Ticari Lastik İncelemesi: Michelin Agilis CrossClimate

Ticari Lastik İncelemesi: Michelin Agilis CrossClimate

Paylaş
Ticari Lastik İncelemesi: Michelin Agilis CrossClimate

Fransız markası Michelin, yüzyılı aşkın süredir lastik endüstrisinde sınırları zorlamasıyla tanınıyor. Sadece pnömatik lastiği dünyaya getirmekle kalmayıp, aynı zamanda radyal lastikler ve run-flat lastiklerle de bizleri tanıştırdı. Michelin’in en yeni van lastiği Michelin Agilis Crossclimate, binek otomobiller için tüm hava koşullarına dayanıklıdır bu da yıl boyunca mükemmel çekiş sağlamayı hedeflediği anlamına geliyor.

Ticari lastiklerde, dört mevsim sırt hamur bileşimi olanlar bile karlı koşullarda tam olarak kullanılamaz. Kış koşullarında çekiş eksikliği, sürücünün ve diğer trafik katılımcılarının güvenliği için kötüdür ve sorunlar yaratabilir. Örneğin hiçbir nakliye firması kar yağdığında kamyonetlerinin veya kamyonlarının sürüşü durdurmasını istemez ve Michelin’in sektördeki bu açığı farkedip Agilis CrossClimate‘ı piyasaya sürmesinin nedenlerinden biri de budur.

Michelin Agilis Crossclimate Artı ve Eksileri

  • Kuru yollarda olağanüstü yol tutuşu ve çekiş gücü
  • Islak yollarda çok güvenli
  • Karda diğer dört mevsim kamyonet lastiklerinden daha iyi çekiş gücü
  • Rahat ve gürültülü değil
  • Dişlere yüklenildiğinde bile son derece dayanıklı

  • Maliyetli
  • Aşınma garantisi yok

Binek araç sürücülerinin hem mevsim hem de performans açısından birçok lastik seçeneği varken, ticari kamyonet sürücülerinin pek yoktur. Daha da kötüsü, bu lastiklerin tasarımında da pek bir geliştirme yapılmaz, bu yüzden diş desenleri zaman içinde takılıp kalmış gibi görünüyor. Bununla birlikte, ticari-kamyonet lastiği sektöründe bir şeyleri değiştirebilecek yeni gelişmeler Michelin Agilis CrossClimate‘dan geliyor.

Maliyet ise bir diğer önemli unsurdur. Bir yaz ve bir kış olmak üzere iki takım lastiğe sahip olmak maliyetlidir, özellikle de minibüsler yılda çok fazla kilometre kat ediyorsa. Bu nedenle, yıl boyunca çalışabilecek tek bir lastik setine sahip olmak, daha yüksek fiyat talep edilse bile daha uygun maliyetli olabilir. Michelin’in profesyonel ürünleri her zaman verimlilik ve karlılıkla ilgilidir ve Agilis CrossClimate şimdiye kadarki en iyisi olabilir.

Michelin Agilis CrossClimate’ın özellikleri nelerdir?

Michelin, sahip olduğu her yeni teknolojiyi Agilis CrossClimate’a yerleştirdi. Şirket, web sitesinde bunun hafif kamyonlar için tasarlanmış dört mevsim lastiği olduğunu söylüyor. Ancak Michelin, ürünün 3PMSF (Three-Peak Mountain Snowflake) sertifikalı karda çekişe sahip olduğundan bahsettiğinden, bunun tüm hava koşullarına dayanıklı bir lastik olduğunu düşünüyoruz.

Önemli olan Michelin’in ticari düzeyde dayanıklılık vaat etmesi, yani lastiğin ağır yükler için tasarlanmasıdır. Bunu başarmak için Fransız firma, kaldırım taşlarına karşı dirençli CurbGuard yan duvar koruyucusunu kullandı ve ayrıca Defender LTX’e kıyasla iki kat daha fazla naylon takviye kullandı.

Ayrıca, lastik sırtı ömrünü iyileştirmek için Michelin, daha eşit aşınma için lastik ayak izini optimize eden MaxPressure Profilini kullandı. Michelin Agilis CrossClimate ayrıca, yüksek tork rakamlarına sahip araçlarda daha iyi çekiş sağlayan ve kauçuğu soğuk tutan daha geniş ve daha uzun sırt bloklarına sahip bir StabiliBlock tasarımına sahiptir.

Michelin, yeni ticari van lastiğini dayanıklılık açısından test etti ve ağır yükler altında rakibine göre %10 ila %19 daha uzun süre dayandı. Bu lastiklerin çok daha uzun süre dayanacağı anlamına geliyor.

Ancak Agilis CrossClimate ile her şey dayanıklılıktan ibaret değil. SipeLock teknolojisi sayesinde, kılcal kanallar birbirine kilitlenebildiğinden ve sırtın sabit kalmasını sağladığından lastik kuru yüzeylerde daha iyi bir tutuş sağlar. Bununla birlikte, sürücü ıslak ve karda daha iyi çekişe ihtiyaç duyduğunda, çoklu kılcal kanallar keskin kenarlar sağlayabilir ve çekişi iyileştirebilir. Çoğunlukla binek otomobil lastiklerinde gördüğümüz bir numara ve Michelin’in burada kullanması çok güzel.

İlginç olan, Michelin’in Agilis CrossClimate adı altında iki farklı sırt deseni sunmasıdır. Düzenli, yönlü değil sırt deseni daha çok ağır hizmet tipi kamyonetleri hedeflerken, yönlü (modern) desen daha hafif kamyonetleri hedefliyor.

Genel olarak, yönlü sırt deseni kuru, ıslak ve hatta karlı koşullarda daha iyi performans gösterir. Ancak bu, normal lastiğin kötü olduğu anlamına gelmiyor. Yine de rakiplerinin çoğunu geride bırakıyor.

Michelin Agilis Crossclimate Ne kadar?

Michelin Agilis Cross Climate 205/65R16 107/105T

Michelin Agilis Cross Climate 235/65R16 121/119R

İlginizi çekebilir:

Yorum yok

Yorum bırak