Hangi Tip Off Road Lastikleri Size Daha Uygun? H/T, M/T ve A/T...

Hangi Tip Off Road Lastikleri Size Daha Uygun? H/T, M/T ve A/T Lastikleri

Paylaş
Hangi Tip Off Road Lastikleri Size Daha Uygun? H/T, M/T ve A/T  Lastikleri

Off-Road Lastikleri Nedir?

Arabanız, pikapınız veya SUV’nizle asfalttan çıkmayı mı planlıyorsunuz? O zaman tekerleklerinizdeki lastikler yepyeni bir dizi zorluğun üstesinden gelmek zorundadır. Islak ve kuru yollarda düzgün bir tutuş, arazi tekerlekleri için hala gereklidir, ancak arazi tutuşu, delinme direnci ve araç yükü derecelendirmeleri gibi ek faktörler de devreye girer.

İyi bir arazi lastiği, bir aracı kayalar, taşlar, kum, kir, kar, çamur ve diğer asfalt dışı zeminlerin üzerinde taşıyabilir. Tekerleklerdeki lastikler özel olarak tasarlanmış sırt desenlerine sahip ve sırt blokları arasındaki olukları daha geniş olmalıdır. Off-road lastikleri ayrıca delinmelere karşı daha dirençli güçlendirilmiş yan duvarlara sahip olmalıdır.

Asfaltta iyi bir performans için arazi lastikleri iyi bir yaz lastiği setiyle rekabet edemez. Bunun nedeni, arazi lastiklerinin daha az temas alanı alanına sahip olmasıdır, bu nedenle tekerlek dönerken yol yüzeyiyle daha az temas oluşturur. Şehir içi veya kırsalda kullanıldığında, aracınıza daha az yol tutuşu sağlar ve daha fazla gürültü çıkarır. Ayrıca, yakıt verimliliğinde büyük bir düşüş yaşatabilir.

Aracıma En Uygun Off-Road Lastiğini Nasıl Bulurum?

Highway Terrain Lastikleri (H/T): H/T tasarım lastikler tipik olarak su tahliyesi için dört çevresel olukla geleneksel bir tarza sahiptir. Genel olarak, uzun kilometre, sessiz, sarsıntısız bir sürüş ve artırılmış yakıt ekonomisi sağlamak için omuz ve sırt deseninde sağlam veya büyük sırt bloklarına sahiptir.

All-Terrain lastikleri (A/T): Aracınız düzensiz arazi ile normal yol arasında sık sık geçiş yapıyorsa (örneğin şehirden köy yollarına gidip gelen bir SUV) o zaman tekerleklerin kesinlikle all-terrain olması gerekir. Bu lastikler, kir, çakıl ve çimi fethetmek için dayanıklılık sağlayan, aynı zamanda asfalt yollarda daha sessiz, rahat bir sürüş sunan birbirine kenetlenen bir sırt tasarımına sahiptir. Bununla birlikte, tüm arazi lastiklerinin dört mevsim lastikleri ile aynı olmadığını hatırlatalım.

Mud-Terrain lastikleri (M/T): Aracınızdaki tekerlekler genellikle asfalt dışında ve keşfedilmemiş arazilerde hızla ilerliyorsa, çamurlu arazi lastikleri mükemmel bir seçimdir. Daha agresif sırt desenlerine sahip bu lastikler, en zorlu arazide, özellikle ıslak kar ve çamurda, tekerlekler için mükemmel bir kavrama sağlar. Ayrıca, kayaların etkisini ve diğer arazi tehlikelerinin neden olduğu hasarı emmek için daha sert yan duvarları ile inanılmaz derecede dayanıklıdırlar.

Kar lastikleri: Koşulların ağırlıklı olarak buz ve kar olduğu bölgelerde, jantlara bir set off-road kar lastiği takmayı düşünmelisiniz. Bu otomobil lastikleri sıfırın altındaki sıcaklıklarda bile yumuşak ve esnek kalacaktır. Sırtta ayrıca kaygan koşullarda sürüş sırasında çekişi iyileştirmek için sulu kar ve buzu kazabilen bir dizi kılcal kanal (küçük oluklar ve kanallar) bulunur. Bu da buzlu ve karlı zeminlerde çekiş gücü sağlar.

ilginizi çekebilir: Bridgestone Dueler AT 001 Model İnceleme

Yorum yok

Yorum bırak