Kış mevsimi geliyor, aracınız hazır mı?

Kış mevsimi geliyor, aracınız hazır mı?

Paylaş
Kış mevsimi geliyor, aracınız hazır mı?
Dört çeker aracınızın kış şartlarında en iyi performansı göstermesi için kış lastiklerine ihtiyacınız var.

Kış mevsiminden önce aracınızda kontrol etmeniz gerekenleri listeledik.

Basit kontroller ile kışa hazırlıksız yakalanmayın.

Ekim ayının 2. haftasına Erzurum’un yüksek bölgelerine yağan kar haberleriyle başladık. Bu haberler aynı zamanda Türkiye’nin de yavaş yavaş kış mevsimine yaklaştığının bir habercisi.

Sürücülerin özellikle yaklaşan kış koşullarına karşı olası tehlikeleri önlemek için araç bakımlarını ihmal etmemesi gerekli. Araçların kışlık bakımlarının yaptırılması ve bulundurulması gereken malzemeler hayati önem taşımakta.

Aşağıda kış mevsiminden önce kendi başınıza yapabileceğiniz en önemli kontrolleri sıraladık. Kış mevsimine bu kontrolleri yaparak başlamanız hem mal hem de can güvenliğinizi artıracaktır.

  1. Kış lastiği: En önemlisi

Otomobilinizin mekanik aksamı ne kadar iyi durumda olursa olsun, sizi yolda lastikler tutar. Bu yüzden kış mevsimine hazırlığınızı yaz lastiklerinden kış lastiklerine geçiş yaparak başlatabilirsiniz.

Kış lastikleri sadece karlı yüzeyde direksiyon hakimiyeti sağlamaz. Hava soğudukça kış lastikleri çalışmaya başlar. Kış lastiklerinin hamurunda silika denen özel bir madde bulunur. Bu madde sayesinde kış lastiği daha düşük sıcaklıkta daha hızlı ısınır ve yol tutuş sağlamaya başlar. Kış lastikleri güneşli bir kış gününde de size direksiyon hakimiyeti sağlayabilir.

Kış lastiği ile yaz lastiği arasındaki fark
Kış lastiğinde bulunan desenler sürücüye daha fazla direksiyon hakimiyeti sunar.

Eğer geçen yıllardan kalan kış lastiğiniz varsa aşağıdaki videomuzu izleyerek diş derinliğini nasıl ölçebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Aracınıza yeni bir kış lastiği almak istiyorsanız http://kolayoto.com/kis-lastikleri adresini ziyaret ederek bütçenize en uygun kış lastiğini peşin fiyatına 6 taksit, ücretsiz kargo ve 30 gün iade avantajlarıyla satın alabilirsiniz.

  1. Antifriz tamam mı?

Antifriz, 0 derece ve altında radyatör suyuna katılarak suyun donmasını önleyen kimyasal bir madde. Radyatör suyu, 0 derecede donacağı için, sıcaklıkların eksinin altında seyrettiği zamanlarda antifriz kendini gösterir. Antifriz, suyun donma sıcaklığını düşürür, kaynama noktasını da yükseltir.

Motor soğutma sistemine yaz mevsiminde bile %50 antifriz – %50 su konularak sorunsuz devir daim sağlanmaya ve paslanmanın önüne geçilmeye çalışılır. Kış mevsiminin sert geçtiği bir bölgede oturuyorsanız bu oranı %60 antifriz – %40 su olarak dengeleyebilirsiniz.

Bazı antifrizler fabrikada su katkılı olarak bu oran ayarlanmış olarak üretilir. Alpet Kullanıma Hazır 4 Mevsim Antifiriz buna bir örnek.

Otomobiliz için en uygun antifrizi kolayoto.com/antifriz adresini ziyaret ederek KolayOto avantajlarıyla satın alabilirsiniz.

