Trafik sigortası ve kasko sigortası arasındaki farklar nelerdir?

Trafik sigortası ve kasko sigortası arasındaki farklar nelerdir?

Paylaş
Trafik sigortası ve kasko sigortası arasındaki farklar nelerdir?

Araçların kasko sigortası ile trafik sigortası arasında önemli farklar vardır. Öncelikle üzerinde durulması gereken husus ise zorunlu trafik sigortası poliçesinin aracın ruhsatı ve ehliyeti kadar önemli ve zorunlu olduğudur.

1.Trafik sigortası her araç için zorunludur ve her yıl yenilenmelidir.

Bu sigortayı yaptırmadığı tespit edilen araçların trafiğe çıkmaları yasaktır. Trafik sigortasız trafiğe çıkan araç tespit edilirse ancak ceza ödendikten sonra tekrar trafiğe çıkabilir. Trafik şubesinin garajında bekletilen aracı almak için zorunlu trafik sigortasını yaptırarak gerekli belgeleri beyan etmeniz gerekir. Buna karşılık kasko sigortası zorunlu değil isteğe bağlıdır, araç sahibi isterse yaptırabilir. Zorunlu olmamasına rağmen uzmanlar her araç sahibine kasko sigortası yaptırmasını tavsiye etmektedirler.

2. Trafik sigortası herhangi bir kaza durumunda karşı tarafa verilebilecek bedeni ve maddi zararları güvence altına alan sigortadır.  Trafik sigortasının zorunlu olmasının ana nedeni de budur. Zorunlu trafik sigortası herhangi bir hasar durumunda karşılıklı tarafların hatalarına bakarak zararı karşılar ve karşılanacak olan zararın limitleri her yıl resmi olarak belirlenir. Kasko sigortası ise aracın çalınması, yanması, çalınmaya teşebbüs edilmesi veya kaza sonucu oluşabilecek zararları güvence altına alır.

3. Zorunlu trafik sigortası yalnızca belli başlı vefat, yaralanma gibi durumları teminat altına alırken, kasko sigortası ise sigorta şirketinin belirlediği kapsam ile pek çok farklı teminatı kapsayabilir. Bu nedenle de kasko sigorta primleri, trafik sigortası primlerinden daha pahalıdır.

Otomobilinizin ihtiyaçlarını KolayOto avantajları ile satın almak isterseniz ziyaret edin: kolayoto.com

Yorum yok

Yorum bırak