41.Yeşil Bursa Rallisi 1.Gün Sonu

41.Yeşil Bursa Rallisi 1.Gün Sonu

Paylaş
41.Yeşil Bursa Rallisi 1.Gün Sonu

Türkiye Ralli Şamiyonası’nın 4.yarışı olan 41.Yeşil Bursa Rallisi 23 Temmuz Cumartesi günü saat 13:30’da Eker Meydan’dan verilen seramonik start ile başladı.

Servis Orhan Avcıoğlu

Servis Çıkış Orhan Avcıoğlu

Diğer yarışlardan farklı olarak ekipler ilk olarak Seyirci Özel etabını geçtiler. Böylece Selçuk Özsevinç özel etabı ile Bursa Rallisi resmi olarak başlamış oldu. Önceki yıllarda olduğu gibi Bursa Kültürpark içerisinde yer alan özel etap 1.5km. uzunluğundaydı. İzleyiciler doğanın da güzelliği sayesinde keyifli bir ortam içerisinde ekipleri izleme imkanı buldular.

Seyirci özel etabı

seyirci etap

seyirci özel redbull

İlk sırada start alan Murat Bostancı 1:34’lık derecesi ile 10.sırayı, arkasından start alan Yağız Avcı 1:21’lik derece ile ilk sırayı ve Kolay Oto olarak sponsor olmaktan gurur duyduğumuz 3.sırada start alan Orhan Avcıoğlu ise rakibi Yağız Avcı’nın 7 saniye gerisinde 1:28’lik derece ile üçüncü sırayı elde etti. Burak Çukurova ise Orhan Avcıoğlu’nun 5 saniye önünde ikinci sırada etabı tamamladı.

ÖE1 - Orhan Avcıoğlu

ÖE1 - Orhan AvcıoğluDaha sonra ekipler ikinci özel etap için Mehmet Köprücü’ye doğru hareket ettiler. Mehmet Köprücü özel etabını Yağız Avcı birinci, Orhan Avcıoğlu 19.1 saniye rakibinin gerisinde kalarak ikinci ve Burak Çukurova ise Yağız Avcı’nın 31.7 saniye gerisinde kalarak üçüncü sırada tamamladı.

İlk etap sonunda üçüncü sırayı alan Orhan Avcıoğu geçilen ikinci etabın ardından Burak Çukurova’yı geçerek ikinci sıraya yükselmeyi başarmıştır.

Günün son etabı olan İbrahim Yazıcı etabını ilk iki etapta olduğu gibi Yağız Avcı birinci sırada ve arkasından Orhan Avcıoğlu ikinci sırada tamamladı.

Gün sonunda  mekanik problemlerin de etkisi ile Orhan Avcıoğlu rakibi Yağız Avcı’nın 50.3 saniye gerisinde ikinci sırada ve Burak Çukurova Orhan Avcıoğlu’nun 34.9 saniye gerisinde üçüncü sırada tamamlamıştır.

41.Bursa Rallisi 1.gün sonu

Günün son etabını tamamlayan ekipler 45 dakikalık servis işlemi için Eker Meydanı’ndaki Servis Alanı’na yönlendiler. Gün içerisinde mekanik sorunlar yaşayan Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz ikilisinin ekibi hedef süre içerisinde otomobilin servisini tamamlayabilmek için hummalı bir çalışma başlattılar.

Servis Alanı

Servis işlemlerinin tamamlanmasının ardından otomobiller gece boyunca konaklayacağı kapalı parka doğru hareket ettiler.

sıralama

24 Temmuz Pazar, yarışın ikinci ve son günü 5 özel etap ve toplamda 74.30km geçecek olan ekipler 08:30’da Kapalı Park’dan çıkış yaparak yarışa başlayacaklar. Ralli Finiş’i ise 18:15’de yarış merkezi olan Crowne Plaza Otel’de yapılacaktır.

Yarışan tüm ekiplere başarılar dileyerek, motorsporları sevdalılarını bu heyecana ortak olabilmek için etaplara bekliyoruz…

 

Yorum yok

Yorum bırak