Lastiklerimi Ne Zaman Yenilemeliyim? Cevap: Düşündüğünüzden Daha Erken!

Lastiklerimi Ne Zaman Yenilemeliyim? Cevap: Düşündüğünüzden Daha Erken!

Paylaş
Lastiklerimi Ne Zaman Yenilemeliyim? Cevap: Düşündüğünüzden Daha Erken!

Lastiklerimi ne zaman yenilemeliyim?” sorusu her sürücünün en az bir kere sorduğu ve bizim de sıklıkla duyduğumuz bir sorudur. Yapılan araştırmalar, lastiklerimizin sandığımızdan daha erken değiştirilmesi gerektiğini gösteriyor. Lastiklerinizi takip etmek için kullanabileceğiniz birkaç yöntem olsa da lastikler, çoğu sürücünün dikkatinden kaçabilir. Ancak aşınmış lastikler, özellikle beklenmedik bir sağanak yağış ya da hızlı virajlar sırasında tehlikeli olabilir. İşte lastik yenileme için neleri kontrol etmeniz gerektiğinden bahsettiğimiz yazımız…

Amerikan Otomobil Derneği’nin araştırması, nispeten aşınmış lastiklerle otoyol hızlarında ve ıslak yüzeylerde sürüş yapmanın durma mesafesini yaklaşık 30 metre artırabileceğini ortaya koymuştur.

Amerikan Otomobil Derneği, dört mevsim lastikleri ile ıslak zeminde 3 mm derinliğe kadar aşınmış olanlar arasındaki lastiklerde otoyol hızlarındaki performans farklılıklarını anlamak için testler gerçekleştirdi. Testte hem binek otomobiller hem de hafif kamyonlar incelendi.

Lastik yolla karşılaştığında, binek otomobil için 25 m hafif kamyon için 28 m olan ortalama fren mesafesi, aşınmış lastiklerle 32 m daha uzun durma mesafesi göstermiştir. Testte ayrıca bir binek otomobilde kullanımda %33 ve hafif kamyonda %28 performans kaybı oluştuğu not edilmiştir.

AAA’nın Otomotiv Mühendisliği ve Onarımdan Sorumlu Müdürü John Nielsen, “Bir arabanın yola bağlı kalmasını sağlayan şey lastiklerdir” dedi. “En gelişmiş güvenlik sistemleri bile bir lastiğin çekişi sürdürme konusundaki temel becerisine dayanıyor ve testler, aşınmanın, bir kazayı önlemek için bir aracın ıslak koşullarda ne kadar hızlı durabileceği üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu gösteriyor.” İşte bu yüzden lastik yenileme işlemi hayati önem taşıyabiliyor.

Mükemmel lastiği bulmaya gelince, KolayOto ekibi olarak en iyi yolun müşteri yorumları ve lastik modeli inceleme içerikleri olduğunu düşünüyoruz.

İpuçları ve Öneriler

Yağmurlu havalarda kaza olasılığını azaltmak için hızınızı düşürmeniz, sert fren ve keskin dönüşlerden kaçınmanız önerilir. Sürücüler ayrıca önlerinde bulunan araçlar arasındaki mesafeyi korumalı ve gerekirse daha hızlı yanıt verebilmek için hız sabitleyici kullanmamalıdır. Kızaklamaya başlarsanız, gaz pedalını yavaşça bırakın ve çekiş yeniden sağlanana kadar aracın gitmesi gereken yöne doğru sürün. Ani fren yapmayın.

Evde Lastiğinizin Derinliğini Ölçmek için Kullanabileceğiniz Yöntemler

lastik yenileme zamanının gelip gelmediğini 1 tl testi ile kontrol edebilirsiniz.

Bir adet diş derinliği ölçüm aleti alarak maliyetten ve büyük risklerden kendinizi koruyabilirsiniz. Düzenli olarak lastik basınçlarınızı kontrol ederken diş derinliğini kontrol etmeyi unutmayın. hem dış hem orta hem de iç kenarları kontrol ettiğinizden emin olun. eğer diş derinliği ölçer almak istemiyorsanız bozuk para kullanabilirsiniz. 1 TL bozuk parayı lastik dişlerinizin arasına koyun. Dişler altın sarısı çerçeve içinde kalıyorsa lastiklerinizi derhal yenilemelisiniz!

Lastik yenileme işleminiz için kolayoto‘yu ziyaret edebilir, size en yakın lastik servisini bulmak için buraya tıklayabilirsiniz!

ilginizi çekebilir:

Yorum yok

Yorum bırak