Lastik neden iner?

Lastik neden iner?

Paylaş
Lastik neden iner?

Her otomobil sahibinin başına gelen bir durum olan lastiğin zamanla inmesi, çeşitli sebeplerden dolayı oluşur. İster yeni lastik olsun ister uzun zamandır kullandığınız bir lastik, aşağıdaki maddelerde sıraladığımız durumlardan birisi lastikte veya jantta mevcutsa lastiğinizin inmesi kaçınılmaz hale gelir.

Peki, Lastik Neden İner?

Doğru lastik basıncı lastiğin düzgün çalışmasını ve optimum sürüş özellikleri göstermesini sağlar. Aşırı basınç kaybını önlemek için, temizlenmiş jant üzerine dikkatlice monte edilmelidir, uygun montaj macunu kullanılmalıdır ve lastik değiştirirken sibopları da değiştirmek unutulmamalıdır.

Eğer her ay 0.2 bar basınç kaybı yaşıyorsanız ya lastiğinizde ya da jantınızda bir sorun olabilir. Bir lastik bayisine giderek kontrol ettirmenizi tavsiye ederiz.

Size en yakın lastik montaj noktasını KolayOto Montaj Noktaları sayfasından inceleyebilirsiniz: http://kolayoto.com/ustorelocator/location/index/

Aşağıda sıraladıklarımız lastiğin inmesine sebep olabilir:

  1. Lastikler zaman içerisinde hava bırakır. Eğer uzun zaman yatan otomobilinizde bu durumu yaşıyorsanız normaldir.
  2. Jantınız hasar almış olabilir. Jant çevresinde bükülmüş alanlar, çatlaklar, pas, v.b. etkiler lastiğin hava kaçırmasına sebep olabilir.
  3. Hasarlı sibop veya sibop sapı. Bu noktaları kontrol etmenizi tavsiye ederiz.
  4. Jant üzerinde yanlış yerleştirilmiş sibop sapı. Lastiğin montası sırasında dikkatsiz davranılması bu olaya yol açabilir.
  5. Jantın araca montajı sırasında bijonların önerilen tork değerinden fazla sıkılması sonucunda hava basınç sensörü hasar almış olabilir. Eğer lastiklerinizin basıncının doğru olduğunu düşünüyorsanız, ancak araç bilgisayarı düşük basınç hatası veriyorsa yetkili servise aracınızı götürmelisiniz.
  6. Jant üzerindeki hasarlı iç yalıtım, astar ve mikro çatlaklar da lastiğin inmesine neden olur.
  7. Lastiklerin çelik tel kısmında hasar, jant üzerine lastik monte ederken ve sökerken çelik tel ve jant köşelerinde kirlenme meydana gelir. Lastik ve jant montajı sırasında temizliğe dikkat ederek bu sorunu aşabilirsiniz.
  8. Kış mevsimindeki sıcaklık düşüşleri de lastiklerin hava kaybetmesine neden olur. Bu olağan bir durumdur.
  9. Lastiğinizin üzerinde bulunan küçük delikler veya kesikler de zamanla lastiğin hava kaçırmasına yol açar.

Doğru lastik basıncı ile yol almak bir güvenlik ve yakıt ekonomisi uygulamasıdır. Aracınızın ihtiyacı olan her şeyi KolayOto avantajlarıyla satın almak için kolayoto.com adresinden alışverişinize başlayabilirsiniz.

Arabanızı ne kadar çok sevdiğinizi biliyoruz bu yüzden ona daha iyi bakabilmeniz için derlediğimiz yararlı bilgiler yazılarımıza mutlaka göz atın!

Yorum yok

Yorum bırak