Eski Araba Lastiklerinden Neler Yapılabilir? Kullanılmış Lastikleri Değerlendirmenin En Dekoratif 10 Yolu

Eski Araba Lastiklerinden Neler Yapılabilir? Kullanılmış Lastikleri Değerlendirmenin En Dekoratif 10 Yolu

Paylaş
Eski Araba Lastiklerinden Neler Yapılabilir? Kullanılmış Lastikleri Değerlendirmenin En Dekoratif 10 Yolu

Eski araba lastiklerinden ne yapılabilir ki? Dediğinizi duyar gibiyim ama dekorasyon ve hatta hayat kolaylaştıran pratik çözümler üretmede kullanılmış otomobil lastiklerini kullanabileceğiniz şahane 10 fikir ile karşınızdayız. İsterseniz şık bir puf ya da bir salıncak, yılbaşında kardan adam veya orta sehpa ya da en bilinen haliyle peyzaja renk katacak saksılar! Gelin en güzel kullanılmış araba lastiklerinden yapılma 10 dekorasyon önerisine birlikte bakalım.

1- Puf & Minder

Eski ve çıkma lastiklerinizi pufa ya da dekoratif birer mindere dönüştürmek çok basit. İlk yapmanız gereken lastiğinizi güzelce yıkayıp kurulamak. Puf yapmak için yuvarlak kesilmiş mdf-sunta bir parça, silikon, matkap ve vernik işinizi görecektir.

🙂

Dekoratif minder içinse lastiğin içine muflon-elyaf doldurarak üzerine kalın bir kumaş geçirip alttan lastiğe zımbalayarak istediğiniz görüntüyü elde edebilirsiniz.

Resimdeki gibi mdf parçayı lastiğe matkap yardımıyla monteleyerek jüt ip veya halatınızı sıcak silikon ile üzerine sararak yapıştırın, son olarak jüt ipin ince parçalar bırakmasını önlemek için üzerinden vernikle geçin.

İsterseniz boya ve fırça yardımı ile renklendirme de yapabilirsiniz.  Ve işte pufunuz hazır!

2- Kedi/Köpek Yatağı

Evcil dostlarınız ya da sokakta yaşamak zorunda olan canlı dostlarınıza yatak yapabilmek için ihtiyacınız olan şey kedi/köpeğinizin boyuna uygun bir lastik, eski bir yastık ya da minder, istediğiniz renk veya renklerde boya ve birkaç yapışkanlı keçe parçası.

Lastiği güzelce yıkayıp temizledikten sonra istediğiniz renk veya renklerde boyayın. İçine yerleştireceğiniz minder ve tabana kaymaması için yapıştırdığınız küçük keçe parçaları ile evcil dostunuzun hem rahat hem eğlenceli yatağı hazır. Burada püf nokta kullanacağınız lastiğin boyutudur. Çok büyük kamyon ve çekici lastiklerinin üstünü kestirerek aynı zamanda oyun yatağı haline de getirebilirsiniz. Eski araba lastiğinden yapılmış bu yataklar minik dostlarımızı mutlu etmek için harika bir fikir!

3- Orta Sehpa (Yazlık ve Kışlık Alternatifli)

Yazlık evinizin bahçesine veya balkonunuza renk katacak bir orta sehpa için birkaç adet eski lastik, renkli boya ve yuvarlak ya da kare kesilmiş kenarları pahlanmış (keskinliğini almak için yuvarlama işlemi) bir cam işinizi görecektir. Temizlediğiniz lastikleri istediğiniz renge boyadıktan sonra yine kendi yükseklik ayarınıza göre üst üste koyduğunuz ve hizaladığınız lastikleri silikon yardımıyla birbirine yapıştırın. Daha sonra ufak silikon pedlerini de lastiğe sabitleyip üstüne kendi zevkinize göre kestirdiğiniz camı yerleştirip sehpa olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Dilerseniz içine yapma çiçek ya da sarmaşık dalları yerleştirip daha ferah bir görünüm elde edebilirsiniz.

Kışlık evinizin salonu için de aynı pufta yaptığımız gibi eski lastiklerinizi jüt ile sarıp üst üste koyabilir. Üst katmana jütü belirli bir desen oluşturacak şekilde sarabilir ve altına ayak takarak da sabitleyebilirsiniz. Eski araba lastiklerini değerlendirmenin en estetik yollarından biri!

