Aracınızda Olması Gereken 13 Temel Gereç

Aracınızda Olması Gereken 13 Temel Gereç

Paylaş
Aracınızda Olması Gereken 13 Temel Gereç

İster uzun bir seyahat planlamış olun, ister sadece arabanızı işe gidip gelmek için kullanıyor olun, her zaman arabanızda bulundurmak isteyebileceğiniz birkaç temel öğe vardır. Bunlardan bazılarını nadiren kullanabilirsiniz ama bazıları hayati önem taşıyor olabilir. İşte aracınızda olması gereken temel gereçler

Fener

Aracınızda bir fener tutmak her zaman yardımcı olur, özellikle kış aylarında. Cep telefonlarının bir feneri olmasına rağmen, bunlar genellikle yeterince parlak veya -önemli olduklarında- çok pratik değildir ve telefonunuzun şarjını bitirmek istemeyeceğiniz durumların içerisinde kalabilirsiniz.

İlk Yardım Kiti

Birçok araç fabrika çıkışında bir ilk yardım çantasıyla birlikte gelir veya en az bir tane bölmeye sahip olacaktır. Aracınızda eksiksiz bir ilk yardım çantasına sahip olduğunuzdan emin olmak için araç bölmelerinizi(muhtemelen bagajda bagaj kapağının altında olabilir) kontrol etmenizi öneririz. Uzun seyahat etmeyi planlıyorsanız, arabanızda yasal olarak bir ilk yardım çantası bulundurmanız gerekecektir.

Battaniye

Battaniye, çeşitli durumlarda kullanışlıdır; kış arızası durumunda sizi sıcak tutmak, kirli bir şey taşırken döşemenizi korumak için ve hatta yazın piknik battaniyesi olarak kullanabilirsiniz. Neden olmasın 🙂

Eldivenler

Aracınızda olması gereken temel gereçlere eldivenleri de eklemelisiniz. Soğuk aylarda kullanışlı olabilir (amaçlanan), ancak ellerinizi temiz tutmaya veya ekstra tutuş sağlamaya yardımcı olmak için arabanızı yol kenarında tamir etmeniz gerektiğinde de yararlıdır. İsterseniz aracınızda hem vinil eldiven hem de soğuktan koruması için yün ya da deri eldiven bulundurabilirsiniz.

Lastik Şişirme / Basınç Göstergesi

Yararlı bilgiler yazılarımızda da vurguladığımız gibi, doğru lastik basınçlarını korumak önemlidir. Çoğu lastik şişiricisinin dahili bir basınç göstergesi vardır ve birçok araçta stepne yerindee lastik şişiriciler bulunur. Sahip olup olmadığından emin değilseniz bagaj tabanınızın altını kontrol edin.

Yedek Lastik veya Delinme Onarımı

Pek çok yeni arabada yedek lastik yoktur ve yerine genellikle lastik şişiricinin yanında bir delinme ve ufak patlamalara karşın bir dolgu köpüğü bulunur. Bunların son kullanma tarihleri ​​olabilir, bu nedenle sağlıklı çalışıp çalışmadığını kontrol etmek her zaman iyidir ve lastik patladığında olur olmadık bir yerde tamirci aramak zorunda kalmazsınız. Yedek lastiğiniz varsa, lastiğin iyi durumda ve yine de kullanıma uygun olduğundan emin olun. RunFlaT (RFT) lastikleri tercih ederseniz delinme anında basınç kaybı yaşamadan deliği tıkayan teknolojisi ile sizi aracınızdan inmeden 80 km daha götürebilir.

Kriko

Bir yedek lastiğiniz varsa ve kendinizi kullanmaya ihtiyaç duyuyorsanız, bir de krikoya sahip olmanız gerekecektir. Yine, çoğu araç bunlardan biriyle gelir ve genellikle bagaj tabanının altında tutulur.

Temel Araç Kiti

Yine bazı araçlar birkaç gerekli aletle birlikte gelir, fabrika alet çantasına sahip değilseniz, iki tornavida (yıldız ve düz uçlu), bijon anahtarı veya tork anahtarı ve birkaç pense ile kendiniz oluşturmayı isteyebilirsiniz. Çok amaçlı İsviçre çakısı, ihtiyaç duyabileceğiniz bazı aletleri taşımanın kompakt bir yolu olabilir.

Koli Bandı

Sayısız durumda yararlı olan koli bandı, sızan bir pencereyi kapatmak veya bir garaja ulaşana kadar bazı parçaları bir arada tutmak için kullanılabilir.

Ceket

Toplanabilir su geçirmez bir ceket arabanızda saklamak için kullanışlıdır, çok az yer kaplar ve ıslak veya rüzgarlı bir güne yakalanırsanız idealdir. Kış ayları için daha sıcak bir ceket eklemeye değer.

İçme suyu

Taze bir şişe içme suyu, susuz kalmanın bir yolundan daha fazlası olabilir. Soğutma sıvınızı veya yıkama jetlerinizi tamamlamanız gerekirse, aracınızda su saklamak oldukça yararlı olacaktır. İçme suyu aracınızda olması gereken temel gereçlerin başında gelmektedir.

Buz Kazıyıcı ve Buz Çözücü

Soğuk aylarda buz kazıyıcı hayati önem taşır. Buz çözücü, buzlu koşullarda da kendinize biraz zaman ve çaba harcamak açısından çok faydalı olabilir. Yola çıkmadan önce ön camınızda tamamen buz bulunmadığından emin olun.

USB Şarj Cihazı

Bu günlerde araçlarınızda 12v bir USB şarj cihazı, telefonunuzu veya ihtiyacınız olabilecek diğer elektronik cihazları şarj etmek için bir zorunluluktur – sadece şarj kablosunu yanınıza aldığınızdan veya araçta tuttuğunuzdan emin olun.

Ayrıca bulundurulması zorunlu olan üçgen reflektör, yangın tüpü, ilk yardım çantası ve kış ayları için pratik bir zincir veya kar paleti.

Yorum yok

Yorum bırak