Aracınız bahar mevsimine hazır mı?

Aracınız bahar mevsimine hazır mı?

Paylaş
Aracınız bahar mevsimine hazır mı?

Kış mevsiminin hava ve yol koşullarından yıpranan aracınız, bahara girmeden bakıma ihtiyaç duyuyor olabilir. Aracınızın bakımını kendiniz yapmak istiyorsanız, işte size birkaç ipucu.

Kış Lastiklerini Değiştirin

http://i1.adis.ws/i/washford/Change_Car_Tyre_HOWTO_770x470.jpgKış lastiklerini rafa kaldırmanın zamanı! 1 Nisan itibariyle kış lastiği kullanımı zorunluluğu resmi olarak kalkıyor. Kış lastiklerini yazın kullanmak tehlikeli de olacağı için ilk olarak yaz lastiklerine geçiş yaparak bahar hazırlığına başlayabilirsiniz.

Eğer kış lastiklerinizi kullanmakta ısrarcıysanız unutmayın ki sıcaklıkla beraber lastik basıncı da artabileceğinden, kış lastikleri performans kaybedecektir. Özellikle kışın yol tutuşuna büyük etkisi olan çivili kış lastikleri, yazın tam tersi bir durum sergiler.

Bunun yanında, aynı aks üzerindeki lastiklerin hava basıncında farklılık olursa, araç düşük hava basıncına sahip lastiğin bulunduğu yöne çekecektir. Bu yüzden lastiklerinizin basınç kontrolü ve bakımını yapmanız gerekir.

Yaz lastiklerinizi değiştirmek için bir yer arıyorsanız size en yakın montaj noktasını bulmak için KolayOto’ya kayıtlı konusunda uzman noktaları inceleyin: http://kolayoto.com/ustorelocator/location/index/

Yeni yaz lastiği almayı düşünüyorsanız da kolayoto.com/yaz-lastikleri adresini ziyaret edin.

Hava Filtresini Temizleyin

http://clunkbucket.com/wp-content/uploads/air_filter3.jpgHava filtresi, motorun ihtiyaç duyduğu havayı her türlü hava koşulunda sorunsuzca sağlayabilmelidir. Kışın yağmur, toz, çamur gibi dış etmenlere maruz kalarak tıkanan hava filtresi, bahar öncesi değiştirilmelidir. Eğer hava filtresi, yakıtın tamamını yakacak düzeyde oksijen sağlayamazsa, motorda güç kaybı oluşur. Yakıtın çoğu, yanmadan egzozdan çıkacağından, bu durum yakıt israfına sebep olur. Bu da doğrudan yakıt tüketimini etkiler.

Temiz bir hava filtresi, daha az yakıtla daha fazla yol yapmanızda büyük önem taşır.

 Aracınızın hava filtresini temizlemek için aşağıdaki adımları uygulayın:

  1. Temizleyici sprey kullanarak filtreyi ıslatın. Filtre içindeki kir akana kadar bekleyin.
  2. 15-20 dakika sonra temiz, klorsuz, soğuk su ile filtreyi durulayın. Durulama işlemini temiz yüzeyden kirli yüzeye doğru yapın.
  3. Filtreyi oda sıcaklığında kurumaya bırakın. Kuruması için hiçbir özel yöntem kullanmayın. Doğal olmayan ısı kaynaklarına maruz kalması, filtrenize zarar verecektir.
  4. Kuruma işlemi bir günü alabilir. Filtre kuruduktan sonra yağlama spreyi kullanarak iyice yağlayın.

Otomobilinize uygun hava filtrelerini araştırmak ve satın almak için de http://kolayoto.com/aksesuarlar/oto-tuning-urunleri/hava-filtresi-ve-performans-urunleri.html adresini ziyaret edin.

Motor Yağını Değiştirmeyi Unutmayın

http://pepservicecenter.com/wp-content/uploads/2016/05/14033730681125.jpgAraç bakımı için önemli bir diğer nokta da motor yağıdır. Motor yağı, motor üzerindeki parçaların üzerinde bir tabaka halinde bulunarak sürtünmeyi en aza indirger.