4- Dekoratif Ayna

Burada otomobil lastiği yerine bisiklet ya da motosiklet lastiği kullanmak önemli bir nokta çünkü kalın olursa pek estetik olmayabilir. Ama ben kalınıyla da yaparım derseniz hayal gücünüzün tek limit olduğunu hatırlatalım. 🙂 Seçtiğiniz lastiğin iç çeperine silikon yardımıyla aynayı yapıştırın ve üzerine isterseniz süsler yapıştırabilir ya da aynanızı kısmi renklerle boyayıp boyut verebilirsiniz. Asabilmek için matkap ile yukarıdan bir kanca deliği açmayı unutmayın.

5- Saksı & Peyzaj

Çıkma eski lastiklerin en çok değerlendirildiği alan şüphesiz saksı yapımıdır. Burada sınır sizsiniz hayal gücünüzü istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Biraz boya, bolca toprak, rengarenk çiçekler ve hayal gücü ile harika kombinasyonlar yapabilirsiniz! Üstelik ister yere koyun ister duvara asın.

Dilerseniz çocuklarınızın sevdiği film kahramanları gibi boyayıp onları mutlu edebilirsiniz.

6- Salıncak

Bahçeye kuracağınız bir salıncak çocuklarınızın vazgeçilmezi olabilir. Üstelik bahçeli eviniz olması şart değil apartmanınızın altındaki bir ağaca bile asabilirsiniz. Büyük bir lastik kullanacaksanız yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi dikey asabilir daha küçük kullanacaksanız yatay olarak kurabilirsiniz. Nalbur veya yapı marketlerde bulabileceğiniz kanca ve güçlü zincirler işinizi görecektir.

Uğraşmak istemezseniz dikey olarak ortadan sağlam bir halatla bağlayıp asabilirsiniz ama yaralanmaların önüne geçmek için zincir daha emniyetli bir yöntem olacaktır. Rengarenk boyalarla eğlenceli desenler çizebilir bu sürece çocuklarınızı da dahil ederek hayal güçlerini konuşturmaları konusunda onları teşvik edebilirsiniz.

7- Geri Dönüşüm Çöp Kovası

Plastik, kağıt ve cam atıkları ayırmanıza ve geri dönüştürülmesine katkı sağlamak için lastikleri sarı yeşil veya mavi renklerde boyayabilir içine geçireceğiniz çöp poşetleri ile pratik şekilde kullanabilirsiniz. İsterseniz üzerine hangi atıklara uygun olduğunu da yazabilirsiniz. Cam toplayacağınız geri dönüşüm kutunuz için tabanına koyacağınız ahşap ya da metal plaka kırılma ve parçaların başkalarına zarar vermesini engelleyebilir.

8- Tahteravalli

Eski araba lastiklerini değerlendirmenin en eğlenceli yollarından biri de tahterevalli yapımıdır. Büyük bir kamyon lastiğinin içini ve dışını resimdeki gibi farklı renklerle boyayarak ilgi çekici bir hale getirebilirsiniz. Lastiği ortadan ikiye kestikten sonra ahşap takozlarla ağzını sabitleyerek üstüne monte edeceğiniz ahşap bir plakayla yüzde yüz geri dönüştürülmüş bir tahterevalli yapabilirsiniz.

9- Kapı Süsü

Dekoratif bir kapı süsü için ihtiyacınız olan eski bir lastik, silikon, yapma çiçekler, ışıklar, renkli kurdeleler, desenli kumaş parçaları ve süsler. Evinizdeki süsleri de değerlendirebilirsiniz. Sonsuz kombinasyon yapmakta özgürsünüz. İşte birkaç fikir:

10- Yılbaşı Ağacı & Kardan Adam

Lastikleri yeşile boyayıp üst üste koyarak harika bir yılbaşı ağacı elde edebilir veya kardan adam yapabilirsiniz. Ailenizle dilediğiniz gibi süsleyerek keyifli vakit geçirebilir ve çocuklarınıza geri dönüşümün önemini de öğretebilirsiniz.

Çizimime güveniyorum diyenler noel baba da yapabilir!

Eski araba lastiklerini değerlendirmek ne kadar da eğlenceli! Düşük maliyet ile hayal gücü bir araya gelince nasıl da yaratıcı ve estetik çözümler bulabiliyoruz. Geri dönüşümün önemi ve çevreyi temiz tutmak için biz de üstümüze düşeni yapmalıyız.

İlginizi çekebilir:

Yorum yok

Yorum bırak