İkinci El Araç Alırken Kilometresi İle Oynanmış Aracı Anlamanın 5 İpucu

İkinci El Araç Alırken Kilometresi İle Oynanmış Aracı Anlamanın 5 İpucu

Paylaş
İkinci El Araç Alırken Kilometresi İle Oynanmış Aracı Anlamanın 5 İpucu

 

İkinci el otomobil satın almak sıfır kilometre otomobil almaya göre fiyat açısından oldukça cazip bir yöntem olsa da maalesef ikinci el piyasasında kilometre sayacı ile oynanmış binlerce araç bulunuyor. Bazı durumlarda kilometresi düşürülmüş aracı anlamak ustalar için bile oldukça zor olsa da bazı basit detaylara dikkat edilerek en azından araçtan şüphe etmeniz mümkün olabilir.

  1. Direksiyon Simidi ve Vites Topuzu Aşınmış mı?

Direksiyon simidi üzerinde deri kaplama var ise özellikle sürekli tutulan kısımlarda incelme ve delinme olabilir. Bazen bu deri kaplama tamamen değiştirilip ve aracın genel durumuna göre yeni görünüm verilmiş olabilir. Araç deri direksiyona sahip değilse ve kaplama mevcut değilse iyice parlamıştır ve üzerinde bulunan tutunmayı sağlayan tırtıklı yüzeyler de epeyce düzleşmiştir. Ayrıca benzer bir şekilde vites topuzu derisi de soyulmuş veya değiştirilmiştir. Plastik kaplı modellerde ise yine aynı şekilde parlama ve düzleşme vardır.

  1. Jantlar Ne Durumda?

Aracın üzerinde orijinal jantları mevcut ise sürtme ve boyası dökülmüş yüzeyler oldukça fazladır. Jantların lastik ile birleştiği alanlarda sürtmelerden dolayı derin çizikler oldukça yoğundur. Ayrıca jantlarda yıkamadan kaynaklanan yüzeysel çizikler ve matlaşmalar olabilir. Jantlar araca göre oldukça yeni duruyor ise boyanmış veya yenileri ile değiştirilmiş olabilir.

  1. Paslanma Belirtileri Var mı?

Aracın altına bakmanız durumunda özellikle egzoz kısmında ciddi paslanma izleri görebilirsiniz. Egzoz sistemi değiştirilerek yenisi takılmış da olabilir. Ayrıca şasinin kaynak yerlerinde paslanma izleri çok fazladır.

  1. Aracın Kaportası Ve Dış Boyasının Durumu?

Daha çok koyu renkli araçlarda boyanın genelinde yüzeysel çizikler ve matlaşmalar oldukça fazladır. Ayrıca güneş yanığı olarak bilinen soyulmalar da mevcuttur. Bu şekildeki belirtiler aracın hem kötü muhafaza edildiğini hem de fazla yol yaptığını gösterir.

  1. Plastik Parçalarda Renk Atması Ve Matlaşma Var mı?

Aracın içinde ve dışında bulunan plastik aksamlar güneşin ve tozun etkisi ile zamanla matlaşır ve rengi değişebilir. Ayrıca yüzeyinde düzleşme, parlama ve çatlak belirtileri görülebilir. Bu tip deformeler plastik parçaların çok fazla kullanıldığını gösterir.

 

Yorum yok

Yorum bırak