5 Adım’da Araç Çizikleri Giderme

5 Adım’da Araç Çizikleri Giderme

Paylaş
5 Adım’da Araç Çizikleri Giderme

1-Aracınızı İyi Temizleyin
Araç çiziklerini gidermeden önce mutlaka iyi bir dış temizlik gerekiyor. Gözle görülmesi zor olan ufak taşlar ve tozların yüzeyden giderilmesi için mutlak bir yıkama şart. Uygulanacak olan çizik giderme kalemleri ya da diğer kimyasallar öncesinde yıkama mutlak suretle yapılmalı.

2-Sağlam Kurutma
Otomobili yıkadıktan sonra iyi bir kurutma şart. Yüzey üzerine uygulanacak olan araç çizik giderici öncesinde yıkamadan kalan izleri ortadan kaldırmak için yüzeyin tam manası ile kurutulması şarttır.

3-Doğru Bölge
Otomobil üzerinde yer alan çizikler birçok farklı bölgede yer alabilir. Bölgelerin tam belirlenmesi ve işaretlenmesi gereklidir. Özellikle araç çizik giderme kalemi kullanmadan önce hangi bölgelerin yoğun olduğu, hangi bölgelerin ise daha seyrek olduğu bilinmeli, buna uygun bir kullanım ortaya çıkarılmalıdır.

4- Acele Etmeyin
Araç çizik giderme yöntemleri içerisinde ilk sırada sakinlik en önemli madde. Acele etmeden, doğru bölgenin ortaya çıkarılması ve düzgün bir biçimde çiziğin ortadan kaldırılması doğru olacaktır.

5-Pasta ve Cila
Çizik giderici kalem ve kullanılan araç çizik giderici ürünlerinden sonra kalan ince çizikler için uygulanabilecek en kolay ve etkili yöntem pastadır. Özel bir karşım olan pasta boyayı belli oranda inceltir ve çizikleri yok eder. İyi bir pasta uygulamasının ardından yüzeyin mat olan görünümünü ortadan kaldırmak adına cila yöntemi uygulanabilir. Bu sayede mat görünen yüzey ilk günkü haline geri dönecek ve daha parlak bir görünüm kazanacak.

Aracınız için uygulayacağınız doğru yöntemler sonucunda çizikler karşısında doğru sonuçlar elde edebilirsiniz. Koruma ve temizleme yöntemleri sayesinde daha az çizik ve daha parlak bir yüzey görünümü elde edebilir, aracınızı ilk günkü haline çevirebilirsiniz.

Aracınızdaki çizikleri giderme işleminde kullanabileceğiniz ürünleri KolayOto’da bulabilirsiniz! Bu linke tıklayarak işinize yarayacak ürünlere ulaşabilirsiniz.

Yorum yok

Yorum bırak