İstanbul Rallisi tamamlandı. Genel Klasman Birincisi Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz!

İstanbul Rallisi tamamlandı. Genel Klasman Birincisi Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz!

Paylaş
İstanbul Rallisi tamamlandı. Genel Klasman Birincisi Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz!

Türkiye Ralli Şamiyonası’nın son yarışı öncesi 6.yarışı, toprak zemine sahip olan İstanbul Rallisi 25-26 Eylül tarihlerinde İstanbulPark ve çevresinde geçilecek etaplardan oluşuyordu.

Tüm hafta yağan yağmurun ardından yarış öncesi hava durumu oldukça kritik görülüyordu. Gökyüzünün bir tarafında simsiyah bulutlar varken diğer tarafında ise açık bir hava hakimdi. Bu hava durumu, haftasonunun heyecanlı geçeceğinin sinyalini veriyordu.

Cumartesi günü sabah 09:00 – 11:00 saatleri arasında gerçekleşen shakedown (deneme sürüşü) etabında ekipler yarış öncesi otomobillerin son ayarlarını deneme şansı buldular.

Kolay Oto olarak sponsoru olmaktan gurur duyduğumuz Orhan Avcıoğlu, Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı’nın da başarılar dilemesi ile birlikte servisten kendisini destekleyenleri selamlayarak start noktasına doğru yola çıktı.

Seramonik start için ekipler yine İstanbulPark’da bulunan servis alanından birer birer ayrılmaya başladılar.

Yarış saat 14:30’da Intercity İstanbulPark pistinde verilen seramonik start ile resmi olarak başladı.

Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz ikilisi 3 kapı numarası ile yarışa başladı. 

İlk gün ekipler Göçbeyli ve Oruçoğlu özel etaplarını geçerek İPOP Seyirci Etabı ile günü tamamlayacaklardı. Göçbeyli etabında oldukça kolay ulaşılabilen, su geçişi ve zıplama noktasını içeren 2 özel seyirci noktası bulunuyordu.

15:13’de ilk otomobilin geçişi ile başlayan Göçbeyli 2.Özel Etabında Orhan Avcıoğlu en iyi ikinci dereceyi elde ederek etabı rakibinin 10.2 saniye geriside ikinci sırada tamamladı.

Ardından geçilen Oruçoğlu özel etabında ise Orhan Avcıoğlu rakibinden 2.6 saniye daha iyi derece elde ederek etap içi en iyi dereceyi elde etmiştir.

Günün son özel etabı olan IPOP Seyirci Özel Etabı için ekipler tekrar servis alanı ve podyumun da bulunduğu İstanbulPark pistine geri döndüler. Start’ın aksine etap içlerinde de olduğu gibi yüksek seyirci katılımı ile otomobiller start almaya başladılar.

Üçüncü sırada etaba başlayan Orhan Avcıoğlu Burçin Korkmaz ikilisi en iyi derecenin 3 salise gerisinde özel seyirci etabında en iyi ikinci dereceyi elde ettiler.

Böylece ilk günün özel etapları tamamlanmış ve ekipler kapalı parka otomobillerini almadan önce 45 dakikalık servis işlemleri için servis alanına yönelmişlerdir.

Servis işlemlerinin ardından otomobillerin kapalı parka alınması ile birlikte ilk gün sonuçları aşağıdaki gibi olmuştur.

1609-1gun

Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz ikilisi verdikleri mücadele sayesinde rakibinin 7.9 saniye gerisinde ve en yakın rakibinin 87.2 saniye önünde ikinci sırada ilk günü tamamlamayı başarmışlardı.

İlk gün kapalı parka alınan otomobiller yarışın son günü olan 25 Eylül pazar günü saat 10:30’dan itibaren kapalı parkı terk etmeye başladılar.

İlk günün ardından rakibinin 7.9 saniye gerisinde ikinci güne başlayan Orhan Avcıoğlu Burçin Korkmaz ikilisi park alanının ardından servis alanına yönlendiler.

Servis alanında lastikler değiştirilerek, son kontroller yapılmıştı ve artık etaplara çıkarak aradaki farkın kapanması için çalışılacaktı.

