2021 Yılında En İyi Yakıt Verimliliğine Sahip 4 Otomobil

2021 Yılında En İyi Yakıt Verimliliğine Sahip 4 Otomobil

Paylaş
2021 Yılında En İyi Yakıt Verimliliğine Sahip 4 Otomobil

Yakıt verimliliği, otomotiv sektörü için giderek daha önemli bir hal almaktadır. Bazı sürücüler temelde çevreci bir araç kullanma arzusuyla motive olurken, bazı sürücüler ise bütçe dostu olmalarına odaklanmış durumda.

Durum ne olursa olsun, önümüzdeki yıl muazzam yakıt verimliliğine sahip bazı araçların lansmanları gerçekleşecek. Ne zaman piyasaya sürülecekleri henüz belirlenmiş olmasa da yazımızda bahsedeceğimiz arabaların her biri heyecan veren çevreci özelliklere sahip!

1. Toyota Yaris

Yaris Türkler için tanıdık bir araç. Yaris’in 2021 hibrit versiyonunda yalnızca 3,3L / 100km’lik yakıt tüketimiyle, bu itibarın Japon otomobil devi Toyota için neden uzun yıllar devam edeceğini anlamak kolaylaşıyor.

2. Hyundai Ioniq

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai’nin bir başka favori aracı. Şık stili ve hızlı gücü ile sevilen Hyundai, Dünyanın her yerinde kompakt arabalar için değer kazandı. Aynı çekiciliği ve kendine özgü stilini sunan Yaris’e alternatif arayanlar için Ioniq elektrikli modeli iyi bir tercih olabilir. 134bg motor ve 38,3kWH lityum polimer batarya ile, tek bir şarjda 273km menzile sahiptir.

3. Kia Niro

Hem tamamen elektrikli hem de takılabilir hibrit modelde mevcut olan Niro’nun tamamen elektrikli modeli, tek bir şarjla 384km menzil sunabilen 64 kWH kapasiteli son derece etkileyici bir batarya ile çalışıyor. Dünyanın dört bir yanındaki diğer pazarlardan gelen ısrarlı taleplerden sonra Kia Niro Türkiye’de de nihayet SUV hibrit modelleri arasında yerini aldı.  

4. BMW X5 xDrive45e

Önde gelen yakıt verimliliğine ve zengin performansa sahip bir otomobil arıyorsanız, BMW X5 xDrive45e sizin için mükemmel bir seçim olabilir. Hem şehir sokaklarında hem de açık yolda kullanmayı seveceğiniz sportif ruha sahip bir araç. Klasik bir SUV’a benziyor, ancak yakıt kaynağı bunun son teknoloji bir sürüş olduğunu doğruluyor. Bu hibrit, 3.0 motoru ile 24 kWh bataryası ile 394 bg ve 600 nm tork sunuyor.

Yeni Teknoloji, Eski Hileler

Bu arabalar, yakıt verimliliğinin en ileri düzeyini temsil ediyor. Bu araçlardan herhangi biri, elektrikli otomobil sahibi olmak isteyenler için harika bir seçimdir ve yakıt verimliliği odaklı bu modeller bütçeye göre hem performans hem de yakıt kullanan diğer araçlardan daha çevreci olması dışında bir fark yaratmıyor. Ancak, bir arabayı yakıt tasarrufu yapan tek unsurun optimum motor olmadığını unutmamak gerekir. Bir arabanın yakıt verimliliğini etkileyen bir dizi başka faktör vardır ve bunlar, ister yeni bir araç satın almak ister mevcut aracınızı optimize etmek isteyip istemediğinizi akılda tutmak için iyidir.

Nasıl sürdüğünüzü düşünmek de önemlidir. Sık sık hızla hızlanmayı seven sürücüler, arabalarının yakıt verimliliğini düşürüyor ve bu da aracınızın bileşenlerine ek yük getiriyor. Bu nedenle, herhangi bir araçta yakıt verimliliğini artırmak istiyorsanız, durmadan hareket ederken hızda tutarlı ancak kademeli artış alışkanlığı oluşturmak iyi bir fikirdir.

Lastiklerinizin doğru basınçta tutulmasını sağlamak, doğru ve aracınıza en uygun lastikleri seçmek aracınızı maksimum yakıt verimliliğinde tutmaya yardımcı olmanın harika bir yoludur.

Aracınıza en uygun lastiği bulmak için lütfen tıklayınız.

Lastik modellerini incelediğimiz “Model İncelemeleri” sayfamıza hemen göz atın!

Yorum yok

Yorum bırak