Aracınızın Motoru Hararet Yaparsa

Aracınızın Motoru Hararet Yaparsa

Paylaş
Aracınızın Motoru Hararet Yaparsa

Birçok sürücünün her an karşı karşıya kalabileceği araç arızalardan birisi de motorun hararet yapmasıdır. Bir aracın motorunda hararet oluşmasına sebebiyet verebilecek birçok etmen bulunabilir. Sürüş esnasında aracınızın motorunun hararet yapmasının iki önemli nedeni vardır; birincisi su devir daiminde meydana gelen arıza, ikincisi ise gizli hararet olarak adlandırılan pistonun üzerindeki patlamanın hararetidir.

Motor Hararet Yapınca İlk Müdahale Nasıl Yapılır?
Motorun hararet yaptığı durumlarda yola devam edersiniz, aracınız motor kısmında bir yangına sebebiyet verebilir ve daha önemli sorunların oluşmasına neden olabilirsiniz. Bu durum hem aracın hem de araçtaki sürücü ve yolcuların güvenliği açısından son derece tehlikelidir. Motor hararet yaptığında en kısa sürede aracı istop edip, trafiğin olmadığı noktalarda kenara çekerek suyun soğumasını bekleyebilirsiniz. Eğer aracınızın motorunda hararet olur ise dikkat etmeniz gereken en önemli husus aracın hareket ettirilmemesidir.

Motoru Soğutma Suyu Ne İşe Yarar?
Motor soğutma suyu için kısaca bir çeşit antifrizdir diyebiliriz. Radyatörün soğuttuğu bu su motor bölümlerinde gezerek, motorun hararet yapmasının önüne geçer. Radyatör fanının bozulması, fan müşirinin görevini yerine getirmemesi ve motordaki su sirkülasyonunda ki borularda su kaçağı olması nedeni ile motor hararet yapar.

Motor Hararet Göstergesi İdeal Derecesi Nedir?
Her aracın gösterge panelinde motor hararet göstergesi bulunmaktadır. Gösterge de genellikle 50 ila 150 derece arasında sıcaklık değerleri bulunmaktadır. Bu göstergedeki 80 derece seviyesi aracınızın ideal motor sıcaklığını seviyesini gösterir; derecenin yükselmesi ile aracınızda hararet oluşmaya başlayabilir.

Aracınızın ihtiyacı olabilecek bakım ürünleri için KolayOto’nun sunduğu avantajlar ile satın alın: http://kolayoto.com/aksesuar

 

Yorum yok

Yorum bırak