Evcil hayvanı ile seyahat edenlerin kullanabileceği aksesuarlar ve yararlı bilgiler

Evcil hayvanı ile seyahat edenlerin kullanabileceği aksesuarlar ve yararlı bilgiler

Paylaş
Evcil hayvanı ile seyahat edenlerin kullanabileceği aksesuarlar ve yararlı bilgiler

Evimizin neşesi, minik dostlarımız onları sahiplendiğimiz ilk günden itibaren ailemizin bir parçası haline geliyorlar. İster balık, ister kuş, ister köpek olsun hepimiz onlara iyi bakabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Yılın belli zamanları tatile giderken onları başka birine emanet etmek bazen canımızı sıkabiliyor veya aklımızın onlarda kalmasına sebep olabiliyor. Peki evcil hayvani ile seyahat edenlerin kullanabileceği aksesuarlar ve yararlı bilgiler neler? Ne yaparsak onları da tatile yanımızda götürmeyi daha kolay ve keyifli hale getirebiliriz?

Evcil hayvanınız araba yolculuğuna alışkın mı?

Eğer evcil hayvanınızı sadece veterinere götürürken araba ile taşıyorsanız kendisi araba yolculuğunu veteriner ile eşleştirdiği için arabayı görünce pek mutlu olmuyor olabilir. Tatilinize evcil hayvanınızı dahil etmeye karar verdiğiniz andan itibaren evcil hayvanınızı bazen parka götürmek için, bazen ona ödül maması veya oyuncak almak için de araba ile bir yerlere götürerek başlayın. Bunu birkaç kez tekrarladıktan sonra kediniz veya köpeğiniz araba yolculuğu konusunda çok daha olumlu bir tavır sergilemeye başlayacaktır.

Önce güvenlik !

Eğer kediniz veya köpeğiniz araba içinde hareket ediyorsa ve ön koltuğa gelmeye çalışıyorsa, hem sizi sürüş sırasında dikkatinizi dağıtacağı için tehlikeye sokacak hem de kendi güvenliğini riske atacaktır. Kedi veya köpeğinizin boyutuna göre özel olarak onlar için hazırlanmış emniyet kemerleri bu konuda oldukça işinize yarayacaktır.

Konfor oldukça önemli

Özellikle kediler araba yolculuğu sırasında uyumaktan oldukça hoşlanırlar. Arabanızı içinin tüyle kaplanmaması ve evcil hayvanınızın daha konforlu seyahat edebilmesi için eğer yatağı varsa yatağını, yoksa da bir battaniyeyi arka koltuğa yerleştirerek bu konuya çözüm üretebilirsiniz. Arabada yolculuk ederken oyalanması için sevdiği oyuncaklardan birini de yanına bırakabilirsiniz. Ne olursa olsun hayvanlarımız araba yolculuğuna bizler kadar alışkın değiller ve sıkılmaları oldukça doğal bu sebeple ödül mamalarını yanınızda götürmenizde fayda var. Araba hareket halindeyken camları açmak yerine de klimayı tercih etmeniz daha doğru bir tercih olacaktır. Camdan kafasını çıkartmış hayvanlar her ne kadar sevimli görünseler de bu onlar içn oldukça riskli bir hareket, buna mümkün olduğunda engel olmanızda fayda var.

Acil durumlara hazırlıklı olmak

Seyahat edeceğiniz zaman gittiğiniz yerdeki ve rotanızın üzerindeki veteriner klinikleri önceden araştırıp haritanızın üzerinde işaretleyin. Acil bir durumda paniklediğiniz takdirde bu sizin hareket hızınızı artıracak ve minik dostunuza yardımcı olmanızı kolaylaştıracaktır. Yanınızda evcil hayvanınızın medikal kayıtlarını, kimliğini, tasmasını, temiz su, mama ve her zaman kullandığı yemek kaplarını taşımayı da ihmal etmeyin. Gittiği yeri yabancılaması durumunda bu tanıdık objeler adapte olmasını kolaylaştıracaktır.

Şimdiden size ve minik dostunuza iyi yolculuklar dileriz !

Yorum yok

Yorum bırak