Hitit Rallisi tamamlandı, Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz 2016 Türkiye Ralli Şampiyonası...

Hitit Rallisi tamamlandı, Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz 2016 Türkiye Ralli Şampiyonası 2.si!

Paylaş
Hitit Rallisi tamamlandı, Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz 2016 Türkiye Ralli Şampiyonası 2.si!

2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezonun 7. ve son yarışı 43.Hitit Rallisi, 28-29 Ekim 2016 tarihlerinde, kısa adı ANOK olan Ankara Otomobil Sporları Kulübü tarafından Çorum Belediyesi katkılarıyla organize edildi.

KolayOto olarak sponsoru olmaktan gurur duyduğumuz Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ikilisi, Castrol Ford Team Türkiye adına Ford Fiesta S2000 ile katıldıkları toprak zeminli son yarışı olan Hitit Rallisi’ne 28 Ekim Cuma günü 15:32’de aldıkları sembolik start ile başladı.

2016-Hitit-Rallisi-Orhan-Avcioglu-Ford-Fiesta-S2000-Sembolik-Start

Yarışın programının diğer rallilere göre kısa olması nedeniyle ekipler Cuma günü sadece kısa bir özel seyirci etabını tamamlayarak araçlarını kapalı parka bırarak asıl yarışı yani Cumartesi gününü beklemeye başladı.

29 Ekim Cumartesi günü toplam 70 kilometre uzunluğunda 7 özel etabın geçilmesi gerekiyordu. 09:30’da kapalı parktan çıkan ekipler etaplara yöneldi.

2016-Hitit-Rallisi-Orhan-Avcioglu

Çorum Barajı bölgesinde yer alan Ahmediye ve Gemed etaplarında mücadele eden ekipler sis ve yağmurlu hava bekliyordu. Etapların çamura dönmesi ancak zeminin fazla ağırlaşmamasıyla ekipler tek günlük rallide hava şartlarıyla da mücadele etti.

8 özel etap ve 71.20 kilometrenin sonunda Orhan Avcıoğlu – Burçin Korkmaz ekibi Hitit Rallisi’ni genel klasman üçüncüsü olarak tamamladı.

Avcıoğlu-Korkmaz ekibi bu sonuç ile 2016 Türkiye Ralli Şampiyonası 2.si oldu!

Peugeot Sport Türkiye destekli Neo Motorspor ekibi Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez, ralliyi ikinci sırada tamamlarken, 2016 Türkiye Ralli Şampiyonu oldu. Bu yarışın ardından Yağız Avcı kariyerindeki 5. Türkiye Ralli Şampiyonluğu’nu resmen kazanmış oldu.

Yanlarında olmaktan gurur duyduğumuz Orhan Avcıoğlu – Burçin Korkmaz ekibini tüm sezon boyunca gösterdikleri başarıları için kutluyoruz!

Fotoğraflar: Rallivideo.com

Yorum yok

Yorum bırak