Araç içi kamera neden gerekli?

Araç içi kamera neden gerekli?

Paylaş
Araç içi kamera neden gerekli?
Neden bir araç içi kamera kullanmalısınız?

Sosyal ağlarda, televizyon haberlerinde ve haber sitelerinde mutlaka karşınıza trafik kazası videoları çıkar. Hatta sadece trafik kazaları yayınlayan Youtube kanalları bile mevcut. Bazıları güvenlik kameralarıyla kaydedilmiş olur, bazıları da araç içi kameralar ile. Otomobil sürerken kaza yapabilirsiniz, bir kavganın ortasında kalabilirsiniz ya da çok özel bir görüntüye şahit olabilirsiniz. İşte böyle anları kayıt altına almak için araç içi kameralar imdadınıza koşuyor. Araç içi kameralar ne işe yarar ve araç içi kamera alırken neye dikkat etmelisiniz? Bu yazımızda kısaca neden araç içi kamera almanız gerektiğini anlatıyor ve satın alırken neye dikkat etmeniz gerektiğini yazıyoruz.

  1. Trafik kazası yaparsanız nasıl olduğunu görebilir, hakkınızı koruyabilirsiniz.

Trafik kazasına karışmak otomobil kullanırken en istenmeyen durumlardan bir tanesi. Kaza sonrası kimse yaralanmadıysa ve adlı bir vaka haline dönüşmediyse bu sefer konu “suç kimde?” tartışmasına gelir. Taraflar arası anlaşmazlıkların, kişisel çıkarların ve yetersiz bilginin önüne geçmek için araç içi kameranın kaydettiği görüntüler işinize yarayabilir. Trafik kazalarında kamera kayıtları olan biteni tüm çıplaklığıyla öne serdiği için tamamen tarafsız bir şahit gibi işlev görür ve yetkili merciler kazayı izleyerek doğru değerlendirmede bulunabilir.

  1. Sıra dışı olayları kaydedebilirsiniz

Araç içi kameralar siz otomobilinizi çalıştırıp kontağı tamamen kapatana kadar kayıtta kalır. Bazıları da 7/24 kayıt yapar. Araç içi kameraların kullanılmasındaki esas neden aslında güvenlik olarak öne çıkıyor. Yukarıda bahsettiğimiz trafik kazası maddesi dışında yolculuğunuz boyunca önünüzde gerçekleşen garip olayları da tesadüf eseri kayıt etmiş olursunuz.

  1. Araç içi kamera alırken dikkat etmeniz gerekenler

Peki çoğunlukla ciddi konularda ve zaman zaman ilginç durumlarda işimize yarayabilecek araç içi kameraları alırken neye dikkat etmeli? Araç içi kamera nasıl seçilir?

– Döngüsel kayıt: Bu özellik sayesinde hafıza kartınız dolsa da kayda devam edebilirsiniz; cihazınız eski kayıtları silip yerine kaydetmeye başlayacak. Bu özellik hiç bir olayı kaçırmamanızı sağlayabilir.

– Hafıza kartı: Günümüzde piyasadaki araç içi kameralar 128 GB’a kadar saklama alanı destekliyor. Günlük yolculuklarınızın uzunluğuna göre kendinize uygun bir hafıza kartı seçebilirsiniz.

– Çözünürlük: Çoğu kamera Full HD kayıt yapabiliyor ve bu plaka ya da trafik işaretleri gibi detayları net bir şekilde yakalamak için fazlasıyla yeterli. Video boyutunu düşürmek için kameranızı 720p çözünürlüğe ayarlayabilirsiniz. Vur-kaç olaylarında veya küçük detayların incelenmesinin gerekli olduğu durumlarda 720p ve üzeri çözünürlük iş görüyor.

– Kayıt açısı: Çoğu araç içi kamerada 120 derecelik görüş açısı standart olarak geliyor, fakat bütçenizle doğru orantılı olarak 150, 170 hatta 180 derecelik açılarla kayıt yapabilen kameralar da bulabilirsiniz.

Bir diğer yandan, dikkat edilmesi gereken önemli özelliklerden birisi de şarj süresi ve batarya dayanıklılığıdır. Bu nedenle çoğu zaman oto kayıt kamerası tercih etmeniz daha doğru olur çünkü otomatik olarak kayıt gerçekleştiren araç içi kamera sistemi, araç çalıştığı zaman devreye girer ve ilgili noktadan kayıt işlemini, çevrilmiş olduğu açıya göre gerçekleştirir. Bu, kullanıcı açısından büyük bir kolaylık sağlar.

Bütçenize ve ihtiyacınıza göre KolayOto avantajları, peşin fiyatına 6 taksit ve ücretsiz kargo ile araç içi kamera satın almak için bu adresi ziyaret edin: http://kolayoto.com/aksesuarlar/oto-ses-ve-goruntu-sistemleri/arac-ici-kameralar.html

Yorum yok

Yorum bırak