Rallinin Sezon Finali 28-29 Ekim’de Çorum’da!

Rallinin Sezon Finali 28-29 Ekim’de Çorum’da!

Paylaş
Rallinin Sezon Finali 28-29 Ekim’de Çorum’da!

2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezonun 7. ve son yarışı 43.Hitit Rallisi, 28-29 Ekim tarihlerinde kısa adı ANOK olan Ankara Otomobil Sporları Kulübü tarafından Çorum’da düzenlenecek.

2016 ist rallisi orhan kazandı
Sezonun bir önceki yarışı olan İstanbul Rallisi’ni Orhan Avcıoğlu kazanmıştı.

28 Ekim Cuma günü saat 15.30’da Kültürpark’tan verilecek start ile başlayacak rallinin ilk gününde, ekipler Çorum Ticaret Sanayi Odası Fuar Kompleksi içerisinde oluşturulan seyirci özel etabını geçecekler. Çorum Belediyesi adıyla geçilecek olan bu etabın ardından saat 16.50’dan itibaren  rallinin ilk günü tamamlanmış olacak. İkinci gün heyecan, saat 08:30’dan itibaren Çorum Barajı bölgesinde yer alan Ahmediye ve Gemed etaplarında devam edecek.  Bu iki özel etabın Şehit Erol Olçak ve Cem Celal Işık isimleri ile üçer kez  kez geçilmesinin ardından saat 15:30’da Redbull.com Power Stage (avantaj etabı) etabı ile yarış sona erecek. Toplam uzunluğu 157 km., özel etap toplamı ise 71 km. olan 43.Hitit Rallisi, saat 15:55’ten itibaren Çorum Belediyesi önündeki finiş podyumunda tamamlanacak.

2016 Hitit Rallisi Harita
2016 Hitit Rallisi, etapların birbirine yakınlığıyla oldukça kompakt bir yarış sunuyor.

Hitit Rallisi’ni bu sezon organize edilen diğer rallilerden ayıran önemli bir özelliği daha kısa olması. Diğer ulusal rallilerde ekipler toplam 120 kilometre uzunluğunda özel etaplar geçerken, bu rallide toplam özel etap uzunluğu 71,20 kilometre. Bir diğer öne çıkan özellik ise rallinin Cuma ve Cumartesi günleri organize edilerek tamamlanması. Diğer rallilerde Cuma günü yol keşfi, Cumartesi ve Pazar günleri de özel etaplar geçilirken bu sefer, aşağıdaki zaman çizelgesinden de görebileceğiniz üzere, Cuma ve Cumartesi günü oldukça sıkışık bir program uygulanıyor.

2016 Hitit Rallisi 1. Gün
2016 Hitit Rallisi, bu sezon yapılan diğer rallilerin aksine Cuma günü başlıyor.
2016 Hitit Rallisi 2. Gün
Cumartesi günü öğleden sonra ise sona eriyor.

Bu yarış öncesinde, Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Peugeot 208 T16 R5 ile Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez 87 puanla lider durumda bulunurken, bu sezon yanında olmaktan gurur duyduğumuz Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ekibi de Ford Fiesta S2000 ile 72 puanla ikinci sırada yer alıyor. Üçüncü sırada ise Orhan Avcıoğlu’nun takım arkadaşı Murat Bostancı bulunuyor. Yağız Avcı, matematiksel olarak 2016 Türkiye Ralli Şampiyonluğunu garantilemiş durumda. Ancak, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun (TOSFED) bu sene getirdiği her 7 yarışa katılımın zorunluluğu nedeniyle Yağız Avcı bu yarış sonunda resmi olarak şampiyonluğuna kavuşabilecek.

Ralli boyunca Hitit Rallisi’ni yerinde takip ediyor ve sosyal medya hesaplarımızdan haberler paylaşıyor olacağız. Bizi takip etmeyi unutmayın!

Facebook adresimiz: http://facebook.com/kolayotocom
Twitter hesabımız: http://twitter.com/kolayoto
Instagram sayfamız: http://instagram.com/kolayoto/

Hitit Rallisi’nden önce Orhan Avcıoğlu – Burçin Korkmaz ekibinin İstanbul Rallisi özet videolarını izleyin:

Yorum yok

Yorum bırak