En Büyük Ralli Başlıyor!

En Büyük Ralli Başlıyor!

Paylaş
En Büyük Ralli Başlıyor!
2016 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın İkinci Yarışı Marmaris Rallisi 13-15 Mayıs tarihlerinde organize edilecek.

2016 Türkiye Ralli Şampiyonası, sezonun ikinci yarışı Marmaris Rally Turkey ile 14-15 Mayıs tarihlerinde devam ediyor.

Marmaris Rally Turkey adıyla organize edilen bu ralli, Türkiye’nin en eski ve en köklü uluslararası otomobil sporları organizasyonu olan Türkiye Rallisi’nin yeni adı. Bu ralli, bu sene ilk defa Muğla’nın Marmaris ilçesinde organize edilecek. Bu, yarışa katılan tüm ekipleri hiç bilmedikleri bir yarış zemininin ve etapların beklediği anlamına geliyor. Böylece, ezbere yarışan kimse olmayacağı için, şartlar herkes için aynı olacak. Türkiye Ralli Şampiyonası’nda en son 2015 yılında organize edilen Çanakkale Rallisi’nde ekipler daha önce yarışmadıkları etaplarda mücadele etmişlerdi.

Marmaris Rally Turkey, Türkiye Ralli Şampiyonası’nın yanı sıra Avrupa Ralli Kupası’na da puan veriyor. Bu ralli aynı zamanda sezonun ilk toprak zeminli yarışı. Marmaris Rally Turkey dahil gelecek 3 yarış toprak zemine sahip.

Klasik Türkiye Ralli Şampiyonası programlarına göre, Marmaris Rallisi’nin programı, uluslarası bir ralli olduğu için, uzun.

Rallide ekipler 11 özel etap üzerinden toplam 190 kilometre boyunca mücadele edecek. 14 Mayıs Cumartesi günü 5 özel etap, 15 Mayıs Pazar günü ise ekipler 6 özel etap geçecek. Rallideki özel etapların ismi ise Türk ralliseverler için çok şey ifade ediyor. Etap isimleri artık aramızda olmayan Türkiye otomobil sporları duayenlerinden Renç Koçibey, Mustafa Koç, Ali Sipahi, Lem’i Tanca ve Yusuf Aramacı isimleri ile anılacak. Yusuf Aramacı ile Mustafa Koç ve Renç Koçibey ile Ali Sipahi etaplarının da bir kısmı ortak.

13 Mayıs Cuma günü 15:30’da Marmaris Atatürk Meydanı’ndan verilecek olan seramonik start ile başlayacak olan organizasyonun ilk günü, 14 Mayıs Cumartesi sabahı saat 12:00’de İçmeler Pazar Yerinde kurulacak olan servis alanından başlayacak. Ekipler buradan başlayarak ilk özel etaba yola çıkacaklar. Mustafa Koç ve Renç Koçibey etaplarını ikişer defa geçtikten sonra ekipler Cumartesi akşamı günün son etabı olan Marmaris Özel Seyirci etabına ulaşacak.

15 Mayıs Pazar günü 08:53’de günün ilk etabına başlayan ekipler, 6 özel etabın ardından yine Marmaris Atatürk Meydan’ında rallinin finiş takından geçerek yarışı noktalayacak.

2016 Marmaris Rallisi 1. Gün Haritası
2016 Marmaris Rallisi’nde ekipler 1. gün 5 özel etap üzerinden 96.21 kilometre boyunca mücadele edecek. Kırmızı ile işaretli yollar rallinin zamana karşı yarışılan özel etapları. Mavi ile işaretli yollar ise ekiplerin trafik kurallarına uyarak katetmesi gereken ve normal etap adı verilen transfer yolları. Yarışmacı ekipler bu yolları takip ederek etaplara ya da servis alanına ulaşıyor.

Marmaris_Rally_2016_Leg2
2016 Marmaris Rallisi’nin 2. gününde yarışmacılar 94.11 kilometre boyunca 6 özel etap üzerinden yarışacak. Her iki harita da mor ile işaretli yollar seyircilerin özel etaplar arası nasıl ulaşacağını belirtmek için kullanılıyor.

Orhan Avcıoğlu 2013 yılında bu ralliyi kazanmıştı. Ralli o sezon Boğaziçi Rallisi adıyla organize edilmişti.
Orhan Avcıoğlu 2013 yılında bu ralliyi kazanmıştı. Ralli o sezon Boğaziçi Rallisi adıyla organize edilmişti.
KolayOto olarak yanında olmaktan gurur duyduğumuz ve bu yarışı 2013 sezonunda kazanan Orhan Avcıoğlu ise Marmaris Rally Turkey’de Ford Fiesta S2000 ile mücadele edecek. Orhan, sezonun ilk yarışı olan Ege Rallisi’ni 3. Sırada tamamlamıştı. Bu yarışta da Orhan en iyi yerde yarışı tamamlamak için mücadele edecek.

Şampiyonanın 2. yarışından önce puan durumunda Yağız Avcı lider durumunda. Orhan Avcıoğlu ise 3. sırada bulunuyor.

2016 Türkiye Ralli Şampiyonası 1. Yarış Ege Rallisi Sonrası Puan Durumu
Avantaj etabı olan Power Stage, sezon sonuna doğru puan farkında önemli rol oynayacaktır.
Türkiye Ralli Şampiyonası’nda bu sezon Ege Rallisi’yle uygulanmaya başlanan “Powerstage” etabı ise mücadeleye yeni bir heyecan katıyor. Rallinin son etabı olarak geçilen bu avantaj etabında, kendi sınıflarında en iyi zamanı yapan ilk üç ekibe fazladan puan veriliyor.

Marmaris Rally Turkey’e 41 ekip kayıt yaptırdı. Kayıt listesini aşağıda görebilirsiniz.

Marmaris Rallisi ile daha fazla bilgiyi organizasyonun resmi adresi http://www.marmarisrallyturkey.com adresinden öğrenebilirsiniz.

MarmarisRally2016_EntryList

Yorum yok

Yorum bırak