Nokian WR Snowproof | Lastik Model İnceleme

Nokian WR Snowproof | Lastik Model İnceleme

Paylaş
Nokian WR Snowproof | Lastik Model İnceleme

Nokian WR Snowproof, binek araçlar için üretilen birinci sınıf kış lastiğidir.

  • Karlı, sulu kar ve ıslak yollarda birinci sınıf yol tutuşu
  • Öngörülebilir ve dengeli sürüş deneyimi
  • Düzgün yuvarlanma yakıttan tasarruf sağlar ve çevreyi korur

Nokian WR SnowProof Özellikleri

Nokian WR Snowproof, Orta Avrupa’daki sürücüler için özel olarak geliştirilmiş bir sürtünmeli kış lastiğidir. Ani kar yağışlarında ve sulu kar yollarında yüksek seviyede sürüş güvenliği sağlayan yüksek suda kızaklama ve sulu kar yağışı direnci ile karakterize bir lastiktir.

Birinci sınıf kış lastiği WR Snowproof, lastik üreticisinin İskandinav deneyiminin ve Alp kışına dair derin anlayışının ustaca bir birleşimidir ve öngörülemeyen hava değişikliklerine kolayca uyum sağlayarak onu çeşitli kış seyahatleri için mükemmel seçenekler haline getirir.

Nokian WR Snowproof‘un kalbinde, lastiğin ıslak yollardan sulu karla kaplı şehir sokaklarına, karlı otobanlardan doğal dağ yollarına kadar çok çeşitli koşullara uyum sağlamasına olanak tanıyan Alpine Sense Grip konsepti bulunuyor.

Alpine Sense Grip konseptinin bileşenleri

Her bir sırt bloğu ve WR Snowproof’un her bir yivi kendi rolünü oynayarak güvenli ve konforlu sürüş sağlar. Sürüş tepkisi iyi dengelidir ve en beklenmedik koşullarda bile otomobilin tam kontrolünü sağlar. Bu, diğer Nokian kış modellerinde halihazırda kullanılan zamana karşı test edilmiş teknolojilerle daha da sağlanır.

Snowproof modelinin “Kar Pençeleri”

Örneğin, boylamasına ve enine oluklara gizlenmiş “Kar Pençeleri”, lastiğin gevşek ve dolu karda ve buzla kaplı yollarda tutuşunu güçlendirmek için tasarlanmıştır.

“Brake Booster” olarak adlandırılan özel elemanlar, lastik yan duvarlarındaki sırt bloklarının arka kenarlarında yer almaktadır. Özellikle karda frenleme performansını artıran Nokian Snowproof temas yamasının boyutunu artırırlar.

Nokian WR Snowproof‘un geniş merkezi nervürü, sadece aracın yol tutuşunu sağlamakla kalmayıp aynı zamanda lastiği yüksek hızlarda stabilize eden ekstra sertlik ile karakterize edilir. Orta bölümdeki sırt bloklarının şekli, yoğun bir kanal ağı ile birleştiğinde kenar etkisini artırır ve her türlü kış koşulunda dengeli yol tutuşu sağlar.

Geniş omuz alanları dengeyi artırır ve kullanım yanıtını iyileştirir. Hızlanma / frenleme sırasında, zikzaklı keskin kenarlar açılıp kapanır, böylece lastiğin ıslak zeminde tutuşunu iyileştirir. Derin lameller, omuz bölgesindeki sırt bloklarının sertliğini artırarak net direksiyon tepkisi sağlar.

Cilalı drenaj olukları, temas alanından kar, su ve sulu karı hızla uzaklaştırmaya yardımcı olur ve bu da WR Snowproof’un öngörülebilir yol davranışını sağlar.

Söylenmesi gereken bir diğer husus da Silent Sidewall teknolojisidir. Lastiğin yan duvarında, sırt boyunca yol yüzeyinden gelen gürültü ve titreşimleri yok eden özel bir bölge var. Gürültüyü bastırarak daha yumuşak ve daha konforlu bir sürüş sağlar.

Alpine Grip kauçuk bileşiği

Çeşitli hava şartlarına ve yüksek hızlara uyarlanan Nokian WR Snowproof, ıslak zeminde ekstra çekiş sağlarken aynı zamanda lastiğin aşınmaya karşı direncini de artırır. Sırt deseni ile birlikte, lastiğin yuvarlanma direncini azaltarak yakıt tüketimini daha da optimize eder.

Nokian WR Snowproof Örümcek Grafik İnceleme

by lastikavcisi
BaşarımlarPuanlama
Kuru Yol Tutuş%84
Kuru Frenleme%91
Gürültü%87
Harici Ses%82
Konfor%80
Islak Yol Tutuş%73
Islak Kavşak Dönme%71
Islak Yolda Frenleme%72
Kızaklama Boyuna%68
Kızaklama Çapraz%70
Karda Çekiş%72
Karda Yol Tutuş%80
Karda Viraj Alma%83
Karda Frenleme%89

Model İncelemeleri sayfamıza göz attınız mı?

2021 en iyi lastik testleri için takipte kalın…

ilginizi çekebilir:

Yorum yok

Yorum bırak