasıl değiştireceğini bilmiyor. İyileştirilmiş lastik kalitesi ve kullanım ömrü, bu görevi daha da nadir hale getiriyor. Eskiden insanlar arabalarında küçük onarımlar yapmaya daha alışkınlardı ve bu da onları bu tür işlere daha aşina hale getirdi. Bir lastiğin değiştirilmesi fiziksel olarak zor olabilir ve sizi tam anlamıyla yol boyunca savunmasız bir konuma sokabilir. Ya da bu işi zaman kaybı ve yorucu bulanlar da olabilir. Eğer ben de onlardan biriyim diyorsanız hiç düşünmeden runflat lastik almanızı öneririz. Unutmayın neredeyse her markanın rft teknolojisi bulunan lastik modelleri vardır.

Runflat teknolojisine sahip dört mevsim lastikleri için buraya, yaz lastikleri için buraya, kış lastikleri için de buraya tıklayabilirsiniz.

Yorum yok

Yorum bırak