Araç klimanızdan en iyi şekilde yararlanmanız için 5 ipucu

Araç klimanızdan en iyi şekilde yararlanmanız için 5 ipucu

Paylaş
Araç klimanızdan en iyi şekilde yararlanmanız için 5 ipucu
Araç klimanızı daha etkin bir şekilde kullanmanız için ipuçları bu yazımızda

Yaz mevsiminin en sıcak günlerini yaşadığımız bugünlerde otomobilinizin içi dışarıdan daha da sıcak olabilir. Artık bir çok otomobilde bulunan klimalar hemen her gün imdadımıza yetişiyor. Aşağıda araç klimanızdan iyi performans elde etmeniz için 5 ipucu hazırladık. Bunları uygulayarak daha rahat yolculuk yapabilirsiniz.

  1. Aracınız çalışmıyorken klimayı açmayın

Otomobiliniz hareket halindeyken klimanız tam anlamıyla çalışır. Çünkü motor ne kadar hızlı çalışıyorsa, yani ne kadar hızlı sürüyorsanız, klima kompresörü de aynı oranda hızlı döner. Böylece klima sistemi de daha etkili olarak çalışır. Otomobiliniz rölantideyken klimayı açıp kabinin içini doğru bir şekilde soğutmasını beklememelisiniz.

Eğer aracınızın kabini gerçekten ısındıysa aracınızı sürmeye başladığınızda önce fanı en sonuna kadar açın. Bu işlemden sonra sadece arka camları açın, ön camları açmayın. Böylece aracın içerisinde biriken sıcak hava otomobilin içerisinden çıkacaktır. Arka camları kapatıp klimayı açtığınızda araç içinin daha kısa sürece soğuduğunu fark edeceksiniz.

  1. En düşük sıcaklıkta ve en düşük ayarda klimayı açın

Klima sıcaklık ayarını en düşük sıcaklığına indirmek ve en az şiddette çalıştırmak da klimanızın aslında daha etkili çalışmasını sağlar. Kabindeki hava daha uzun süre nemli kalacaktır ve otomobil de daha az yakıt harcayacaktır.

Düşük sıcaklık ve düşük ayar klima aracınızı daha iyi soğutacaktır.
  1. Hava sirkülasyonu yaptırmayın
Hava sirkülasyonu arka koltukta oturanlara soğuk havanın gitmesini engeller.

Eğer arka koltuklarda oturan birileri varsa, sirkülasyonu kapatmanız öneriliyor. Sirkülasyon sistemi soğuk havayı önden alıp arkaya dolaştırıp tekrar aracın ön tarafına getiriyor. Sıcak hava aslında sürekli arkada kalıyor ve arka koltukta oturan yolcular klimadan yararlanamıyor. Sirkülasyon sistemini kapatarak tüm otomobil içinin soğuk kalmasını sağlayabilirsiniz.

 

 

  1. Start/Stop özelliği varsa kapatın
Start-stop özelliği de motorun her kapandığı an klimanın da kapanması anlamına geliyor.

Eğer aracınızda start/stop özelliği varsa bunu kapatmanız tavsiye ediliyor. Bu özelliğin yakıt tasarrufunda güzel bir etkisi olduğunu biliyor, ancak motor her durduğunda klimanız da duracaktır. Şehiriçi dur kalk trafiğe girdiğinizde araç içinin bir noktadan sonra istediğiniz kadar soğuyamadığını fark edebilirsiniz.

 

  1. Klima filtresi temiz mi?

Kabin hava filtresinin temizliği de klimanızın sağlıklı çalışmasını etkileyen bir uygulama. Kirli filtreler olması gereken hava akımını engelliyor. Son dönemde üretilen araçlarda bu filtreler kolayca ulaşılabilecek yerlere yerleştiriliyor. Araç kullanım klavuzuna bakarak nerede olduğunu görebilirsiniz ve kendiniz de bu filtreyi kolayca temizleyebilirsiniz.

Otomobilinizin klimasıyla ilgili yetkili veya özel servis yardımı ihtiyacı duyuyorsanız güvenilir servisler bulmanın en kolay yolu olan KolayOto Servis’i kullanarak size en yakın servis noktasını bulabilirsiniz: https://kolayoto.com/servis

Yorum yok

Yorum bırak