Michelin Latitude Sport 3 | Lastik Model İnceleme

Michelin Latitude Sport 3 | Lastik Model İnceleme

Paylaş
Michelin Latitude Sport 3 | Lastik Model İnceleme

Michelin Latitude Sport 3, SUV araçlar için üretilen binek yaz lastiğidir. Latitude serisinin son modeli olan bu lastikler performans ve spor sürüşü bir arada deneyimlemek isteyen sürücüler için geliştirilmiştir. BMW X5, Porsche Macan ve Volvo XC90 gibi lüks SUV’lerin fabrika çıkışı lastikleridir.

Homologasyon (onay) alan bu model Porsche Macan ile birlikte tanıtılmıştır. Macan’ın SUV olmasına rağmen sergilediği spor otomobil yol tutuşunun nedeni olarak Latitude 3 gösterilmektedir.

Gelişmiş sırt deseni ile diğer modellerine göre zeminle teması %10 artırılmıştır ve ıslak zeminde emniyet performansı da aynı oranda artırılmıştır.  Elastomer-silika karışımı hamurun yumuşaklığı kilometre performansını doğrudan etkiler, ıslak ve kuru zeminlerde frenleme ve hızlanma becerisi sayesinde emniyetten ve sürüş keyfinden de ödün vermez.

Michelin Latitude Sport 3, yüksek performanslı SUV’lerin yaptığı tork aktarımını başarıyla yöneten çok yönlü bir lastiktir. Çift katmanlı karkas yapısı yol şartlarına hemen adapte olarak optimum dayanıklılık sunar. Uzun kullanım ömrü vadeden bu model yarattığı yol mukavemeti ve esneklik ile km ömrünü uzatır.

Yaz lastiklerinin 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda kullanılmaması gerektiğinden Latitude Sport 3’ün de yalnızca ılıman iklim koşullarında ve bahar-yaz aylarında kullanılması önerilir.

Yenilikçi çevre koruma ve sürdürülebilirlik normlarına uygun şekilde üretilen ve geliştirilen bu modelin lastik yanağında GreenX logosu bulunur. Yakıt verimliliğine katkı sağlayan düşük yuvarlanma direnci ile ekonomiktir. Asimetrik sırt desenini oluşturan mikro ve makro kanallar ile her dönüşte daha az deformasyon oluşur. Michelin Latitude Sport 3 optimize edilmiş yuvarlanma direnci sayesinde yakıt verimliliği artarken, karbon emisyonu (co2) düşürülmüş ve böylece daha çevre duyarlılığı da ön plana çıkmıştır.

Dinamik sürüş ve yüksek emniyet odaklı geliştirilen serinin en yenisi bu lastikler kızaklamaya önleyici tasarımı ile rakiplerine kıyasla 2,7 m kısaltılmış frenleme performansı sunar.

Zero Pressure opsiyonu ile RFT model Latitude Sport 3, delinmeye bağlı basınç kaybında dahi 80 km menzile sahiptir.

Latitude Sport 3 Son Grup Testi Sonuçları

2016 AutoBild 4×4 SUV Tyre Test 7 lastik arasından 4.

  • Pozitif = Yüksek suda kızaklama direnci, kum ve çimende yüksek çekiş, konforlu sürüş, sessiz sürüş
  • Negatif = Islak zeminde frenleme mesafesi, fiyat
  • Genel = İyi
by lastikavcisi.com

Latitude Sport 3 Örümcek Grafiği İnceleme

BaşarımlarPuanlama
Harici Ses%86
Kuru Yol Tutuş%90
Kuru Frenleme%70
Karda Çekiş%89
Karda Yol Tutuş%75
Islak Yol Tutuş%60
Islak Yolda Frenleme%58
Kızaklama – Boyuna%50

Michelin Latitude Sport 3 Fiyat, Michelin Latitude kampanyalı fiyatlar, Michelin Latitude Sport 3 fiyat 2020

Michelin Latitude Sport 3 modeline 781 ₺’den başlayan fiyatlarla sahip olmak için tıklayın.

Diğer lastik model incelemeleri için “Model İncelemeleri” sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum yok

Yorum bırak