2015’in En Çılgın Formula 1 Pilotları

2015’in En Çılgın Formula 1 Pilotları

Paylaş

Yeni yıla sayılı günler kala arkamızda bıraktığımız senenin EN’lerini seçmeden olmaz dedik ve F1 tarihini yaptıkları çılgınlıklarla unutulmaz kılan üç özel karakteri inceledik.

1-Max Verstappen

2015’in hiç kuşkusuz en çok dikkat çeken isimlerinden biri olan Max Verstappen yaşının da verdiği delikanlılıkla her türlü cesur harekete ‘varım’ diyor ve keyifle izlenen ‘çılgın’ pilotlar arasındaki yerini garantiliyor. Geleceğin en büyük F1 yıldızlarından biri olarak gösterilen Verstappen, Brezilya’da Sergio Perez ile girdiği mücadelede çılgın atakları ve cesur hamleleriyle kendine olan güvenini ve yeteneğini bize işte böyle kanıtlıyor.

2-Takuma Sato

F1 tarihinin en yaramaz çocuklarından biri olan Sato, genelde yarışlara en arka sıralardan başlayıp en ön sıralara geçmek için olabildiğine kazaya karışmasıyla ünlü. Her ne kadar bitirebildiği yarış sayısı pek fazla olmasa da Japon pilotun hayranı fazla. Kendisi F1 severler tarafından ‘eğlenceli’ ve ‘izlenilesi’ bir figür olarak anılıyor.

Söylemeden geçmeyelim, Sato takım arkadaşı Giancarlo Fisichella’yı bile yarış dışı bırakacak kadar hırslı biri. 6 yıllık F1 macerasının ardından kariyerine Formula E’de devam eden pilot ülkesinde hala bir kahraman olarak anılıyor.

3-Pastor Maldonado

Özellikle bu sezon yaptığı kaza ve karıştığı olaylarla videodan göreceğiniz üzere kaza kolajlarına imza atan Maldonado F1’in en eğlenceli simalarından biri olmayı başardı. Birçok yarışta sıkılan F1 severlerin birbirlerine: “Acaba Maldonado bu defa ne yapacak?” diye sormasına ve ümitle bir aksiyon beklemesine sebep olan ünlü pilot çoğu kez denileni yaptı ve yarışı daha eğlenceli bir hale getirmeyi başardı.

Kendisiyle birlikte yarış dışı bıraktığı pilotlar bir yana, antrenmanlarda bile aksaklıklar yaşaması onu özel bir popülariteye ulaştırdı. Hamilton’u yenebilecek kadar güçlü olduğuna dair açıklamalar yapan Venezuelalı pilot aynı zamanda pitten geçme cezasını yerine getirirken yeniden pitten geçme cezası alabilecek kadar ‘yetenekli’. İzleyelim

Zorunlu Kış Lastiği Kullanımı 1 Aralık’ta Başladı! Ayrıntılar İçin Tıklayın

Kış Lastiği Satın Almak İsteyenleri Buraya Alalım

Yorum yok

Yorum bırak