Lastik seçimi kriteri olarak sürüş tarzı

Lastik seçimi kriteri olarak sürüş tarzı

Paylaş
Lastik seçimi kriteri olarak sürüş tarzı

Araç sahipleri lastik seçerken genellikle önce mevsimi, daha sonra da fiyatı göz önünde bulundurur. Ancak en doğru lastiği seçerken göz ardı edilmeyecek bir başka konu da otomobilin kullanıldığı yer ve sürüş tarzı.

Otomobilinizi genellikle şehiriçinde kullanıyorsanız başka, uzun yola çıkıyorsanız çok başka lastikler seçmelisiniz. Eğer 4×4 bir arazi aracınız varsa zemin şartlarını göz önünde bulundurmalısınız. Aynı zamanda spor bir otomobil sürüyorsanız şehir otomobiline takılan lastikleri de takamazsınız.

Şehiriçi aynı rotayı kullanıyorsanız sağlamlık ve frenleme mesafesini göz önünde bulundurun

Sürekli ışığa yakalanmak, kavşaklar, dur kalk, sürekli yavaşlayıp hızlanmak, bisikletliler, yayalar, motorsikletler derken şehiriçi otomobil sürmek gerçekten hem otomobili hem de lastikleri zorluyor. Bu etkenler lastiğin aracın sık sık duraklamasına ve ani hızlanmasına cevap vermeli. Bu etkenleri dikkate aldığınızda yeni lastik seçerken frenleme mesafesini öğrenmelisiniz. Hem kuru hem de ıslak zeminde size en kısa fren mesafesi sunan lastikler şehiriçinde hem sizin hem de karşı tarafın güvenliğini olumlu bir şekilde etkileyecektir.

Ayrıca sağlam bir lastik seçmeniz sık yapılan dur kalk, frenleme ve hızlanma etkenlerinin lastiği daha uzun sürede yıpratmasını sağlayacaktır. Bu da sizin bütçenizi doğrudan etkiler.

Uzun yola çıkıyorsanız sürüş konforu ve yakıt ekonomisi dikkat edilecek noktalar

Şehiriçinde değil de uzun yollarda araç kullanıyorsanız dikkat edeceğiniz etkenler hız, gidilen mesafe ve tatil dönemlerinde ortaya çıkan yoğun trafik.

Yüksek hız ve uzun mesafe etkenleri bir araya geldiğinde lastikler daha çabuk aşınır. Çabuk bitmeyen ve daha sert hamurlu lastikleri tercih edebilirsiniz.

Sürüş konforu ise uzun yolun sizi yormaması için dikkat edeceğiniz bir konu. Hem gürültü hem de titreşim araç sürerken ne kadar az hissedilirse o kadar rahat bir yolculuk gerçekleştirirsiniz.

Yüksek hızlar uzun mesafe frenlemeyi gerektirir. Kuru ve ıslak zeminlerde size en az fren mesafesini sunan lastikler güvenliğinizi garanti altına almaya yardımcı olacaktır.

Spor araçlarda yol tutuş öne çıkıyor

Spor bir araç kullanıyorsanız ve günlük hayatınızda da bu otomobili sürüyorsanız mutlaka standart lastiklere göre geniş tabanlı, sizin tepkilerinize hemen cevap verebilen ve yol tutuşu hemen sağlayabilecek hamur ile üretilmiş lastikler takmalısınız.

4×4 bir arazi aracı kullanıyorsanız özel amaçlı lastikleri tercih etmelisiniz

Eğer günlük aracınız da 4 çeker bir arazi aracıysa yol ve yoldışı kullanımızda size konfor, yol tutuş ve güvenlik sağlayabilecek bir lastik tercih etmelisiniz. Bu konuda oldukça geniş bir ürün yelpazesi sizi bekliyor.

Sürüş tarzınıza ve aracınıza en uygun fiyatlı lastikleri KolayOto avantajları, peşin fiyatına 6 taksit ve ücretsiz kargo ile satın almak için http://kolayoto.com/lastikler adresini ziyaret edin.

Yorum yok

Yorum bırak