Yeşil kart sigortası nedir?

Yeşil kart sigortası nedir?

Paylaş
Yeşil kart sigortası nedir?

Yeşil kart sigortası nedir?

Tam adı “uluslararası motorlu taşıt sigorta sertifikası” olani halk arasında yeşil sigorta olarak bilinen sistem sayesinde yurtdışında karıştığınız kazalarda ortaya çıkan tüm hasarlar karşılanıyor. Daha basit bir anlatım ile, yeşil kart sigortası yurtdışında kaza yaparsanız maddi zararlardan sizi koruyor.

Yeşil kart sigortası ile seyahatlerinizde yaşayacağınız olası kazalarda uğrayacağınız maddi zararlarınız, bulunduğunuz ülke yasalarına göre teminat altına alınır.

Yeşil Kart Sistemi’nin işleyişini sağlamak, yani Yeşil Kart Sistemi dahilinde herhangi bir ülkeye kayıtlı motorlu bir taşıtın ülkesi dışında neden olacağı trafik kazası sonucu ortaya çıkan maddi ve/veya bedeni zararları karşılayabilmek amacıyla, sisteme dahil ülke hükümetleri tarafından tanınan Yeşil Kart büroları kurulmuştur.

Kendi ülkesinin Yeşil Kart bürosuna üye olmak kaydıyla, ulusal sigorta şirketleri kendi ülkelerinin dışına seyahat edecek araçlara Yeşil Kart Sertifikası düzenler.

Mali Mesuliyet Poliçesinin uluslararası uzantısı şeklinde, kaza mahalli ilke mevzuatı ve limitleri dahilinde teminat veren, uluslararası, yeşil renkli ve tek formatla düzenlenen bir belgedir.

Sınır kapılarında yeşil kart sigortası yaptırabilirsiniz

Sigorta ücretleri İstanbul, İpsala, Kapıkule, Hamzabeyli ve İzmir Turing bürolarında kredi kartı ile ödenebilmektedir. Aynı zamanda bir çok banka ve sigorta şirketi de internet üzerinden veya acenteleri aracılığıyla yeşil sigorta yapılmasına olanak sağlıyor. Ancak hazırlıksız giderseniz bu paragrafın başında saydığımız sınır kapılarında kredi kartı ile sigorta yaptırabiliyorsunuz.

Greencard, 3. şahıslara verilecek hasarlar için düzenlenen zorunlu bir sigortadır. İsteğinize bağlı olarak, kendi taşıtınız için Türkiye’ deki Kasko poliçenize yurtdışı teminatı ekletebilirsiniz

Yeşil kart sigortasının geçerli olduğu ülkeler

Yeşil kart sigortasının geçerli olduğu ülkeler listesi
Yeşil kart sigortasının geçerli olduğu ülkeler listesi

Yeşil kart sigortası 2017 yılı fiyatları

GEÇERLİLİK SÜRESİFİYATI
OTOMOBİLMOTOSİKLET
     15 Gün52,50€42,00€
     1 Ay65,62€52,50€
     2 Ay91,87€73,50€
     3 Ay118,12€94,50€
     4 Ay144,37€115,50€
     5 Ay170,72€136,50€
     6 Ay196,87€157,50€
     1 Yıl262,50€210,00€

Yurtdışı yolculuklarınızdan önce otomobilinizin eksiklerini tamamlamak ve ihtiyacınız olan lastik, akü veya yağ gibi malzemeleri peşin fiyatına 6 taksit, ücretsiz kargo ve Kolayoto avantajlarıyla satın almak için için ➡ http://kolayoto.com adresini ziyaret edin.

Eğer otomobilinizi servise götürmek istiyor, ancak hangi servise götüreceğinizi bilemiyorsanız KolayOto Servis ile size en yakın servis noktasını kolaylıkla bulabilir ve daha önce o noktayı ziyaret eden kullanıcıların yorumlarını inceleyerek karar verebilirsiniz: https://kolayoto.com/servis

Yorum yok

Yorum bırak