Patlamayan lastik nedir?

Patlamayan lastik nedir?

Patlamayan lastikler hakkında bilmeniz gereken her şey!

Paylaş
Patlamayan lastik nedir?

Patlamayan Lastik Ne Zaman Üretildi?

Lastik üreticileri gelişen teknoloji ile birlikte hep aynı soruya yanıt aradılar, aracın sürüş konforunu ve güvenliğini negatif etkilemeden lastik patlaması sorununa bir çözüm üretebilir miyiz? 1930’lardan itibaren ürettikleri çözümlerden en yenisi olan Run on Flat Tyre yani “Patlamayan Lastik” lerin  mazisi, çok da geriye dayanmıyor. 

Patlamayan lastik denince insanın aklına mucizevi, bir kere alıp sonsuza kadar kullanabileceğimiz bir lastik geliyor olabilir, ancak durum pek öyle değil. Kendinden destekli yanak prensibi ile üretilmiş bu lastikler, herhangi bir aksilik durumunda patlasa bile uzun bir süre daha yol alma imkanı sağlıyor.

Patlamayan Lastikler Hasar Aldıktan Sonra Ne Kadar Yol Gidebilir?

Bir RFT (Patlamayan Lastik) lastik patladıktan sonra 80 km/s hız ile 80-100 km arasında yol alabilir, eğer çok yüksek hız yaparsanız bu süre yarıya kadar düşebilir ve sorun yaşamaya başlayabilirsiniz.

Patlamayan Lastiklerin Avantajları Neler?

Hafif yapısı ile yakıt tasarrufu konusunda daha verimli olan lastikler aynı zamanda nitrojen ile doldurulmaya da uygundur.

Kendi hafiflikleri ile yarattıkları yakıt tasarrufu avantajının yanı sıra ayrıca bagajınızda stepne ve lastik değiştirme ekipmanlarını taşıma zorunluluğunuz ortadan kalkıyor, böylece aracınızın ağırlığı azaldığı için yakıt tüketiminiz de otomatik olarak azalıyor.

Güvenlik açısından oldukça avantajı olan bu lastikler yol tutuşu ve sürüş keyfi açısından da herhangi nir negatif etki yaratmıyorlar. Yaz ve kış çeşitleri bulunan RFT’leri incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Keyifli sürüşler

HHF4W

Yorum yok

Yorum bırak