Türkiye’nin En Güzel Beş Sürüş Rotası

Türkiye’nin En Güzel Beş Sürüş Rotası

Paylaş
Türkiye’nin En Güzel Beş Sürüş Rotası

Artık yaz geldiğine göre tatil planları yapılmaya başlandı demektir. Arabayla yolculuk etmekten hoşlanan, canının istediği yerde konaklayıp yoluna sonra devam etmeyi seven, sürüş keyfini sonuna kadar yaşayıp araba kullanırken türlü güzellikler görmek isteyen okurlarımız için Türkiye’nin en güzel 5 sürüş rotasını belirledik.

Tarsus-Silifke-Anamur Rotası

Kilikya Bölgesi çok fazla bilinmeyen, ancak güzelliklerle dolu bir yer. Antik kentinden tutun yüzebileceğiniz koylara, harika yemekleri ve sıcak insanlarla dolu bir bölge. Tarsus’tan başlayacağınız yolculuğunuza Kız Kalesi- Cennet-Cehennem Mağaraları, ardından Silifke’ye doğru giderken Narlıkuyu, Tisan Koyu, Boğsak Koyu’nu görmeden sakın geçmeyin deriz. Mamure Kalesi ve Köşekbükü Mağarası da sizleri Anamur’da bekleyen güzelliklerden sadece birkaçı. Eğer yorulduysanız Anamur Çayı’nın buz gibi suyuna girerek dinlenebilirsiniz.

Bartın-Kastamonu-Sinop-Samsun Rotası

Karadeniz’in batısı da en az doğusu kadar güzel. Eğer 400 km’lik bir yolculuğu göz alabilirim diyorsanız hemen hazırlanın ve çıkın. Amasra, Çakraz, Cide, Gerze ve Bafra rotası, zamanınız varsa muazzam güzellikteki Hamsilos Fiyordu’na kadar devam etmeniz gereken harika bir sürüş rotası. Bartın’dan Amasra’ya devam ederken yol üzerinde yer alan Bakacak Tepe, Amasra’da tarihi köprüyle anakaraya bağlanan eski şehir, sakinliği ile ünlü Çakraz Sahili ve Gideros Koyu, ardından Kastamonu’nun sahil kasabası olan yemyeşil doğası ve temiz deniziyle Cide’ye ulaşacaksınız. Bu yolculuk sırasında mutlaka görmeniz gerek bir diğer güzellik de Sinop Gerze’deki Erfelek Şelaleleri. Özellikle sonbaharda kırmızı, turuncu, sarı tonlarda renk geçişleriyle adeta bir renk şöleni sunan şelalelere tırmanmak için aracınızı bir kenara bırakarak trekking deneyimini de yaşayabilirsiniz. Buradan Hamsilos’a devam etmeye karar verirseniz İnceburun’da gün batımını izlemeyi ihmal etmeyin deriz.

Çanakkale – Karaburun Rotası

Türkiye’nin tartışmasız en güzel sürüş rotalarından biri de denizin ve doğanın iç içe olduğu Çanakkale-Karaburun rotası. Truva’dan başlayarak, doğa ile bütünleşmiş pek çok manzaraya şahit olabileceğiniz rota yaklaşık 500 kilometrelik bir yolculuk sunuyor. Kuzey Ege’nin görülmesi gereken tüm noktalarını kapsayan bu rotada, ören yerleri ve koylarla birlikte Altınoluk, Kaz Dağları, Ören, Akçay, Cunda, Dikili ve Eski Foça duraklarında önceden planladığınızdan çok daha uzun süre kalmanız kuvvetle muhtemel. Kaz Dağları, Ayvalık ve Cunda’nın tarihi Rum evlerinden dönüştürülen şirin butik otellerinde konaklayıp keyfini çıkartarak dilediğiniz kadar uzatabileceğiniz bu rota yaz tatilleri için en ideal rotalardan biri!

Antalya-Göcek Rotası

Kemer, Çıralı, Adrasan, Kaş, Kalkan, Fethiye, Ölüdeniz, Kayaköy ve Göcek daha ismi geçtiği anda aklımıza gelen resimde denizin ve yetişin bir arada olduğu yerler. Bu rotada 350km boyunca antik kentlerden saklı koylara kadar her şeyi bulmanız mümkün. Kemer, Olimpos, Kaş, Kalkan ile Fethiye’ye kadar vereceğiniz molalarla seyahatin her anının tadını çıkarın. Eğer zamanınız varsa Çıralı sahili, Kaputaş Plajı’nda mutlaka denize girin. Ölüdeniz Tabiat Parkı’nı da mutlaka görün. Ölüdeniz’in sakin suyuna girmeden sakın yola devam etmeyin!

Bodrum-Marmaris-Datça Rotası

Şimdiye kadar önerdiklerimiz arasından en virajlı yollara sahip rota bu olduğu için önceden uyarmak istedik. 100 km boyunca virajlı ama bir o kadar da keyifli bu yolculuğa hazırım diyorsanız size Datça Yarımadası ve Gökova Körfezi eşlik edecek demektir.

Gökova Körfezi’nin en güzel manzaralarından birini sunan Sakar Geçidi ile başlayıp Datça’nın gizli koylarını keşfedebilirsiniz, feribotla geçip aracınızla devam ederseniz Bodrum kıyılarına ulaşabilirsiniz ve böylece bu harika rotayı Bodrum Kalesi’nden manzarayı izleyerek tamamlayabilirsiniz.

Yorum yok

Yorum bırak