 3. Akü kış şartlarına uygun mu?

Havalar soğudukça akünüzün marş basma gücü de azalacaktır. Akü marş gücü CCA değeri ile belirtilir. Özellikle sabahları aracınız marş basmakta zorlanıyorsa akünüzü değiştirme zamanı gelmiştir. Çok soğuk kış şartlarının geçerli olduğu bölgelerde yaşıyorsanız CCA değeri yüksek aküler tercih etmeniz gerekli.

Akü değişiminin 4 yılda bir yapılması tavsiye edilir. Araca ve kullanıma göre bu süre uzayabilir ve kısalabilir.

Akü değiştirmenin en kolay ve güvenilir yolunu sunuyoruz. http://kolayoto.com/aku adresini ziyaret ederek en uygun aküyü 30 gün iade güvencesi, ücretsiz kargo ve peşin fiyatına 6 taksit ile satın alabilirsiniz. Ayrıca kendiniz aküyü takmak istemezseniz kolayoto.com/servis adresinden size en yakın servis noktalarını öğrenerek yeni akünüzü değiştirebilirsiniz.

  1. Silecekler sağlam ve silecek suyu antifrizli mi?

Kış mevsimi beraberinde yağmur ve çamuru da getiriyor. Sileceklerinizin yıl içerisinde en çok kış mevsiminde çalıştığına şaşırmamalı.

Sağlık bir görüş ve güvenli sürüş için ön camınızın daima temiz olması önemli. Ani yağmurlarda ve kar yağışlarında sizi koruması için sileceklerinizin de eskimemiş ve halen iş görür olması gerekiyor.

Eğer sileceklerinizi yenilemek isterseniz kolayoto.com/silecek adresini ziyaret ederek otomobilinize uygun silecekleri Kolayoto avantajlarıyla satın alabilirsiniz.

Ayrıca kendi başınıza sileceklerinizi de takabilirsiniz. Aşağıdaki kolay videomuzu izlemeniz yeterli.

Antifrizli silecek suyu da kış mevsiminde silecek suyunuzu sorunsuz bir şekilde kullanmanızı sağlıyor.

kolayoto.com/antifrizli-silecek-suyu adresinden antifrizli silecek suyu siparişini KolayOto avantajlarıyla verebilirsiniz.

Camınızın dış yüzeyi dışarıdan buz tuttuğunda küremek için küçük bir kazıyıcıyı aracınız da bulundurmanız da soğuk kış sabahlarında size yardımcı olacaktır.

  1. Farlarınız temiz mi?

Çok basit görünebilir, öyle de! Karlı dönemlerde yola dökülen tuz ve çamur, farlarınızda birikerek karanlık ortamlarda ve gece sürüşlerinde görüş açınızı kötü etkileyebilir. Düzenli olarak farlarınızı temizleyebilirsiniz, hatta işlerin daha da kötüye gitmesine karşın bagajınızda otomobilinize uygun bir çift ekstra ampul bulundurmanızı da tavsiye ederiz.

Tüm bu kontroller ve bakımlara ek olarak bazı önlemler almak sizin elinizde. Her türlü kötü senaryoya hazırlıklı olmak bagajınızda kaliteli bir akü takviye kablosu, battaniye, yedek cam suyu katkısı, cam buz kazıyıcı bulundurabilirsiniz.

Son olarak buz tutmuş cama sıcak su dökmemeniz ve cam buzlu vaziyette iken cam rezistansını çalıştırmamanız konusunda sizi uyararak yazımızı bitiriyoruz. Sorularınızı yorumlar kısmından bize ulaştırabilirsiniz.

Kış mevsiminden önce aracınızın tüm ihtiyaçlarını peşin fiyatına 6 taksit, ücretsiz kargo ve 30 gün iade süresi KolayOto avantajlarıyla satın alabilirsiniz. kolayoto.com adresini ziyaret ederek araştırmanıza başlayabilirsiniz.

Güvenli ve kazasız bir kış mevsimi dileriz!

Yorum yok

Yorum bırak