Otomobil Almayı Düşünenlere 6 İpucu

Otomobil Almayı Düşünenlere 6 İpucu

Paylaş
Otomobil Almayı Düşünenlere 6 İpucu

Otomobil satın almak göründüğünden daha zor ve daha karışık bir süreç. 6 ipucu ile bu konuda sizi bir nebze olsun yönlendirmek ve işlerinizi kolaylaştırmak istedik.

İşte otomobil satın alırken asla atlamamanız gereken 6 ipucu:

1.Piyasayı iyi araştırın
İhtiyaçlarınıza ve beklentilerinize uygun araçları sıralayıp seçenekleri en fazla 3’e indirin.  Küçük sınıf bir araba mı, spor araba mı, yoksa geniş ve konforlu bir aile arabası mı istiyorsunuz?  Kriterlerinize belirleyip, detaylı bir araştırma yapın ve 3 seçenekten birini seçin.

2.Sıfır Araba mı? İkinci El Araba mı?
Sıfır kilometre araba mı yoksa 2.el araba mı almalı? Hem teknik açıdan hem performans bakımından hem de güvenilirlik bakımından sıfır araçlar daha avantajlıdır. Fakat sıfır araçların yüksek fiyatlarını göz önünde bulundurarak ikinci ele yönelebilirsiniz. İkinci el araba piyasasında uygun ve kaliteli seçenekleri bulabilirsiniz. Ayrıca günümüzde bankalar ikinci el araçlar içinde uygun koşullarda taşıt kredisi imkanları sunmaktadır.

3.Aracı Kontrol Edin, Ekspertiz Yaptırın
Satın almayı düşündüğünüz arabayı mutlaka kontrolden geçirin. Şasi ve motor numaralarını öğrenerek hasar kaydı olup olmadığını sorgulatın. Kaportada darbe izi ya da pas olup olmadığını kontrol edin. Mutlaka yetkili serviste ekspertiz yaptırın. Lastiklerini, motorunu ve aracın diğer aksamlarını kontrol edin, aracın herhangi bir yerinde hasar olmadığından emin olun.

4.Test sürüşü Yapmadan Almayın
Satın almayı düşündüğünüz aracın sizin için uygun olup olmadığını anlamanın en iyi yolu test sürüşü yapmaktır. Deneme sürüşü esnasında aracın kullanım rahatlığı karar verme sürecinizi hızlandırabilir. Motor kolay ve gürültüsüz çalışması, fren ve gazın çalışmasında herhangi bir problem olmaması ve aracın sürüşüne dikkat etmelisiniz.

5.Fırsatları Takip Edin, Doğru Zamanı Bekleyin
Oto galerileri ve bayileri gezerek veya internet sitelerini inceleyerek fırsatları takip edebilirsiniz. Ayrıca tanıdıklarınızın fikirlerinden de faydalanabilirsiniz. Almayı düşündüğünüz model hakkında en doğru bilgiyi o modelin kullanıcılarından alabileceğinizi unutmamalısınız. Ayrıca piyasayı ve kampanyaları takip ederek en doğru zamanı beklerseniz, almak istediğiniz aracı daha hesaplı koşullarda alabilirsiniz.

6.Ödeme Planınızı Belirleyin
Araba alırken birçok kişi kredi kullanmayı tercih eder. Ancak genel masraflarınıza kredi borcu eklendiğinde ödeme güçlüğü çekebilirsiniz. Kredi ile araç almayı düşünüyorsanız, en uygun faiz oranlarını araştırmalısınız. Ayrıca uzun vadeli ödemelerinizi gözden geçirin. Eğer kredi kullanmadan nakit para ile araç almayı düşünüyorsanız bayilerin nakit indirimi kampanyalarına göz atmanız da fayda vardır.

Otomobilinizi satın aldıktan sonra da kolayoto.com‘u ziyaret ederek aracınızın eksiklerini tamamlamayı unutmayın:)

Yorum yok

Yorum bırak