Lastik Rotasyonu Nedir? Faydaları Nelerdir?

Lastik Rotasyonu Nedir? Faydaları Nelerdir?

Paylaş
Lastik Rotasyonu Nedir? Faydaları Nelerdir?

Lastik rotasyonu araçlar için önemlidir ve bazı durumlarda hayati önem taşır. Önerilen zamanlarda yapıldığında, dengeli yol tutuşu ve çekişi koruyabilir ve hatta lastik aşınmasını önleyebilir. Lastik rotasyonu, performans avantajları bile sağlayabilir.

Birçok lastik kilometre garantisi, garantiyi geçerli tutmak için lastik rotasyonunu gerektirir.

Peki, Lastikler Ne Zaman Yer Değiştirilmelidir?

Aşınma belirtileri göstermeseler bile lastiklerin her 10.000 ila 15.000 kilometrede bir döndürülmesini öneririz. Lastik rotasyonu genellikle yağ değişim aralıklarıyla yapılabilir. Bu aynı zamanda lastiklerinizi yeniden dengelemek için iyi bir zaman olabilir. Ayrıca, lastiklerde herhangi bir hasar olup olmadığını incelemek, lastik dişlerindeki taşları veya kalıntıları temizlemek, lastik diş derinliğini kontrol ederek ve tabii ki lastik basıncınızı kontrol ederek düzensiz aşınmayı kontrol etmek için iyi bir zamandır. bunun için aracınızın liftle kaldırılması ve profesyoneller tarafından kontrol edilmesini öneririz.

Lastik rotasyonu, her bir lastiğin aracın mümkün olduğu kadar çok tekerlek pozisyonunda hizmet etmesine izin vererek lastik aşınmasının eşitlenmesine yardımcı olur. Unutmayın, lastik rotasyonu aşınmış mekanik parçalar veya yanlış şişirme basınçları nedeniyle oluşan aşınma sorunlarını düzeltemez.

Araçlar tipik olarak dört lastikle donatılmış olsa da, genellikle ön akstaki lastiklerin arka akstaki lastiklerden çok farklı görevleri yerine getirmesi gerekir. Önden çekişli bir araçta karşılaşılan görevler, arkadan çekişli bir araçtan önemli ölçüde farklıdır. Performanslı bir araçta yaşanan lastik aşınması, genellikle aile sedanı bir araçtakinden daha şiddetli olacaktır. Her tekerlek konumu, farklı aşınma oranlarına ve farklı türde lastik aşınmasına neden olabilir.

Simetrik lastiklerde çapraz değişim asimetrik lastiklerde sağ ön-sağ arka şeklinde rotasyon yapabilirsiniz.

Dört lastiğin hepsinin birlikte aşınması bir avantajdır çünkü aşınma bir lastiğin diş derinliğini azalttığından, dört tekerleğin de sürücünün girdisine daha hızlı yanıt vermesine izin verir, yol tutuşu sürdürür ve lastiğin viraj alma çekişini artırmaya yardımcı olur.

Lastikleriniz birlikte aşındığında, çift almak zorunda kalmadan yeni bir lastik seti alabilirsiniz. Dörtlü setler halinde lastikleri değiştirirseniz, orijinal yol tutuş dengesini korursunuz. Buna ek olarak, tedarikçilerimiz sürekli olarak, her biri geçmişteki ürünlerinin performansını iyileştiren yeni lastikler sunar. Lastiklerinizi dörtlü setler halinde değiştirirseniz, dününkiyle eşleşmeye zorlanmak yerine bugünün teknolojisini deneyimlemeniz mümkün olur.

Lastik rotasyonu yaptırmak ve size en yakın lastik yetkili servislerini bulmak için tıklayınız.

Mobil lastikçi hizmeti için lütfen buraya tıklayınız.

Yararlı Bilgiler Sayfamıza göz attınız mı?

Yorum yok

Yorum bırak