Sürüş Esnasında Lastik Patlarsa

Sürüş Esnasında Lastik Patlarsa

Paylaş
Sürüş Esnasında Lastik Patlarsa

Araçların en önemli taşıyıcı organı lastikleridir. Hemen her şoförün başına gelebilecek durumlardan olan lastik patlaması son derece tehlikelidir. Aracın lastikleri düzenli olarak kontrol edilmediklerinde ve hassas kullanım gösterilmediğinde; çok riskli kazalara neden olabilir. Elbette bu gibi durumların önüne geçebilmek içinde alabileceğiniz bazı önlemler mevcuttur.

Araç Hareket Halindeyken Lastik Patlarsa Ne Yapılmalıdır?

Bu gibi talihsiz bir olayla karşı karşıya kaldığınızda, soğukkanlılığınızı korumanız çok önemli. Sürüş sırasına lastiğiniz patladığında, o lastik aracı belli bir yönde çekecektir. Eğer hızınız yüksek ise dikkatli bir şekilde yavaşlayarak, vites düşürerek, yavaşça fren yapın. Bu esnada en önemli nokta ise direksiyonun sabit tutulmasıdır. Direksiyondaki ufak bir oynamanın bile aracı savurabileceğini unutmayın. Daha sonra gerekli işaret lambalarını yakarak, yavaşlayan aracınızı uygun bir yerde durdurun.

Önlemlerinizi Alın

Lastik patlamalarının önüne geçmek için, alınabilecek en önemli önlemlerden bir aracın zamanında yapılmasıdır. Bununla birlikte lastiklerinizin diş seviyesinin kullanılabilir ölçüde olması ve mevsime uygun olması da çok önemlidir. Ayrıca araç park halinde iken istenmeyen maddeler lastiklere zarar verebileceği göz önünde bulundurularak, araca her binişten önce etrafında bir tur atarak, göz ucuyla lastikler kontrol edilmelidir.

Eskiyen Lastikler Çok Tehlikeli!

Güvenli bir sürüşe uygun bir lastiğin temel amacı, aracın yol tutuşunu sağlamak ve süratliyken aracın savrulmasının önüne geçmektir. Eskiyen lastiklerin oluşturduğu tehlikenin sebebi; lastik diş aralığı seyrelmesi ve yanakların yıpranmasıdır. Yeni bir lastiğe oranla çok daha kolay patlayan eski lastiklerde risk daha fazladır. Lastik patlaması kazalarına karşı alınabilecek önlemler listesinin en başında eskiyen lastiklerin değişmesi yer almaktadır.

Otomobilinize uygun yeni lastikleri kolayca bulmak ve avantajlı fiyatlarla satın almak için http://kolayoto.com/lastikler.html adresinden arama yapabilir, KolayOto’dan satın aldığınız lastikleri 81 ilde 350’den fazla montaj noktasında otomobilinize taktırabilir ve dilerseniz otomobilinizin eski lastiklerini sigortalı olarak depolamamız için bize gönderebilirsiniz.

Yorum yok

Yorum bırak