3 Adımda Kolay Jant Temizleme Rehberi

3 Adımda Kolay Jant Temizleme Rehberi

Paylaş
3 Adımda Kolay Jant Temizleme Rehberi

Lastikler arabaların, jantlar da lastiklerin en nadide parçalarından biridir. Jantlar alüminyum alaşımlı olabileceği gibi sacdan ve kromdan da yapılabilir. Her jant, bileşenleri ne olursa olsun fren yapmaktan, yağmurdan, çamurdan dolayı kirlenecek ve üstünde biriken kirler zamanla jantın kaplamasını bozacaktır. Jant temizliği detaylı bir işlem değildir; ancak bunu sıklıkla yaparsanız. Hazırladığımız 3 adımda kolay jant temizleme rehberi ile evdeki malzemelerle jant temizliği yapmak çok kolay olacak.

Hazırlık İpuçları

  • Jantları asla “aşındırıcı sünger” veya keskin nesnelerle temizlemeyin.
  • Yüzeye zarar verebileceğinden asla asidik temizleyici veya kimyasal deterjanlar kullanmayın.
  • Önce ön tekerlekleri ıslatın, çünkü ön tekerlekler daha fazla kirlenme eğilimindedir ve kirlerin kabarması için daha fazla zaman ayırmak akıllıca olacaktır.

Öncelikle jantların düzenli olarak temizlenmesi önemlidir. Fren tozu yıl boyunca jantta birikir. Kış sonunda, tekerleklere toz ve yoldaki kirler yerleştiğinde, aynı prensip geçerlidir. Çünkü jant üzerindeki tortular yüzey kaplamalara ve daha sonra malzemeye zarar verecektir. Frenlerdeki ısı oluşumu, kirin tamamen yanmasına neden olabilir. Sonuç olarak, basit bir jant temizliği ile kirden kurtulamayacak hale gelebilirsiniz. Özel olarak geliştirilmiş temizleyiciler ve temizlik bezleri ile bu işi düzenli şekilde yapabilirsiniz. Agresif kimyasallardan ve aşındırıcı temizleyicilerden kesinlikle kaçınılmalıdır.

Genel Bakım Tavsiyesi

İyi stoklanmış perakendecilerden temin edilen jant temizleme ürünlerinin çoğu için geçerli olan aşağıdaki uygulama ipuçlarıyla, jant temizliği kolay ve keyifli olacaktır. Ancak jant temizleyiciniz yoksa sıvı sabun veya içinde çamaşır suyu bulunmayan bulaşık deterjanı da işinizi görecektir.

Jant temizleyiciyi üreticinin belirttiği şekilde uygulamak önemlidir. Sabun ile yıkıyorsanız da direkt ürünü sürmek yerine köpüğünden yararlanmak doğru olacaktır.

3 Adımda Kolay Jant Temizliği

  1. Önce yüksek basınçlı su püskürtücüsü kullanarak çamur veya toprak birikimi gibi kaba ve gevşek kirleri temizleyin. Lastik veya jantta hasar oluşmasını önlemek için minimum 30 cm mesafe bıraktığınızdan emin olun. Eğer basınçlı temizleme aletiniz yoksa hortumun ucunu parmağınızla kapayıp tazyik verebilirsiniz.
  2. Tüm köşelere ve girintilere ulaşmak için, bir bez veya özel bir jant fırçası kullanarak (şişe yıkamaya yarayan eski bir fırça da iş görür ancak yumuşak kıllı olması çok önemli. eğer sert olursa jantınızı çizebilirsiniz) tüm kiri su ile gevşettikten sonra güzelce fırçalayın ve 10 dakika kadar köpüğü üstünde bekletin. Direkt güneşe maruz kalmadığınızdan emin olun ki su lekeleri oluşmasın.
  3. Şimdi tekerleklerinizi temiz suyla iyice durulayın ve su lekesi oluşmasını önlemek için yumuşak bir bez ile jantlarınızı kurulayın.

Yorum yok

Yorum bırak