Yeşil Bursa Rallisi tamamlandı. Genel Klasman ikincisi Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz!

Yeşil Bursa Rallisi tamamlandı. Genel Klasman ikincisi Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz!

Paylaş
Yeşil Bursa Rallisi tamamlandı. Genel Klasman ikincisi Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz!

23 Temmuz 2016 Cumartesi geçilen seyirci özel etabı ve 2 özel etap ile ilk günü genel klasmanda Yağız Avcı birinci, Orhan Avcıoğlu ikinci ve Murat Bostancı üçüncü sırada tamamlamıştı.

Durum

Yarışın ikinci ve son günü olan 24 Temmuz Pazar günü ekipler Eker Meydan’ın karşında bulunan parktan otomobilleri ile 15 dakikalık servis ve ardından yakıt ikmali için saat 08:30’da çıkış yapmaya başladılar.

Kapalı Park Çıkış

Orhan Avcıoğlu ise yaşadığı mekanik sorunların da etkisi ile ikinci güne rakibinin 50.3 saniye gerisinde ikinci sırada başladı.

Kapalı Park Çıkıs

15 dakikalık servis ve yakıt ikmalinin ardından ekipler ÖE4-Mehmet Köprücü Özel Etabı’na yönlendiler.

Orhan Avcıoğlu

İlk gün geçilen Mehmet Köprücü etabında birinci sırayı 8:03.4’lük derecesiyle Yağız Avcı birinci, 8:22.5’lik derecesi ile Orhan Avcıoğlu ikinci tamamlamıştı.

ÖE4 - Orhan Avcıoğlu

Pazar günü birinci kez geçilen ÖE4-Mehmet Köprücü özel etabını 7:54.2’lik derecesi ile bir önceki güne göre zamanını 28.3 saniye iyileştiren Orhan Avcıoğlu birinci sırada tamamladı. Ardından Yağız Avcı 7:56.9’luk (+2.7) ve Burak Çukurova 8:08.4’lük (+14.2) dereceler ile etabı tamamladılar.

Orhan Avcıoğlu

Yarışın 5.etabı olan ÖE5-İbrahim Yazıcı etabı öncesi Yağız Avcı ile farkı 2.7 saniye azaltan Orhan Avcıoğlu, İbrahim Yazıcı özel etap derecesini bir önceki güne göre 45.1 saniye iyileştirerek Yağız Avcı’nın 4.5, Burak Çukurova’nın ise 26.4 saniye önünde birinci sırada tamamladı.

Orhan Avcıoğlu

İki özel etabın ardından ekipler finiş öncesi son kez 30 dakikalık öğlen servisi için tekrar servis alanına yönlendiler.

Orhan Avcıoğlu

İkinci sırada yer alan Orhan Avcıoğlu sabah geçilen iki etapta en iyi dereceleri elde ederek ilk sırada yarışı sürdüren Yağız Avcı’nın 43.1 saniye indirmişti.

Öğleden sonra yarışın kalan son bölümünde Mehmet Köprücü ve İbrahim Yazıcı özel etaplarını ve Türkiye Şampiyonası’na ilave puan veren powerstage özel etabı geçilerek yarış tamamlanacaktı.

Orhan AvcıoğluYeşil Bursa Rallisi’nin son kısmında son kez geçilecek Mehmet Köprülü özel etabının etap içerisinde meydana gelen yangın nedeniyle normal etap olarak geçileceği duyuruldu. Bu nedenle ekipler etabı zaman almadan geçtiler.

Orhan AvcıoğluBöylece ekipler, Powerstage öncesindeki son etap olan İbrahim Yazıcı özel etabını 3. ve son kez geçmek üzere yola koyuldular. İbrahim Yazıcı özel etabında Orhan Avcıoğlu önceki iki etapta olduğu gibi 16:00.5 ile tamamlayarak en iyi dereceyi elde etti. Genel Klasmanda birinci sırada bulunan Yağız Avcı ise Orhan Avcıoğlu’nun 36.6 saniye gerisinde tamamladı.

Orhan Avcıoğlu’nun üst üste en iyi dereceleri elde etmesi, ilk gün sonunda 50.3 saniye olan farkın son özel etap olan 6.30km uzunluğundaki Redbull Powerstage etabı öncesi 6.5 saniyeye kadar düşmesine neden oldu.

Orhan Avcıoğlu

Powerstage etabı öncesi bir kez daha heyecan doruk seviyesine çıkmıştı. Orhan Avcıoğlu en iyi dereceleri elde etmiş ve Yağız Avcı ile farkı 6.5 saniyeye kadar düşürmüştü. Herkes heyecanla 6.30 km’lik etapta 6.5 saniye farkı kapanıp kapanamayacağını düşünüyordu.

Powerstage etabı ilk 15 pilotun ters sıralaması ile start aldı. Son 3 pilota gelindiğinde öncelikle Burak Çukurova 5:46.7’lik dereceyi elde etti. Peşinden start almış olan Orhan Avcıoğlu ise etap içerisinde spin atması neticesinde 5:48.8’lik derece ile Burak Çukurova’nın 2.1 saniye gerisinden finişe geldi. Son olarak herkes Yağız Avcı’nın derecesine odaklanmıştı, Yağız Avcı ise 5:34.5’lik derece ile etabın en iyi derecesini elde ederek 41.Yeşil Bursa Rallisi’nin Genel Klasman Birinciliği’ni ilan etmiş oldu.

Etap Finiş

Böylece 41.Yeşil Bursa Genel Klasman sonuçları aşağıdaki gibi olmuştur.Yarış Sonu

Orhan Avcıoğlu

Kolayoto olarak sponsoru olmaktan büyük gurur duyduğumuz Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz ikilisi ilk gün yaşadıkları mekanik sıkıntıya rağmen liderlik yarışından hiç kopmayarak ve kararlı mücadelelerini devam ettirerek 41.Yeşil Bursa Rallisi’ni Genel Klasman ikincisi olarak tamamlamışlardır.

Podyum

KolayOto olarak Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz ikilisini tebrik ederiz.

Orhan Avcıoğlu

Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz ikilisine önümüzdeki yarışlarda da başarılar diler ve tüm yarış severleri bu heyecana ortak olmak için etaplara bekleriz.

Orhan Avcıoğlu Burçin Korkmaz

Yorum yok

Yorum bırak