Karavan Tatili İçin En İyi Karavan Parkları

Karavan Tatili İçin En İyi Karavan Parkları

Paylaş
Karavan Tatili İçin En İyi Karavan Parkları

Karavan konsepti yurtdışında son derece yaygın bir seyahat ve tatil alternatifi olsa da, ülkemizde ancak son yıllarda yaygınlaşmaya başladı. Birçok kişinin otellerde geçirilen deniz-kum-güneş tatilini sıkıcı bulması veya uygun fiyatlı tatil alternatifleri aramaya başlamasıyla birlikte, yollarda daha fazla karavan görür olduk.

“Yolda olmak özgürlüktür.” mottosu ile hareket eden birçok kişi tarafından günümüzde karavan turizmi tercih edilmektedir.  Bu yönüyle karavan, özellikle gençler tarafından tercih edilmektedir.

Tatile çıkmak özgürce hareket etmek demekse, kara parçası üzerinde özgürlüğünüzü size en çok hissettirecek şey bir karavandır. Karavanla seyahat etmenin bazı zorlukları olsa da, son derece eğlenceli, keyifli ve ‘’yaşanması gereken’’ bir deneyimdir.

TÜRKİYE’NİN KARAVAN TURİZMİ AÇISINDAN AVANTAJLARI NELERDİR?

  1. Bilindiği üzere, ülkemiz doğal güzellikler yönünden son derece zengin kaynaklara sahip. İster deniz tatili için, ister tarihi yerleri kapsayan bir tur için olsun, Türkiye’de birbirinden güzel seçenekler bulmak mümkün. Özellikle birkaç farklı noktayı kapsayan bir tatil planı yapabilmek karavan sevenler için güzel rotalar ve planlar çıkarmayı mümkün kılıyor.
  2. Farklı coğrafi bölgeler, son yıllarda giderek düzelen yollarıyla çokça seçenek sunuyor. Ege ve Akdeniz sahil şeridindeki tatil beldeleri, Karadeniz Bölgesi’nin muhteşem doğası ve Anadolu’nun hemen her bölgesinde bulunan otantik ve tarihi doku, karavan ile seyahat ve karavan turizmi için son derece caziptir.
  3. Sayıları ve kaliteleri giderek artan karavan parkları ve her geçen gün yerleşen karavan kültürü de ülkemizde karavan turizminin cazip hale gelmesini sağlamaktadır.

TÜRKİYEDEKİ EN İYİ BEŞ KARAVAN PARKI

  1. Hipo Camp – Menderes

İzmir’ in Menderes ilçesinde bulunan alan, mavi bayraklı plajı, geniş ve temiz sahili ve büyük kamp alanıyla, konuklarına hem konforlu bir tatil hem de tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri imkanları sunuyor.

https://www.hipocamp.com

  1. Altın Camp – Burhaniye/ Balıkesir

karavan parkı

Edremit Körfezi’nde yer alan, tertemiz denize ve güzel bir kumsala, çeşitli spor tesislerine sahiptir. Büyük bir camping alanında yer alan tesis, karavan severlerin uğrak yerlerinden bir tanesidir.

http://altincamp.com/tr/camp.html

  1. Ada Camping Otel – Ayvalık

Cunda Adası’na yakın mesafede yer alan Ada Camping, geniş sosyal imkanları, geniş kamp alanı ve masmavi denizi ile kişilere doğa ile baş başa olma olanağı sağlamaktadır.

http://www.adacamping.com

  1. Andriake Camping Otel – Antalya/Demre

karavan tatili için

Antalya’ya 130 kilometre uzaklıkta olan Demre’de yer almaktadır. Doğası çok güzel ve civardaki antik kentlere çok yakın. Bununla beraber geniş bir alana ve çevredeki doğal güzelliklere sahip olması da artılarından biridir.

http://www.andriake.com

  1. Panorama Camping – Nevşehir

Doğal güzellikleriyle ünlü Nevşehir’de yer almaktadır. Çok fazla turist çektiği için daha özenli konaklama alanlarına sahiptir. Turistik bir yer olduğu için karavan kamp alanları da çok güzel bir şekilde düzenlenmiş ve birçok alana göre standardı daha yüksektir. Siz de Nevşehir’ in muhteşem atmosferini seviyorsanız, tercih edebilirsiniz.

Yorum yok

Yorum bırak