All Terrain Lastik Nedir? All Terrain Lastiğine İhtiyacım Olduğunu Nasıl Anlarım?

All Terrain Lastik Nedir? All Terrain Lastiğine İhtiyacım Olduğunu Nasıl Anlarım?

Paylaş
All Terrain Lastik Nedir? All Terrain Lastiğine İhtiyacım Olduğunu Nasıl Anlarım?

All terrain lastikleri, sürücülerin otoyollarda, patikalarda ve bazı asfalt dışı arazilerde gezinmesine olanak tanır. Bu modeller, çamurlu (mud terrain) arazi lastikleri kadar ağır hizmet tipi değildir, ancak daha uzun ömürlü sırt ve esneklik sunarlar. Daha büyük sırt blokları ve kılcal kanallarla üretilen tüm arazi lastikleri, ıslak ve kuru yüzeylerde benzersiz bir kavrama sunar.

Daha büyük sırt blokları, ortalama dört mevsim modeline göre daha fazla yüzey alanı oluşturur. Böylelikle lastiğin sürüş boyunca yolla ek teması oluşur. Genellikle sırt blokları arasında daha büyük oluklarla, suyu ve molozu dışarıya doğru yönlendirecek şekilde tasarlanır. Bir arazi lastiğinin yan duvarı da performansı açısından önemlidir. Üç katlı yan duvarlar, arazi kullanımında delinmelere karşı daha dayanıklıdır.

All Terrain Lastiğine İhtiyacım Olduğunu Nasıl Anlarım?

All terrain lastikleri, esneklik arayan sürücüler için en uygun olanıdır. Bu modeller standart bir dört mevsim lastiğinden daha fazla off-road yeteneğine sahiptir. Ancak çamurlu veya pürüzlü yüzeylerde çamurlu arazi lastiklerine göre daha az becerisi vardır. Arazi tipi modeller, özellikle kılcal kanallı modeller, karda ve buzda iyi performans gösterir, ancak 7 derecenin altındaki sıcaklıklar için yeterince donanımlı değildir.

Şehirde dolaşmak, aynı zamanda hafta sonları da off-road yapmak istiyorsanız, en iyi seçeneğiniz bir all terrain lastiği (A/T) olacaktır. Çoğu, iyi bir sırt ömrü garantisi sağlar ve otoyold gürültülü olmasından endişelenmenize gerek yoktur.

Söylemekte fayda var; All-terrain arazi lastikleri maliyetli olabilir, bu nedenle planınızı buna göre yapmalısınız.

Tüm arazi lastikleri, esnek sürüş için mükemmel bir seçenektir – günlük işe gidip gelme ve hafta sonu arazi maceraları için uygundur. Peki aracınız için en iyi All Terrain lastikleri hangileridir? Öğrenmek için aşağıya tıklayınız!

Yorum yok

Yorum bırak