Arabanızın bagajında mutlaka olması gerekenler!

Arabanızın bagajında mutlaka olması gerekenler!

Arabanızın bagajında bunlar olmadan yola çıkmayın!

Paylaş
Arabanızın bagajında mutlaka olması gerekenler!
Öncelikle bu güzel sıcak yaz gününden hepinize merhaba!

Yılın, fırsat bulanın şehirden kaçtığı, bulamayanın klima ile kucaklaştığı zamanlarına gelmiş bulunmaktayız. Biz de her boşluğu denize girerek, seyahat ederek geçirmeyi seviyoruz ancak çalışma hayatı öyle her istediğinizde uzaklaşıp nefes almanıza izin vermeyebiliyor. Sabah erken saatlerde kalkıp trafikte araba ile işe giderken bazen insanın tek düşündüğü akşam arkadaşları ya da ailesi ile keyifli vakit geçirmek oluyor. İşler böyle planlı geliştiği zaman doğal olarak hazırlıklı oluyorsunuz fakat aniden çıkan davetler veya spontane programlar söz konusu olduğunda ister istemez hazırlıksız yakalanıyorsunuz. Bizde böyle anlarda hayatınızı kolaylaştırmak için ve elbette trafikte sizin güvenliğinizi sağlayan minik hatırlatmalar yapmak adına böyle bir yazı hazırladık, umarız keyifle okursunuz.

Sizce de arabanızın bagajı aslında sürekli olarak yanınızda bulunmasını isteyeceğiniz ama el çantanızda taşıyamayacağınız şeyleri koymak için ideal bir alan değil mi?

Bizde öyle düşündük ve araba bagajınızda nelerin olması gerektiğini tespit ettik. Öncelikle trafik kuralları tarafından bagajınızda bulunması zorunlu kılınmış bazı araç gereçlerden başlayalım ki eminiz ki siz bunları zaten biliyorsunuz.

İşte her zaman araba bagajınızda olması gerekenler:

1-Yangın tüpü: Anında müdahale gerektiren durumlarda, olay büyümeden en az zararla atlatmanız için olmazsa olmaz.

2-Akü aktarma kablosu: İnsanlık hâli, radyoyu açık unuttunuz diye arabanın başında çaresizce beklemeyin.

3-İlk yardım çantası: Yalnızca sizin değil, sizinle yolculuk eden herkesin ihtiyacı olabilir. Küçük bir burun kanamasının başınıza büyük işler açmasına izin vermeyin. Atın bagaja, arada içindeki malzemelerin tarihlerini kontrol edin bitti gitti.

4-Pompa/Yedek lastik: Dört teker üzerinde gidiyorsunuz, bu kıymetli tekerlekleri yollarda bekleyen sürprizler olabilir.

5-Kriko/bijon anahtarı: İş başa düştüğünde bu ikili en büyük yardımcınız olacak

6- Reflektör: Aracınız yolda kaldığında diğer araçların karanlıkta sizi görebilmesi için aracınızın durduğu yere mutlaka reflektör koymanız gerekmekte.

Yukarıda saymış olduğumuz araç-gereçler trafikte başınıza gelebilecek olumsuz olayların önüne geçebilmek içindi.Peki bir kadın olarak araba bagajında nelere ihtiyacımız olabilir ona bir de bakalım.

İşte bir kadının araba bagajında mutlaka olması gerekenler:

1-Şık ve her şeyle giyilebilecek bir topuklu ayakkabı: Ne zaman toplantı çıkar, iş yemeği çıkar ya da bir arkadaşınızın son anda haber verdiği doğum günü etkinliği çıkar hiçbirimiz kestiremeyiz, iyisi mi kıyafetimiz ne olursa olsun bizi daha şık ve hazırlanmış gösterecek bir çift ayakkabıyı bagajda tutalım.

2-Yedek kıyafet: yedek kıyafet dediğimde aklınıza abiye elbiseler, deri etekler gelmesin tabi, insanlık hali üzerinize bir şey dökülür, kıyafetinizin başına bir şey gelir, değişmeniz gerekir, o bagajda duran bir tanecik t-shirt gününüzü kurtarabilir.

3-Bakım kiti: içinde diş fırçası, makyaj temizleme mendili, pamuk, törpü, ped gibi aniden bir yerde kaldığınızda kullanabileceğiniz olmazsa olmaz temizlik ürünlerinizi mutlaka ama mutlaka arabanızın bagajında bulundurun.

4-Mini buzdolabı: Eğer aracınızın bagajı buna elverişli ise -ki hemen hepsine uyan boylar mevcut- arabanızda su ve benzeri içecekleri saklamak, eğer sağlıklı beslenmeye bizim gibi takıntılı biriyseniz yaptığınız yemekleri gideceğiniz yere bozulmadan götürmek için gereken tüm koşulları sağlıyor.

5- Yedek şarj aleti: Akıllı telefonlar malumunuz şarj problemleri ile ünlüler, şarj aletleri de öyle pek dayanıklı cihazlar olmadıklarından mütevellit, bizim önerimiz bir tane yedek kablo bulundurmanız yönünde, araba çakmaklığına takılıp o şekilde çalışan şarj aletleri de bu konuda bir alternatif olabilir tabi.

Bizden şimdilik öneriler bu kadar, sizin bagajınızda her daim bulundurduğunuz ve hayatınızı kolaylaştıran başka eşyalarınız varsa lütfen yorumlar kısmında bunları bizimle paylaşın.

HHF4W olarak keyifli günler dileriz 🙂

Araçlarıyla seyahat edeceklere tavsiyeler yazımız için tıklayınız.

Yorum yok

Yorum bırak