Kocaeli Rallisi Başlıyor

Kocaeli Rallisi Başlıyor

Paylaş
Kocaeli Rallisi Başlıyor

2016 Türkiye Ralli Şampiyonası, sezonun üçüncü yarışı Kocaeli Rallisi ile 11-12 Haziran tarihlerinde devam ediyor.

Ford Otosan Kocaeli Rallisi adıyla bu sene 34. kez organize edilen ralli büyük mücadelelere sahne olacak.

Ekipler 2 gün boyunca 103.90 km özel etap boyunca mücadele edecek.
Rallinin güzergahı geçen senekiyle neredeyse aynı. Yarışmacı ekipler rallinin son günü son etap olarak geçilen ve etaptaki derecelerine göre fazladan puan kazandıkları Avantaj Etabı (Powerstage) hariç, iki etabı 3 kez geçerek mücadele edecek. Ralli, 11 Haziran Cumartesi günü 41 Burda AVM önünden verilecek sembolik start ile başlayacak. Ekipler daha sonra Mehmet Kolaylı (18,80 km), İlker Elbir (12,40 km.)  etaplarının ardından, şehir merkezinde Mehmet Sadık Efe seyirci özel etabını geçerek gününü tamamlayacak.

Mücadele, 12 Haziran Pazar günü 2 kısım üzerinden devam edecek. Pazar günü öğleden sonraki kısmında bulunan 9,10 km uzunluğundaki Red Bull Avantaj Etabı geçildikten sonra ralliyi tamamlanacak.

2016 Ford Otosan Kocaeli Rallisi Zaman Çizelgesi ve GüzergahKolayOto sponsorluğunda yarışan Orhan Avcıoğlu ise Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde Ford Fiesta S2000 ile mücadele edecek. Orhan, sezonun ikinci yarışı olan Marmaris Rallisi’nde ilk günün son etabında talihsiz bir şekilde yarışdışı kalmıştı. Orhan, Kocaeli Rallisi’ni ilk üçte tamamlamak için mücadele edecek.

Şampiyonanın 3. yarışından önce puan durumunda Yağız Avcı lider durumunda.
Şampiyonanın 3. yarışından önce puan durumunda Yağız Avcı lider durumunda.

Kocaeli Rallisi ile daha fazla bilgiyi organizatör klübün resmi adresi kosder.org.tr adresinden öğrenebilirsiniz.

Yorum yok

Yorum bırak