Sürtünmenin az olması, tekerleklerin daha çabuk dönmesini sağlayarak güç kaybını engeller. Ayrıca içeriğindeki temizleyiciler sayesinde motor yağı motoru pas ve kirden korur.

Bahar ve yaz aylarında sıcaklıktan dolayı motor yağı daha fazla ısınacaktır. Bu yüzden bahara girmeden motor yağınızı değiştirmenizde fayda var. Yağ ölçümünü ise şu şekilde yapabilirsiniz:

  1. Motoru çalıştırma ısısına getirin. Aracınız düz bir zeminde olsun.
  2. Motorunuz çalışma ısısına geldiğinde aracı durdurun. Yağ çubuğunu çıkarıp iyice temizleyip geri takın.
  3. Yağ çubuğunuzu geri çıkardığınızda yağ seviyesinin minimum yağ seviyesi çizgisinin altında olduğunu görüyorsanız, yağ değişim zamanınız gelmiş demektir.

Eğer yağ eksiğiniz varsa http://kolayoto.com/yag adresinden ihtiyacınız olan tür yağı KolayOto avantajlarıyla satın alabilirsiniz.

Hidrolikleri unutmayın

Eğer bahar ve yazların uzun sürdüğü bir yerde yaşıyorsanız, özellikle fren hidroliğinizin yağ değişimi konusunda dikkatli olmalısınız. Çünkü sıcaklığın etkisiyle hidrolik yağı kaynama yapabilir. Ayrıca fren hortumlarındaki kaçaklar da hidrolikte azalmaya neden olabilir.

Hortumda kaçak olmasa da hidrolik yağı, fren pistonları ile balataların zamanla sıkışarak oluşturacakları boşluğa dolacağından yine azalma gösterebilir.

Direksiyon hidroliğinde kullanılan yağ ise genellikle sorun çıkarmaz. Yine de dikkat etmeniz gereken birkaç husus olabilir. Direksiyonunuz sertleşmişse, muhtemelen hidrolik yağınız eksilmiştir. Eğer bu eksilme, haddinden fazla olursa direksiyon pompası yanabilir. Bahar bakımı yaparken, hidrolik yağlarınızın ne seviyede olduklarını kontrol etmeyi unutmayın.

Cam Suyunu Değiştirin

https://i.ytimg.com/vi/v-MadGHeShs/maxresdefault.jpgKışın yağmur, kar ve yoldan gelen sular sebebiyle çok fazla kullanmak zorunda olduğumuz cam suyu püskürtme sistemi, bahar geldiğinde yıpranmış olacaktır.

Bu yüzden bu sistemi de kontrol ederek, gördüğünüz eksiklikleri gidermelisiniz. Cam suyunu değiştirirken saf su yerine deterjan katkılı su kullanmanız, camların temizliği için önemlidir.

KolayOto’da cam temizliğine özel bir sayfamız var. http://kolayoto.com/aksesuarlar/oto-aksesuarlar/bakim-temizlik-urunleri/cam-temizligi.html adresini ziyaret ederek ihtiyacınız olan cam temizliği ürünlerini kolayca satın alabilirsiniz.

Yıpranan  Sileceklere Dikkat

https://i.ytimg.com/vi/PvwbIYdyEsY/maxresdefault.jpgKış koşullarında kullanıma bağlı olarak yıpranan kauçuk silecekler, iyi temizlenmediği veya değiştirilmediği takdirde, camda iz bırakacağı için görüşü kötü etkileyecektir. Bu yüzden kış mevsimi biterken, sileceklerin de kontrol edilmesi, temizlenmesi ve gerekiyorsa değiştirilmesi gerekir.

Sileceklerinizi yenilemek için KolayOto silecek sayfasını ziyaret edebilirsiniz: http://kolayoto.com/catalogsearch/result/?q=silecek

Tüm bu bakımları yaptıysanız, aracınız yola çıkmaya hazır sayılır.

Aracınızın tüm ihtiyaçlarını KolayOto avantajlarıyla satın almanız için özel bir koleksiyon oluşturduk.

Yorum yok

Yorum bırak