Rot Balans Ayarının Önemi

Rot Balans Ayarının Önemi

Paylaş
Rot Balans Ayarının Önemi

Birçok insan tarafından sorulan rot balans nedir? sorusunun cevabı oldukça basit. Bilindiği gibi günümüzde birçok farklı marka ve model var. Üretilen her araç için ayrı ayrı uygulanan farklı özellikler var. Ancak her otomobil belli bir düzen ve sürüş özelliği içerisinde üretilir. Aracın üzerinde yer alan ön takım diye adlandırılan ön lastiklerinin yön durumu ve ağırlığın her noktaya uygun bir biçimde dağılması için gerekli olan ayarın ismidir.

Çok gerekli olan rot balans ayarı araçlarda bir enstrümanın akordu gibi düşünülebilir. Aracın sağlıklı ve güvenilir bir yol tutuş performansı sağlanması isteniyor ise bu ayarların sürekli ve düzenli bir biçimde yapılması gereklidir.

Balans Ayarı Bozukluğu Nasıl Anlaşılır?
Özellikle yüksek süratlerde direksiyon simidinde bir titreme ya da vuruntu hissediliyorsa ön tekerleklerin balans ayarları bozulmuş demektir. Aracın arka tarafında bir titreme ya da vuruntu hissediliyorsa arka tekerleklerin balans ayarları bozulmuş demektir.

Rot Ayarlarının Bozukluğu Nasıl Anlaşılır?
– Düz yolda direksiyon bırakıldığında araç herhangi bir yöne sapıyorsa,
– Arka tekerlekler ön tekerleklerin izini takip etmiyorsa,
– Virajlarda ön tekerleklerden lastik sesi geliyorsa,
– Tekerlekler tam karşı yönü gösterirken direksiyon simidi olması gerekenden farklı bir yönü gösteriyorsa rot ayarları bozuk demektir.

Rot Balans Ne Kadar Süre İle Yapılmalı?

Ayarların ne kadar süre kontrol edilmesi gerekliliği oldukça önemli bir ayrıntı. Aracın ayarlanma ihtiyacını tespit edebilmek için direksiyonu serbest bırakın. Hareket halinde araç belli bir yöne çekiyor ise, arka tekerler tam anlamı ile ön tekerlerin hizasında değil ise, virajlarda ön tekerlerden ses geliyorsa gerekli olan ayar zamanı gelmiş demektir. Her 5.000 km de ve uzun yola çıkmadan önce rot balans ayarlarınızı kontrol ettirmenizde fayda vardır.

Otomobilinizin rot ve balans ayarı ihtiyaçları için KolayOto Servis aracılığıyla ücretsiz teklifler alabilirsiniz. Ücretsiz oto bakım veya tamir teklifi almak için https://kolayoto.com/teklif/index/create/ sayfasındaki formu doldurun ve 24 saat içerisinde oto servislerinden fiyat tekliflerinizi alın.

Yorum yok

Yorum bırak