Yakıt Tassarrufu İçin İpuçları

Yakıt Tassarrufu İçin İpuçları

Paylaş
Yakıt Tassarrufu İçin İpuçları

Ülkemizde her araç sahibi yakıt kullanımına dikkat eder. Özellikle art arda gelen zamlardan sonra araç sahipleri daha az yakıt tüketimi sağlamanın yollarını aramaya başladı. İşte yakıt tasarrufu sağlayarak bütçenizi bir nebze de olsa rahatlatacak ipuçları…

1. Lastik basıncını yol şartlarına uygun ayarlayın
Olması gerekenden daha az basınca sahip lastikler potansiyel birer tehlike kaynağı olduğu gibi aracın lastiği ile yol arasındaki sürtünmeyi de artırır. Yani motorun daha fazla güç harcamasına ve böylelikle daha fazla yakıt tüketimine sebep olur.

2.Aracınızı iyi durumda tutun
Bakımı eksik ya da uygun prosedürde yapılmamış araçlar tasarlandıkları amaçları zorlukla yerine getirecektir. Kısmen tıkanmış hava ve yakıt filtreleri, kötü yağ performansı ve iyi çalışmayan emisyon kontrol sistemleri motorunuzun olması gerektiği gibi çalışmasına engel olur. Bu da daha yüksek yakıt tüketimi anlamına gelecektir.

3. Gereksiz yüklerden kurtulun
Aracın bagajında ya da içinde gereksiz ağırlıklar taşımak motorun ivmelenme hareketini daha zorlanarak gerçekleştirmesine sebep olur. Bu da özellikle durma kalkma anlarında daha fazla güç tüketimi anlamına gelir. Gereksiz yükleri ortadan kaldırırsanız yakıt tüketiminizi azaltmış olursunuz.

4. Klimayı fazla kullanmayın
80 km ve üzerindeki hızlarda camları açık tutmak sürüş yönünüzün aksine etki eden aerodinamik direnci artırır. Motorun yükünü ve yakıt tüketimini azaltmak için camlarınızı kapatın ve fanı çalıştırın. Klimayı ise sadece çok gerekli olduğunda kullanın.

5. Dur kalkları azaltın
Motor ivme oluştururken daha çok çalışmak zorundadır ve frene her basıldığında bu enerji ısıya dönüşerek kaybolur. Daha yumuşak bir hızlanma ve gaza daha zamana yaygın olarak basmak yakıt tasarrufunu destekleyecektir.

6. Rölantiden uzak durun!
Gereksiz rölanti araç sabitken yakıt tüketimine sebep olur. Birkaç dakika ya da daha fazla süreyle aracınızı hareket ettirmeyecekseniz motoru durdurmak ve böylece yakıt tüketimi ile emisyon miktarını sıfırda tutmak daha iyidir.

7. Ani hızlanmalardan kaçının
Ani ve yüksek motor hızlarında ivme kazanmak motorun daha fazla yakıt tüketmesine yol açar. Yüksek yükler ve yüksek hızlar altında motor daha az verimli çalışır. Daha aşamalı bir şekilde hızlanmak ve yüksek motor devirlerini yüksek vites tercihleri ile azaltmak yakıt tüketimini azaltacaktır.

KolayOto avantajlarıyla otomobilinizin lastik, akü ve jant ihtiyaçlarını ücretsiz kargo ve 6 taksit imkanıyla satın almak için tıklayın.

Yorum yok

Yorum bırak