Antifriz ne işe yarar? Nasıl kullanılmalıdır?

Antifriz ne işe yarar? Nasıl kullanılmalıdır?

Paylaş
Antifriz ne işe yarar? Nasıl kullanılmalıdır?

Antifriz ne işe yarar? Nasıl kullanılmalıdır?

Antifriz, 0 derece ve altında radyatör suyuna katılarak suyun donmasını önleyen otomobil motorlarında kullanılan kimyasal maddedir. Antifriz radyatörü ve soğutma sistemini pas ve korozyondan koruma amacıyla da kullanılmaktadır. Ülkemizdeki soğuk hava koşulları sebebiyle radyatör suyunun en az %35 ile %50′sinin antifriz olması gerekmektedir. Antifriz ekleyeceğiniz suyun kireçli su suyu olmasından çok arıtılmış su olmasına da özen göstermelisiniz. Çünkü kireçli su antifrizin etkilerinde azalmaya neden olacaktır.

Günümüzde soğutma suyuna antifriz eklenmesi ile ilgili yapılan birçok uygulama mevcuttur. Örneğin şırınga ile su çekip antifriz koyma bunlardan biridir. Ama bu zor bir uygulamadır. Bunun yerine radyatörün alt bağlantı hortumunu sökerek su boşaltım işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Yeteri kadar su boşaldıktan sonra da antifrizi ekleyebilirsiniz. İsterseniz radyatördeki tüm suyu boşaltarak yerine antifriz de ekleyebilirsiniz. Antifrizi sadece kış aylarında değil dört mevsim radyatörde bulundurmanız da fayda vardır. Çünkü sadece donma işlemini değil aynı zamanda motorda meydana gelebilecek olası kireçlenmelerin de önüne geçmektedir. Radyatöre ilk antifriz konulduğunda büyük olasılıkla aracın hararet seviyesinde yükselme görülebilir, bu normal bir durumdur, endişe etmenize gerek yoktur. Devirdaim yaparken radyatör kapağından içerideki havanın çıkmasını bekleyin ve sorunsuz bir şekilde yola devam edin.

Eğer araçta uzun süre antifriz kullanılmamışsa, antifiriz ilavesinden sonra şunlara dikkat edilmelidir;

  • Uzun yol yapmamaya özen gösterin,
  • Aracın altını kontrol edin,
  • Soğutma seviyesini kontrol edin.

KolayOto avantajlarıyla antifriz ürünlerini incelemek için tıklayın: http://kolayoto.com/catalogsearch/result/?q=antifriz

Yorum yok

Yorum bırak