Otomobilinizi yeni tutmanın kolay yolları

Otomobilinizi yeni tutmanın kolay yolları

Paylaş
Otomobilinizi yeni tutmanın kolay yolları
Kolay araç bakım ipuçları

Aşağıda otomobilinizi yeni ve diri tutmanızı sağlayacak kolay ipuçları hazırladık. Bu maddeleri takip ederek aracınızın kondisyonunu kolayca koruyabilirsiniz.

Kolay hava almasını sağlayın

Çoğu otomobil sürücüsü aracının yağını ve yağ filtresini düzenli olarak değiştirmesi gerektiğini bilir. Sadece yağ filtresinin değil, tüm sıvıların periyodik olarak kontrol edilip yenilenmesi ve tüm filtrelerin de düzenli olarak temizlenmesi gerekiyor. Bu basit kontrol ve tek başına yapabileceğiniz bakımlar otomobilinizin hayatını uzatan kolay işlemlerden sadece bir tanesi. Örneğin; Hava filtresinin tıkanması motorun yeteri kadar havayı içine çekemeyerek düzgün çalışmamasına neden olur. Bu da daha fazla yakıt masrafı ile uzun vadede size maddi zarara yol açar.

Aracınızın sıcaklığını takip edin

Otomobilinizin soğutma sisteminin düzgün çalıştığından emin olun. Yolculuk halindeyken hararet göstergesini sürekli olarak takip ederek olası sorunlara anlık müdaheleler ile pahalı araç tamirlerinden kaçınabilirsiniz.

Lastik hava basınçlarını kontrol edin

Lastiklerinizin fabrika verilerine göre belirli basınçta şişirilmesi gerekli. Böylece yakıt tüketimini de düşürebilirsiniz. Ancak çoğu sürücünün gözünden kaçan bir konu. Lastiklerin ideal basınçta olması aynı zamanda lastiklerinizin erken bitmesini de engeller ve aracınızın yol tutuşunu artırır.

Göstergeleri takip edin

Aracınızdaki onlarca sensörden bir tanesi hata yakaladığında gösterge paneli üzerinden sizi uyaracaktır. Sorunlara erken müdahale ederek büyük masrafları engelleyebilirsiniz.

Düzenli bakım yaptırıyor musunuz?

Yetkili veya özel servislerde aracınızın periyodik bakımlarını yaptırmanız sayesinde aracınızı yeni tutabilirsiniz. Sürekli aynı servise giderek de oradaki ustaların otomobilinizi tanımasını sağlayabilirsiniz. Böylece tekrar eden ziyaretlerinizde ustalar otomobilinizi tanıyacak ve ona göre bakını yapacaktır.

Araç temizliğine dikkat edin

Otomobilinizi düzenli olarak temizleyerek ve cilalayarak kozmetik olarak yeni görünmesini sağlayabilirsiniz. Sizi fazla yormayacak bir işlemdir bu. Periyodik olarak iç ve dış yıkama yaptırmanız, boya koruma ve cila işlemlerini uygulatmanız aracınızın yeni gibi görünmesini kolayca sağlayacaktır. Ayrıca cila uygulaması zararlı UV ışınlarından da aracınızı koruyacaktır.

Dış yüzey aşınmasının önüne geçin

Aracınızı kapalı otoparkta bırakarak boyasına dışarıdan gelebilecek zararların kolayca önüne geçebilirsiniz. Aynı zamanda toz çizikleri ve güneş yanıkları gibi doğal zararları da engelleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=f3dOeOU24GE

Otomobilinizin eksiklerini tamamlamak ve ihtiyacınız olan lastik, akü veya yağ gibi malzemeleri peşin fiyatına 6 taksit, ücretsiz kargo ve Kolayoto avantajlarıyla satın almak için için ➡ http://kolayoto.com adresini ziyaret edin.

Eğer otomobilinizi servise götürmek istiyor, ancak hangi servise götüreceğinizi bilemiyorsanız KolayOto Servis ile size en yakın servis noktasını kolaylıkla bulabilir ve daha önce o noktayı ziyaret eden kullanıcıların yorumlarını inceleyerek karar verebilirsiniz: https://kolayoto.com/servis

 

 

Yorum yok

Yorum bırak