Cam buğulanması nasıl engellenir?

Cam buğulanması nasıl engellenir?

Paylaş
Cam buğulanması nasıl engellenir?

Sürücülerin kış aylarında en sık yaşadığı sorunlardan biri araba camlarının buğulanması ve buna bağlı olarak görüş mesafelerinin azalmasıdır. Trafikteki risklerin en çok arttığı dönem olan kış mevsiminde bir de camların buğulanması çok büyük kazalara davetiye çıkarabilir.

Peki, araç camları neden buğulanır?

Araç camlarındaki buğulanmaların nedeni kış aylarında dışarısı soğukken, arabanın içinin sıcak olmasıdır. Buğulanmalar, geceleri çok daha fazla artmaktadır. Çünkü; geceleri sıcaklık farkı iyice artar. Bu durum güvenli sürüşü engelleyerek sürücüleri ve trafikteki diğer sürücüleri tehlikeye atacaktır.
Ancak buharlanan araç camına çeşitli yollarla çözüm getirilebilir.

Araba Camlarının Buharlaşmasının Önüne Nasıl Geçilir?

1. Araç camlarının buharlaşması durumunda yapılabilecek en basit yollardan biri arabanızı hareket ettirirken sağ ve sol araç camlarını açmaktır. Böylece ısı dengesi yakalanacaktır. Bu yöntemi uzun süre uygulamamakta fayda var, aksi takdirde hasta olma ihtimaliniz yüksek olacaktır.

2. Aracınızı çalıştırdıktan sonra klimayı açın. Klima sayesinde aracın içindeki buhar filtrelenebilir. Buharlanan araç camlarının çözüme kavuşturulmasında en etkili yöntem klimalardan destek almaktır. Kısa süre için en güçlü konumda klimayı çalıştırarak otomobilinizin içini de soğutarak buğuyu çözebilirsiniz. Ayrıca camlarınızda rezistans varsa buğunun çözülmesi daha kolay olacaktır.

3. Sanki güneş varmışçasına güneşliklerinizi kullanın. Böylece cama verdiğiniz üflemenin tam anlamıyla cama etki etmesini sağlayabilirsiniz. Soğuk hava güneşlikten çarparak cama tekrar yansayacaktır.

4. Araç buğulanmalarını uzun süre engellemesinde araç temizliğinin önemi büyük. Bunun için şu yöntemleri izlemeniz gerekiyor: iz bırakmayacak bir bezi sabunlayın, bezi nemi üzerinde kalacak şekilde sıkın.  Araca binmeden önce bu bezle araç camlarını silerseniz, camlarda uzun süre buğunlanma olmayacaktır.

5. Buğulanma çözümleri için ek destek de alabilirsiniz. Buğulanmaları önlemek için en iyi yol buğu önleyici sprey kullanmak. Buğu önleyici sprey kullanacakların aşağıdaki adımları izlemesi gerekiyor: Öncelikle aracın içinin sıcak yani kuru olduğundan emin olun, araç camında buğu kalmadığından emin olduktan sonra spreyi püskürtün ve silmeye devam edin. Bu şekilde kullanılan spreyin etkisi 3-4 gün sürecektir.
KolayOto avantajlarıyla buğu gidermeye yardımcı ürünleri satın almak için buraya tıklayın.

6. Buğuyu giderdikten sonra araç iç mekanının havalandırılmasını korumak faydalı olacaktır. Araç içini, oda sıcaklığı dengesinde ayarlayarak araca sürekli temiz hava girmesini sağlarsanız, buğu sıkıntısının önüne geçmiş olursunuz.
Kolayoto.com üzerinden sipariş verebileceğiniz kışlık bakım ürünlerini incelemek için tıklayın.

Yorum yok

Yorum bırak