Gece sürüşünde dikkat edilmesi gerekenler

Gece sürüşünde dikkat edilmesi gerekenler

Paylaş
Gece sürüşünde dikkat edilmesi gerekenler

Ne kadar iyi sürücü olursanız da, çevrenizi kontrol edemeyeceğiniz durumlar olabilir. Bu sebeple araç kullanmak dikkat ister. Bir de maalesef trafik kurallarına uymayan hiç de azımsanmayacak bir kesim olduğunu unutmamak gerekir. Bu nedenle dikkatli ve bilinçli olmanın hayati önem taşıdığı kesinlikle unutulmamalıdır.

Özellikle akşam ve gece yolculuklarında daha fazla dikkat edilmesi gerekmektedir. Sadece farların aydınlattığı bir yoldan gidildiği düşünüldüğünde dış etkenleri görmek zorlaşabilir. Ayrıca her yolda aydınlatma direkleri de yeterli olmayabilir. Bu yüzden akşam yolculuğuna çıkmadan önce yapılması gereken ilk iş aracın farlarının düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edilmeli, ikinci olarak da sürücünün yeterince dinlenmiş olması gerekmektedir.

Gece Yolculuğuna Çıkmadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

– Aracın tüm lambalarını kontrol edin ve sorunsuz çalıştığından emin olun.
– Yorgun ve uykuluysanız asla yola çıkmayın.
– Yüksek hızlardan kaçının ve trafik kurallarına özen gösterin.
– Aracın camlarını ve aynaları temizleyin.
– Eğer gece uzun bir yola çıkacaksınız yedek şoför alın ve ya sıkça mola verin.

Sürüş Halindeyken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sürücü konsantrasyonu ve dikkatinin hayat kurtardığı unutulmamalıdır. Gece Sürüş halindeyken telefonla konuşmak, yanındaki kişi ile sohbete dalmak, bir şeyler yiyip içmek, yüksek sesle müzik dinlemek gibi sürücünün dikkatini dağıtan durumlar konsantrasyon kaybına neden olabilir.

Otomobilinizin camlarını ve farlarını en iyi şekilde temizlemenize yardımcı olacak malzemeleri KolayOto avantajlarıyla satın almak için buraya tıklayın.

Yorum yok

Yorum bırak