5 Büyük Araba Marka Logolarının Arkasındaki Hikaye

5 Büyük Araba Marka Logolarının Arkasındaki Hikaye

Paylaş
5 Büyük Araba Marka Logolarının Arkasındaki Hikaye

Arabalar sadece ulaşım yöntemi değil, stil ikonlarıdır. Başından beri arabaları aslında kişisel ifadeler ve statü sembolleri olarak görüyoruz. İkonik otomobillerin, müşterileriyle bağlantı kurmadan önce, araçların tasarlanması gerekiyordu. Ve her büyük aracın cesur kimliğinin merkezinde, aracı yapan ekibin hikayesini ve direksiyona geçip anahtarı çeviren herkese sunmak istediği duyguyu anlatan bir sembol olan logosu yer alır. Logoların hikayeleri her zaman büyüleyicidir, bu nedenle otomobil dünyasının en tanınmış beş markanın logolarının arkasındaki hikaye için okumaya devam edin.

Toyota

Dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Toyota, günlük sürüşlerinde en çok tanınan logolardan birine sahip olacağından emindi. Yalnızca 2019’da küresel olarak 10 milyondan fazla araç satmasına rağmen, çok az kişi logosunun arkasındaki hikayeyi biliyor ve mevcut sürümün aslında ilk kez 1989’da oluşturulan bir yeniden tasarım olduğunu biliyor. Japon otomobil ekibi, eski sürümü güncellerken T harfi şimdiki ikonik ovaller ile bir direksiyon simidini sembolize ediyor ve üçüncü oval ise dünya gezegeninin yuvarlaklığını ve şirketin her yerde bulunma tutkusunu simgeliyor.

Subaru

Gezegenlerden bahsetmişken, Subaru logosunun arkasındaki ilham gerçekten bu dünyanın dışında. Japon dilinde Subaru, ünlü Toros takımyıldızı içindeki bir yıldız kümesinin adıdır. Şirket adı böylece logonun tasarımını belirledi. Logodaki büyük yıldız Fuji Heavy Industries’i temsil ederken, beş küçük yıldız FHI ile birleşen şirketleri temsil ediyor.

Jaguar

Jaguar ilk olarak 1922’de Swallow Sidecar Company olarak ticarete başladı, ancak 1935’te Jaguar adı da bu üreticinin markasında yer almaya başladı. Kısa süre sonra, eski isim ikincinin lehine düştü. Yıllar boyunca çeşitli tanımlar ve terimler kullanılsa da, ortak bağlantı üreticinin arabalarının adını aldıkları hayvan gibi, güzel, çevik ve güçlü olma arzusuydu. Şimdiye kadar bir Jaguar sürmekten zevk alan herkes için, kurucularının bu iddialı hedefe ulaştığını söylemek doğru olur.

Ferrari

Ferrari, yarış tarihinde inanılmaz bir yer edinmiştir. Logosunun gözü pek yıllardan ilham alması pek de şaşırtıcı değil. Efsaneye göre Enzo Ferrari, araba şirketinin logosu olarak şahlanan atı seçti çünkü 1.Dünya Savaşı pilotu Kont Francesco Barraca bu amblemi uçaklarında kullanmıştı. Barraca, muhtemelen 100 yıldan daha uzun bir süre önce, tasarımının sadece otomobillerin değil, bir bütün olarak makinelerin tarihindeki en ünlü semboller arasında olacağını asla hayal etmemişti.

Maserati

Keskin bir tarih anlayışına sahip bir diğer İtalyan markası ise Maserati‘dir. Güzel trident logosu, Roma tanrısı Neptün’ün efsanesinden ve üç uçlu silah kullanma sevgisinden ilham aldı. Neptün’e ek olarak Maserati logosu, 1914’te işe yeniden başlayan üç Maserati kardeşini (Alfieri, Ettore ve Ernesto) simgeleyen daha modern bir etkiyi birleştiriyor.

Logolar İçin Yeni Bir Çağ

Bu araç logoları ve arkasındaki öyküler, araba evreninde önemli bir yere sahiptir. Sağlam bir şekilde yerleşmiş olan ve her zaman otomobillere olan sevgimizin önemli bir parçası olacaktır. Öte yandan, otomobil endüstrisine yeni, beklenmedik oyuncuların girdiği bir çağda, araba logoları ve isimleri söz konusu olduğunda ilginç değişimler görüyoruz.

Örneğin, Apple’ın otomobil endüstrisine girme olasılığını çevreleyen söylentiler sürüyor. Markasını şık, minimalist bir tasarım üzerine inşa eden bir işletme için, Kaliforniya teknoloji şirketi tarafından piyasaya sürülen herhangi bir arabanın ayırt edici ama basit bir logoya sahip olması muhtemeldir – belki de gövde üzerinde bir isim olmadan. Her iki durumda da, Tesla gibi diğer yeni üreticilere katılan bir Apple otomobil fikri, yeni otomobil şirketlerinin güçlü hayvanları, gece gökyüzündeki takımyıldızları ve son boyunca baştan çıkarmaya ve ilham vermeye hizmet eden diğer doğa olaylarını çağrıştıran araç isimlerinden uzaklaştığını gösteriyor. yüzyıl.

Teknoloji dünyasının başka yerlerinde, Google’ın kendi kendine giden arabasına şu anda Waymo deniyor. Bu isim, ister yapıştırılmış olsun, ister nihayetinde değiştirilmiş olsun, gelecekte yeni elektrikli ve otonom araçların piyasaya sürülmesinin muhtemelen daha ilginç ve ilgi çekici isimlere doğru bir geçiş göreceğini gösteriyor. Şu anda, hayatınızı bir Mustang veya Kobra’ya sahip olmak için özlemle geçirip geçirmediğinizi hayal etmek zor olabilir, ancak yakın gelecekte caddede bir Waymo’nun gezindiğini her gördüğünüzde kalbinizin attığını görebilirsiniz.

Logonun Arkasındaki Efsane

Burada gösterilen ünlü logolar kendi başlarına ikonik olsalar da, bu otomobil üreticilerinin her birinin endüstri ve otomobil tarihi içinde oluşturduğu güçlü temelleri de yansıtıyor. Yıllar boyunca harika logolara sahip olan çok sayıda üretici kesinlikle olmuştur, ancak süsledikleri arabanın o kadar da harika olmadığı anlaşıldığında, hızla tarihe karıştılar. Subaru ve Ferrari gibi üreticiler, logolarını taşıyan fantastik araçlar nedeniyle güçlerini koruyorlar.

Bu nedenle, bu logoların hikayesinden ilham alan ve kendi otomobil geçmişini güvence altına almak isteyen herkes, bir sonraki otomobiliniz olarak bu üreticilerden birinden bir araç satın almanın size çok fazla eğlence getireceğinden emin olabilir. Bu üreticilerin her biri, koleksiyonlarında gerçekten olağanüstü bir mükemmel otomobil koleksiyonuna sahiptir.

İlginizi çekebilir:

Yorum yok

Yorum bırak