Buz Tutan Araba Nasıl Temizlenir? Aracım Buzla Kaplandı Ne Yapmalıyım?

Buz Tutan Araba Nasıl Temizlenir? Aracım Buzla Kaplandı Ne Yapmalıyım?

Paylaş
Buz Tutan Araba Nasıl Temizlenir? Aracım Buzla Kaplandı Ne Yapmalıyım?

Buz tutan araba nasıl temizlenir? Aracım buzla kaplandı ne yapmalıyım? Ön camdaki buzlar nasıl erir gibi sorularınız varsa doğru yerdesiniz. işte aracınızdaki buzu temizlemenin yöntemleri

Arabanızın Buz Çözme İşleminde Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

Soğuk bir sabah arabanızdaki buzu temizlemek için zaman harcamak sizin için tam olarak eğlenceli olmayabilir, ancak bunu doğru yapmak için çaba sarf etmeniz önemlidir. Aracınızın buzunu doğru bir şekilde çözmemek, alabileceğiniz cezalardan, yollardaki kazalara kadar bir dizi soruna neden olabilir. Dolayısıyla, bu önemli görev söz konusu olduğunda ne yaptığınızı bildiğinizden emin olmak için, aracınızdaki buzu temizlemenin detaylıca anlatıyoruz.

YAPIN – Donmuş kapı koluna soğuk ve ılık arası sıcaklıkta su dökün

Donmuş bir kapı kolunun buzunu çözmeye yardımcı olmak için, buzu eritmek için kolun üzerine ılık veya soğuk su dökün. Daha sonra buz, sağlam bir bez veya eldivenli ellerinizle silebilmeniz için yeterince yumuşak hale gelecektir.

YAPMAYIN – Donmuş bir ön cama sıcak su dökmeyin

Buzla kaplı veya buzlanmış ön camınıza boru tesisatından sıcak su dökülmesi camda çatlaklara neden olabilir. Dahası, aşırı soğuk havalarda havaya atılan sıcak su, dondurucu soğuk hava ile temas ettiğinde aslında toza dönüşür.

Ön camınızı iyice temizleyin

Yola çıkmak için aceleniz olsa bile ön camınızı iyice temizlediğinizden emin olmalısınız. Ön camın yalnızca sürücü tarafını temizlemek gibi kısayolları kullanmaktan kaçının; bunu yapmak başınızı belaya sokabilir. Öncelikle tüm ön camı temizlememek görüşünüzü kısıtlar ve muhtemelen bir kazaya karışma şansınızı artıracaktır. Sizi tehlikeye atmanın yanı sıra, bu diğer sürücüleri de riske atabilir.

Ek olarak, aracınızdaki buzu temizleme işleminde ön camınızın tamamını temizlememek ceza almanıza sebep olabilir. Yasaya göre, arabanızın önündeki yolu ve trafiği tam olarak görmeniz gerekir. Ön camınızın temiz olmasını sağlamanın yanı sıra aynaları, ışıkları ve yan camları temizlemeniz gerektiğini unutmayın.

Kapı koluna ulaşıp araca girdikten sonra motoru çalıştırıp bir kaç dakika sonra camlardaki buğu giderme ayarını ve farlarınızı da açıp içerden müdahale ile buzların çözülme işlemini de hızlandırabilirsiniz.

Özel bir buz kazıyıcı kullanmak bu süreci hızlandırmaya yardımcı olacaktır, ancak arabanızı boşaltmak için kendinize yaklaşık 10 dakika ayırmalısınız. Ön cama donmadıklarından emin olmak için yola çıkmadan önce sileceklerinizi kaldırmanız da önemlidir. Eğer öyleyse ve sürüş sırasında çalıştırırsanız, motoru yakma veya silecekleri yırtma riskiniz vardır.

Buz çözücü spreyler arabanızı temizlerken kullanışlıdır, ancak bu spreylerden birine sahip değilseniz, içine bir çay kaşığı tuz karıştırılmış bir su çözeltisi kullanabilirsiniz.

Ön camınızın gece boyunca buzlanmasını nasıl önleyebilirsiniz?

Bu basit ipucu ile işe gidip gelme öncesi yaşadığınız stresi durdurun. Eski bir havluyu su ve sofra tuzundan oluşan bir solüsyona batırın ve ardından önceki gece arabanızın camlarının üzerine yerleştirin. Tuz, suyun donma noktasını düşürdüğünden, nemin camda donması önlenir. Bir ölçek suyu iki ölçek alkolle karıştırarak da donma ile mücadele çözümü hazırlayabilirsiniz.

Ön camınızın, yan camlarınızın, aynalarınızın ve ışıklarınızın buzsuz olmasını sağlamaktan tavandan süpüren karlara kadar, arabanızı soğuk sabahlara hazırlamak biraz zaman alabilir. Çok soğuk günlerde sürüş koşulları daha kötü olma eğiliminde olduğundan, yolculuğun kendisini tamamlamak için kendinize daha fazla zaman vermeniz gerektiğinin farkında olmalısınız. Aceleyle yola çıkarsanız, gereksiz riskler almanız ve bir kazaya karışmanız daha olasıdır. Koşullar ne olursa olsun yollarda güvende olmanıza yardımcı olmak için, tüm hava koşullarına dayanıklı lastiklere (dört mevsim lastikleri olarak da bilinir) yatırım yapmak isteyebilirsiniz. Ancak dondurucu soğuklardan bahsederken kış lastiklerinin lüks değil zaruri ihtiyaç olduğunu vurgulamak yanlış olmaz. Aynı zamanda aracınızda bir kar zinciri bulundurmakta zor durumlar için pratik bir çözüm olacaktır.

Aracınızdaki buzu temizleme ile ilgili yazımızı beğendiyseniz bu yazı da ilginizi çekebilir:

Yararlı bilgiler sayfamıza göz atmayı da unutmayın!
Güvenli Sürüşler!

Yorum yok

Yorum bırak