Servis alanından çıkış yapan Orhan Avcıoğlu Burçin Korkmaz ikilisi yakıt ikmalinin ardından lastiklerin işaretlenmesi ile birlikte ikinci günün ilk özel etaplarına doğru yola çıktılar.

İkinci gün de ilk gün olduğu gibi sırası ile tekrar Göçbeyli ve Oruçoğlu etapları öğlen arasına kadar geçilmesinin ardından tekrar otomobiller servis alanına yönleneceklerdi.

Göçbeyli etabı zıplama seyirci noktasında seyirciler ilk otomobilin geçişi için yerlerini almışlardı.

Zıplama noktasına gelen Orhan Avcıoğlu RedBull geçişine gelirken tekerlekleri zeminden kesilmişti.

Orhan Avcıoğlu, Göçbeyli-2 etabında bir önceki güne göre derecesini iyileştirmesine rağmen toplamda farkın 14.7 saniyeye çıkmasına engel olamamıştı.

Ardından Oruçoğlu-2 etabında start alan Orhan Avcıoğlu 7:38.7’lik derecesi ile etap içerisindeki en iyi dereceyi elde etmiş ve öğlen servisi öncesi farkı 13.8 saniyeye düşürmeyi başarmıştı.

Öğlen gerçekleşen servis işlemleri sonrası finish öncesi ekipler son kez Göçbeyli ve Oruçoğlu etaplarını geçerek Powerstage ile yarışı tamamlayacaklardı.

Yarışın son bölümünde geçilecek 3 özel etap ve toplam 36.55 kilometre için ekipler yakıt ikmallerini de gerçekleştirdiler.

Son bölümün startı 13:49’da verilmiş ve ekipler son kez 6.özel etap olan Göçbeyli-3’ü geçmeye başlamışlardı.

Orhan Avcıoğlu son kez geçilen Göçbeyli etabında bir kez daha kendi derecesini iyileştirerek 11:32.8 ile rakibinin 12.3 saniye önünde etabı birinci sırada tamamladı.

Böylece Orhan Avcıoğlu son iki etap öncesi zaman farkını 1.5 saniyeye kadar düşürmeyi başarmıştı.

Powerstage öncesi son özel etap olan Oruçoğlu etabı 14:27’de verilen start ile başladı.

Orhan Avcıoğlu bir kez daha etap derecesini iyileştirerek rakibinin 7.1 saniye önünde etap içi en iyi dereceyi elde etti.

Böylece finish öncesi son etap olan Powerstage öncesi Orhan Avcıoğlu aradaki farkı kapatıp rakibinin 5.6 saniye önüne geçmeyi başarmıştı.

Son etap öncesi toplama alanında bekleyen Orhan Avcıoğlu takım direktörü Serdar Bostancı ile fikir alış verişinde bulunuyorlardı.

Powerstage ilk 15 otomobilin ters sıra ile 16:05’de verilen start ile başladı.

Türkiye Ralli Şampiyonası’na ilave puan veren Powerstage etabında Orhan Avcıoğlu bir kez daha en iyi dereceyi elde ederek en yakın rakibinin 14.5 saniye önünde tamamlamayı başardı.

Böylece Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz ikilisi 37.İstanbul Rallisi’nde Genel Klasman Birinciliği’ni ilan etmiş oldular. Yarışın tamamlanması ile birlikte 2016 yılı 37.İstanbul Rallisi Genel Klasman sonuçları aşağıdaki gibi olmuştur.

Tüm özel etapların tamamlanmasının ardından ekipler finiş seramonisi için yine İstanbulPark içerisinde bulunan podyuma doğru hareket ettiler.

Finish seramonisinde 3. Murat Bostancı’nın ve 2. Yağız Avcı’nın ardından sahne sırası Genel Klaman birincisi Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz ikilisine gelmişti.

Kolay Oto olarak yanından olmaktan büyük gurur duyduğumuz Orhan Avcıoğlu’nu tebrik ederek, sezonun kalan son yarışı olan Hitit Rallisi’nde de başarılar diler ve tüm yarış severleri bu heyecana ortak olmak için 29-30 Ekim 2016 tarihlerinde Çorum’da etaplara bekleriz.

Yorum yok

Yorum bırak