Yeni Lastik Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni Lastik Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Paylaş
Yeni Lastik Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Otomobil üreticilerinin önerdiği lastiklerin boyutlarının dışına çıkmamak, yeni lastik alırken dikkat edilmesi gerekenler sıralamasında en başta yer alır. Fakat bazı özel durumlar için kullanılan teknik kitapçıklara ve detaylara göre lastiklerin boyutları değişkenlik gösterebilir. Lastiğin genişliğini artırmak, aracın viraj ve yol tutuş kabiliyetlerini doğrudan olumlu şekilde etkileyici özelliğe sahiptir.

Lastiklerin kesit genişlikleri artmaya başladığı zaman ıslak zemindeki kızaklanma riski de bununla doğru orantılı olarak artar. Lastiğin serisi ve profili değiştirildiği takdirde lastiğin çevresi de değişeceği için kilometre saatleri yanlış gözükebilir.

• Sürücüler, otomobil ve lastik üreticilerinin tavsiyeleri doğrultusunda yük endeksi ve hız sembollerine uygun lastikler almalıdır. Lastik alırken üretim tarihi mutlaka bakılması gereken önemli bir detaydır. Üretim tarihi yakın olan lastiklerin kullanım süresi de daha uzun olacaktır.
• Lastik üzerinde tamir edilemeyecek şekilde hasar oluştuğu zaman, lastikleri araç üreticilerinin tavsiye ettiği donanımlara uygun olmadığı durumlarda ve yasal aşınmaların sınırlarındaysa yeni bir lastik satın almalısınız. Yeni lastik alırken nelere dikkat etmeliyiz sorusu kadar lastiği ne zaman değiştirmeniz gerektiğini de iyi bilmelisiniz.
• Ayda en az 1 kere lastiklerin hava basınçlarını kontrol etmelisiniz. Özellikle aracınızı yüksek hızda kullanmayı düşünüyorsanız bu kontrolü aksatmadan yapmalısınız. Doğru basınç seviyesi ve güvenlik uzun ömürlü lastikler için uygulanması gereken yöntemlerdir.
• Yeni bir lastik almadan önce öncelikle kendi sürüş tarzınızı belirleyip buna göre bir lastik almalısınız. Her fırsatta uzun sürüşler yapmayı seviyorsanız kısa süre sonra lastiğinizi değiştirmeniz gerekebilir. Yağmurlu hava koşullarında lastiklerinizin performansları değişkenlik gösterebilir. Yağmurun yağdığı bir havada lastiklerinizin daha güvenilir olması gereklidir. Bu tür havalar için özellikle kış lastiklerini kullanabilirsiniz.
• Yeni lastik seçerken öncelikle markalar arasındaki farklılıklara göz atmalısınız. Uzun süreli sürüş imkanı sağlayan ve yakıt tasarrufunuzu minimum seviyeye indirebilecek lastikleri tercih edebilirsiniz. Yakıt tasarrufu sağlayan lastikler ayrıca daha uzun ömürlü olarak üretildikleri için lastik alırken dikkat edilecek hususlar arasında önemli bir yer kaplamaktadır.

Ücretsiz kargo, 6 taksit ve koşulsuz iade garantisiyle otomobilinize uygun lastik çeşitlerini keşfedin → www.kolayoto.com

Yorum yok

Yorum bırak