Otoyoldan Çıktığınızda Arazi Sürüşü için Yolda Kalmanın 10 Altın Kuralı

Otoyoldan Çıktığınızda Arazi Sürüşü için Yolda Kalmanın 10 Altın Kuralı

Paylaş
Otoyoldan Çıktığınızda Arazi Sürüşü için Yolda Kalmanın 10 Altın Kuralı

Bazı patika ya da tali yollar sürprizlerle dolu olabilir. Otobanda karşılaşmanızın olası olmadığı zorluklar sunabilir. Bu yüzden seyahatinize hazırlanırken sizin için derlediğimiz bu kuralları okumadan yola çıkmayın. İşte arazi sürüşü için arazi lastiğinden fazlasına ihtiyacınız olduğunu gösteren 10 kural…

  1. Yavaş gidin ve hızınızı sabit tutun. Beklenmedik engellerin (ve belki de hayvanların) etrafında yavaş ve sabit bir hızda ilerlemek daha kolaydır.
  2. Ani frene basmayın. Drift yapmak, filmlerde göründüğünden çok daha az eğlenceli.
  3. Dar köşelerde yavaşlayın. Yolun diğer tarafında sizi neyin beklediğini bilemeyebilirsiniz.
  4. Gözlerinizi yoldan ayırmayın. Özellikle çakıllı yollar yumruk büyüklüğündeki kayalarla oyulmuş olabilir.
  5. 4×4 araçla seyahat etmiyorsanız, lastik basıncınızı %15 azaltın. Bu daha yumuşak bir seyahat demektir. Ancak lastikler sıcakken bunu yapmamaya dikkat edin.
  6. Karşıdan başka bir araç mı geliyor? Yavaşlayın. Kenara çekin ve geçmesini bekleyin. Oluşturabileceği toz bulutuna karşı dikkatli olun. Toz bulutu ciddi bir tehlikedir. Şüpheniz varsa, geçmeyin.
  7. Mümkün olduğunca gün ışığında seyahat etmeye çalışın. Yola hayvan çıkmasına karşı dikkatli olun. Ve tabii geceleri görüş mesafenizin azalacağını da unutmayın.
  8. Yağmur + toprak = çamur olduğundan, takılıp kalmak kolaydır, bu nedenle yola çıkmadan önce hava durumu tahminlerini kontrol edin. Çamura saplanma ihtimalinize karşın arabanızda kauçuk paspas bulundurun. Bu çamurda lastiğinizin boşa dönmesini engeller ve lastiklere çekiş sağlar.
  9. Standart lastikler arazi sürüşü ve çakıllı yollara uygun değildir. Lastiklerinizin profili ne kadar düşükse, arazi için o kadar az uygun olurlar. Arazi lastiği, özellikle all terrain (AT) çekişe sahip olan lastikleri tercih etmenizde yarar var.
  10. Her seyahat öncesi yapılması gerektiği gibi arabanın düzenli bakımının yapıldığından ve her şeyin normal olduğundan emin olun. Bu ipuçları ile yolculuğun tadını varış noktasından daha fazla çıkarabilirsiniz.

Güvenli sürüşler!

Yorum yok

Yorum bırak